Porsche ['] proszę spójrzcie str. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 17, 2015 13:06 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Porschaczku trzymam za ciebie mocno kciuki :kotek:
People who love cats have some of the biggest hearts around.

Susan Easterly

catwwoman81

Od: Nie wrz 20, 2015 16:10

Post » Sob paź 17, 2015 13:09 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

1 badanie 22 września:

Badanie ogólne moczu

barwa żółta

przejrzystość niezupełna

pH 7,0 norma 6,0 !!!!!!!

ciężar właściwy 1,026 norma 1,025-1,060

białko 100 mg/dl !!!!!!!

glukoza 300 mg/dl !!!!!!!

urobilinogen w normie

bilirubina nieobecna

ketony nieobecne

nitraty nieobecne

leukocyty 500 leu/dl !!!!!!!

erytrocyty nieobecne

ocena mikroskopowa: !!!!!!!

15-20 w p.w. erytrocyty świeże 1-3 w p.w., nabłonki płaskie: pojedyncze w polu widzenia , flora bakteryjna liczna, składniki mineralne: fosforany bezpostaciowe: liczne.

Obrazek

2 badanie 14 października:

Badanie ogólne moczu:

barwa: ciemnożółta

przejrzystość: mętny

pH 6,5 norma 6,0 !!!!!!!

ciężar właściwy: 1,030 norma 1,025-1,060

białko: ślad

glukoza: nieobecna

urobilinogen: w normie

bilirubina: nieobecna

ketony 5,2 mg/dl !!!!!!!

nitraty: nieobecne

leukocyty 500 leu/dl !!!!!!!

erytrotyty: nieobecne

ocena mikroskopowa !!!!!!!

leukocyty 15-20 w polu widzenia, nabłonki płaskie liczne w polu widzenia, wałeczki ziarniste: pojedyncze w preparacie, flora bakteryjna: bardzo liczna,

składniki mineralne: kryształy kwasu moczowego: liczne.

Obrazek
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Sob paź 17, 2015 14:20 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

casica pisze:
felin pisze:Nie wiem, nie znam gościa osobiście.
Ale oni tam wszyscy, jak już sobie zapracują na lepszą opinię w jakiejś specjalności, dziwni się robią i najchętniej przyjmują w prywatnych gabinetach, więc pewnie chodzi o kasę.

edit: A może facetowi zaproponować, że przyjedziecie po południu do prywatnego gabinetu :idea:
Adres pewnie da się gdzieś znaleźć; mogę też spytać kumpelę, bo ona do niego ostatnio często jeździ z psem.

edit: Lekarz: Dr n.wet Janusz Bieżyński
Adres: ul.Zawiadowców 13, 52-207 Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Strona internetowa: http://www.biezynski.prv.pl

Już co prawda rozmawiałyśmy, ale piszę, żeby i inni wiedzieli.
Dzwoniłam do Bieżyńskiego pod podany przez Ciebie numer (innych nie odbierał, może są już nieaktualne?), tak oczywiscie, że pytalam o wizytę w prywatnym gabinecie. Odmówił twierdząc, że on już w zasadzie nie operuje. No to przecież na silę nie będziemy go atakować, facet najwyraźniej nie chce nas jako klientów.

Czytałam niedawno:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=22&t=126834&start=165
- chodzi o post Miłka_L
Może on naprawdę już nie chce operować.

mateosia

Od: Nie wrz 11, 2011 18:41

Post » Sob paź 17, 2015 16:24 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

mateosia pisze:
casica pisze:
felin pisze:Nie wiem, nie znam gościa osobiście.
Ale oni tam wszyscy, jak już sobie zapracują na lepszą opinię w jakiejś specjalności, dziwni się robią i najchętniej przyjmują w prywatnych gabinetach, więc pewnie chodzi o kasę.

edit: A może facetowi zaproponować, że przyjedziecie po południu do prywatnego gabinetu :idea:
Adres pewnie da się gdzieś znaleźć; mogę też spytać kumpelę, bo ona do niego ostatnio często jeździ z psem.

edit: Lekarz: Dr n.wet Janusz Bieżyński
Adres: ul.Zawiadowców 13, 52-207 Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Strona internetowa: http://www.biezynski.prv.pl

Już co prawda rozmawiałyśmy, ale piszę, żeby i inni wiedzieli.
Dzwoniłam do Bieżyńskiego pod podany przez Ciebie numer (innych nie odbierał, może są już nieaktualne?), tak oczywiscie, że pytalam o wizytę w prywatnym gabinecie. Odmówił twierdząc, że on już w zasadzie nie operuje. No to przecież na silę nie będziemy go atakować, facet najwyraźniej nie chce nas jako klientów.

Czytałam niedawno:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=22&t=126834&start=165
- chodzi o post Miłka_L
Może on naprawdę już nie chce operować.

Przeczytałam, hmm

Mnie przychodzi do głowy jeszcze następujące wyjaśnienie. Wiadomo, że Porszak to przypadek trudny bo uraz stary. Może po prostu on nie chce brać takich przypadków, żeby w razie ewentualnego niepowodzenia nie psuć sobie opinii?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob paź 17, 2015 17:09 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Ketony niebezpieczne są, aczkolwiek 5,2 to chyba ilości śladowe, o ile dobrze pamiętam. Ale i tak na wszelki wypadek bym chłopaka trochę nawodniła, chociażby zwykłą solą fizjologiczną. Znaczy, ja mam kotę z cukrzycą, więc na pewno jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie, ale co szkodzi podać mu parę razy kroplówkę podskórną. No chyba, że sobie nie pozwala.

Necz

Od: Nie wrz 03, 2006 11:06

Post » Sob paź 17, 2015 23:34 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Doczytałam posty. Pogubiłam się w lekarzach. Dziwne, że ten wet nie chce umówić się na konsultację. Ketony mi się źle kojarzą, z kwasicą ketonową, ale absolutnie nie znam się na parametrach. Podeślę może te wyniki mojejw etce, żeby zobaczyła, czy ten mocz źle wygląda bardzo.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie paź 18, 2015 8:46 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Dziewczyny, poczytuje wątek od jakiegoś czasu, pytałyscie Niedzielskiego z Wrocławia ? Z tego co kojarzę również ma bardzo dobre opinię jest ortopeda. Nie leczyłam kotow u niego osobiscie ale o klinice mam bardzo dobre zdanie.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Nie paź 18, 2015 9:10 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Kalai pisze:Dziewczyny, poczytuje wątek od jakiegoś czasu, pytałyscie Niedzielskiego z Wrocławia ? Z tego co kojarzę również ma bardzo dobre opinię jest ortopeda. Nie leczyłam kotow u niego osobiscie ale o klinice mam bardzo dobre zdanie.

tak mieliśmy 5 minutową telefoniczną "konsultację" u Niedzielskiego. po konsultacji dostaliśmy jedynie fakturę do zapłacenia bez żadnego opisu.
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Nie paź 18, 2015 9:11 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

magicmada pisze:Doczytałam posty. Pogubiłam się w lekarzach. Dziwne, że ten wet nie chce umówić się na konsultację. Ketony mi się źle kojarzą, z kwasicą ketonową, ale absolutnie nie znam się na parametrach. Podeślę może te wyniki mojejw etce, żeby zobaczyła, czy ten mocz źle wygląda bardzo.

super by było jakbyś zapytała swoją wetke. bo kompletnie nie ufam temu wetowi obok siebie. no ale jest blisko...
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Nie paź 18, 2015 11:32 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

kociarkowaaaa pisze:
Kalai pisze:Dziewczyny, poczytuje wątek od jakiegoś czasu, pytałyscie Niedzielskiego z Wrocławia ? Z tego co kojarzę również ma bardzo dobre opinię jest ortopeda. Nie leczyłam kotow u niego osobiscie ale o klinice mam bardzo dobre zdanie.

tak mieliśmy 5 minutową telefoniczną "konsultację" u Niedzielskiego. po konsultacji dostaliśmy jedynie fakturę do zapłacenia bez żadnego opisu.

8O 8O 8O jestem w szoku, a faktura bez opisu i zaleceń z konsultacji to już bezczelność.
Obrazek

Kalai

Post » Nie paź 18, 2015 12:12 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Kalai pisze:
kociarkowaaaa pisze:

8O 8O 8O jestem w szoku, a faktura bez opisu i zaleceń z konsultacji to już bezczelność.

prawdopodobnie on uważa, że jest takim "dobrym i super" lekarzem, że on nie musi nic robić poza mówieniem i braniem kasy. więc on z takim podejściem nie nadaje się do operacji Porszaka obojętnie jak bardzo dobrze by nie operował... bo on nie przejmuje się kotem tylko kasą i tym, że operować dla fachu...
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Nie paź 18, 2015 13:56 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Patrz, ja w jego klinice jestem dość często ostatnio bo Kali mi choruje i lekarze internisci są super. Dbają o zwierzaki i właścicieli a nie odwalaja robotę na akord. Pamiętają imiona zwierząt i przekazują informacje o leczeniu sobie nawzajem, a nie tylko wpisują w kartę. Jedna Pani doktor to przeprasza ze zdenerwowała Kali badaniem ( Kali zawsze robi jazdy u weta).
Nie spodziewałabym się ze Niedzielski jest taki.
Obrazek

Kalai

Post » Nie paź 18, 2015 14:03 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Kalai pisze:Patrz, ja w jego klinice jestem dość często ostatnio bo Kali mi choruje i lekarze internisci są super. Dbają o zwierzaki i właścicieli a nie odwalaja robotę na akord. Pamiętają imiona zwierząt i przekazują informacje o leczeniu sobie nawzajem, a nie tylko wpisują w kartę. Jedna Pani doktor to przeprasza ze zdenerwowała Kali badaniem ( Kali zawsze robi jazdy u weta).
Nie spodziewałabym się ze Niedzielski jest taki.

do niego po prostu non stop są kolejki, a, że działa w przychodni czy tam gdzieś to do tego odbiera telefony i przez telefon właśnie też daję diagnozy więc może on po prostu nie ma na wszystko czasu dlatego chce zrobić jak najszybciej żeby jak najwięcej zarobić. albo już tak długo pracuje w zawodzie, że po prostu się wypalił...
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Nie paź 18, 2015 14:30 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Ma klinikę swoją ( czy jest wspołwłascicielem) sygnowana swoim nazwiskiem, to może dlatego taki tak wysoko głowę nosi i za porady telefoniczne pobiera opłaty.Szkoda bo podobno jest świetnym chirurgiem.
Obrazek

Kalai

Post » Nie paź 18, 2015 15:17 Re: Porsche, błagamy o każdy grosz - badanie RM, pilnie

Ja akurat mam dobre odczucia co do dr.Niedzielskiego .
Mój Behemot po wypadku (mąż najechał mu na ogon) był u niego konsultowany a potem operowany (wet który go leczył nie chciał podjąć się operacji ponieważ uraz był wysoko w ogonie )-za wizytę z kotem i prześwietleniem NIC nie zapłaciliśmy potem tylko za operację.Ale to było 2 lata temu.
Dopisałam :a i też podczas konsultacji nie odniosłam wrażenia że chce to załatwić byle szybciej.

Tiama

Od: Pon cze 20, 2011 8:01

[poprzednia][następna]