koty 2023r- wątek stada nr.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 03, 2019 9:02 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

iza71koty pisze:Wkleję Wam dzisiaj dla porównania zdjęcia Kubusia.Jak Kubuś wyglądał- jeszcze dwa miesiące temu - a jak wygląda teraz.Futerko czyściutkie - a żyje na bagnach-z oczu się nie leje.No i....całkiem inne kocie podejście- radość ze spotkania.Mam też krótki filmik.Nie ma już tego niepokoju w oczach co wcześniej.Teraz jest to już prawie..... prawdziwie piękny kot. :ok:

Ech Iza, Ci Twoi Kubusie, Misie Starsze i Młodsze, Biedronki,Maksio i cała reszta dwóch kompanii- czego Ty dla nich nie zrobisz... :201494 :201494
Mam nadzieję, że założyłaś kalosze :o

aistionnelle

Od: Nie mar 31, 2019 17:53

Post » Czw paź 03, 2019 9:44 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Bardzo serdeczne podziękowania kierujemy do pani Krystyny K :ok: :kotek: za wsparcie naszej zbiórki ! :201461 :201461

aistionnelle

Post » Czw paź 03, 2019 16:00 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Duża drewniana budka została już dostarczona.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dojechała na tym:
Obrazek

Poziom nr. 1
Obrazek Obrazek

Poziom nr. 2
Obrazek Obrazek

Od razu maluszek poleciał zaklepać miejsce

Mam nadzieję, że inne kociaki też w tej budce zamieszkają i nie będą marznąć w krzaczkach:

Z jednej budki, które na dniach dostarczyliśmy wyszła dzisiaj ta kotka:
Obrazek

Na szczęście!!! są trzy kociaki. Dzisiaj pokazał się ten szary, którego brakowało- słabo go widać, bo jeszcze boi się wychylić łepek po za okienko:
Obrazek Obrazek Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw paź 03, 2019 16:13 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

JózefK. pisze:...mieszkam bardzo blisko P.Izy i też mamy do przekazania kocie dary...

Piękne podziękowanie za dostarczenie obiecanej pomocy. :1luvu: :201461 :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek [ur
Obrazek
Obrazek

Zestawienie
Puszki
12 sztuk Felix 400 gram
12 sztuk Animonda Carny 200 gram
Sucha karma
Concept for live kitten 3 kg
Smilla kitten 4 kg
Smilla adult 8 kg
Dodatkowo
2 worki pellet do kuwetek - 30 kg
kocyki polarowe białe 6 sztuk

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Czw paź 03, 2019 16:27 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Do budek najbardziej nadają się ścinki polarowe, polar pocięty na makaron. Koty się w nie zagrzebują, nie ma wilgoci, piach również opada na dno. Sprawdzone empirycznie.
Kotunie śliczne :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw paź 03, 2019 16:36 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Maluszki, które chciałabym stamtąd zabrać. Czują się znacznie lepiej. Miały apetyt dzisiaj. Srebrny się bawił- Pani Dorota mówi, że mniejszy( kotka) z nich też powoli zaczyna się bawić. Już tak nie miauczy. Oba śpią w dostarczonej budce. Niedługo trzeba będzie zadbać o zmiany skórne- podejrzewam grzybicę. A potem zobaczymy co dalej...

Drugie maluszki w tym miejscu już są troszkę odważniejsze. Jeden niestety ma chore oczka. Szary jeszcze nie wychodzi na zewnątrz- pokazuje się jak nikt nie patrzy.

iza71koty

Post » Czw paź 03, 2019 16:41 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

ewar pisze:Do budek najbardziej nadają się ścinki polarowe, polar pocięty na makaron. Koty się w nie zagrzebują, nie ma wilgoci, piach również opada na dno. Sprawdzone empirycznie.
Kotunie śliczne :1luvu:

Tak wiem też testowałam. :D Ale nie makaron tylko kawałki.Ale akurat te polarki które kupiła aistionnelle :D są w większych kawałkach.I w sumie dobrze :D bo to teren błotnisty -więc łatwiej je wyjąć wytrzepać i przełożyć na czysta stronę. :ok:

Ja do polaru pociętego na makaron niestety nie mam zaufania- zwłaszcza przy małych kociakach.Może sobie taki owinąć wokół szyi i się niestety udusić.

Ja tam do tej drewnianej budki dołożę jutro po jednym kocu na dół i jednym na górę z kocyków co dzisiaj dostaliśmy. :1luvu: To wielka buda- będą sobie mogły robić gniazda.I na dole i u góry. :201461

iza71koty

Post » Czw paź 03, 2019 17:22 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Cieszymy się bardzo:) Ścinki polarowe do budek właśnie zakupione:) Czekamy jeszcze na wystawienie aukcji na domki w rozmiarze A (już wykupione!:) bo jednak tych ze Szczecina nie opłaca się kupować :kotek:
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Czw paź 03, 2019 17:59 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Buda wygląda imponująco, prawdziwy dom (jedno ?)rodzinny :) :)

aistionnelle

Post » Czw paź 03, 2019 18:09 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Te maluszki są śliczne. Może udałoby się je wyadoptować?

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw paź 03, 2019 18:20 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

aga66 pisze:Te maluszki są śliczne. Może udałoby się je wyadoptować?

Niestety nikt nie chce dać Tymczasu.Toz też nie zabierze kociaków.A ja zabrać żeby przeleczyć nie mogę.Mogę jedynie pomóc na miejscu.

Niestety oczekiwania że kociaki z takiego miejsca będą całkowicie zdrowe 8O :roll: to...lekko rzecz ujmując....nierealne oczekiwania-a takie było dzisiaj pierwsze pytanie Pań z Organizacji.Po to mi się wydawało mają być zabrane żeby je doleczyć i wyadoptować =ale......rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej.

Na górze panleukopemia- na dole zdrowe do adopcji.Nie maja gdzie ich wziąść.

iza71koty

Post » Czw paź 03, 2019 18:21 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

aistionnelle pisze:Buda wygląda imponująco, prawdziwy dom (jedno ?)rodzinny :) :)

W sumie parter i góra wiec chyba dwurodzinny :roll:

iza71koty

Post » Czw paź 03, 2019 19:00 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

JózefK. pisze:Cieszymy się bardzo:) Ścinki polarowe do budek właśnie zakupione:) Czekamy jeszcze na wystawienie aukcji na domki w rozmiarze A (już wykupione!:) bo jednak tych ze Szczecina nie opłaca się kupować :kotek:

Super :D :1luvu: Miło było poznać :D

iza71koty

Post » Czw paź 03, 2019 19:20 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

JózefK. pisze:Cieszymy się bardzo:) Ścinki polarowe do budek właśnie zakupione:) Czekamy jeszcze na wystawienie aukcji na domki w rozmiarze A (już wykupione!:) bo jednak tych ze Szczecina nie opłaca się kupować :kotek:

nie znam dokladnie potrzeb i tego, co już jest, więc napomknę jeszcze raz, ze 6 szt. tych domków A już w drodze, myśle, ze jutro powinny być. Scinek też kupiłam 3,5 kg- do własnie doszły? Pewnie akurat scinek to nigdy za dużo, bo będzie mozna te wieksze super wypełnić i będzie im cieplej, ale o tych domkach pamietajcie, ze są w drodze.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Czw paź 03, 2019 19:33 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

maczkowa pisze:
iza71koty pisze:Super bardzo się cieszę. :D :1luvu: Mamy już folię budowlaną i odpowiednia taśmę. :ok: Myślę jednak że budek będzie nam ostatecznie - będzie potrzeba więcej.Wychodzą koty których wcześniej nie widziałam i to z takich miejsc- gdzie wcale nie ma schronień. :|

przypominam, ze idzie 6 tych małych budek ode mnie i polar, budki widze ze sledzenia sa w Komornikach w drodze. jutro max pojutrze beda na miejscu

Dotarł karton. :D Chyba polar od Ciebie. :1luvu: Nie zdażyłam jeszcze zobaczyć. :oops:

iza71koty

[poprzednia][następna]