Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2015 22:11 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

To się zrobiła zwinniejsza :twisted:
Bo oczywiście sama się na kolana nie prosiła, ani na ręce. O nie, nie, nie :D Ale brana na ręce nie uciekała. Nie była może jakoś szczególnie zachwycona, bo chyba nie zaznała tego wcześniej. Ale nie uciekała, nie drapała itp. Na tym ostatnim zdjęciu na kolankach nie jest trzymana, a jednak sobie nie poszła.
Dopytam Mamy, czy mruczała wtedy czy nie. Może Mama pamięta, choć to było dawno.

No ale co z tego jak nam dwa razy uciekła (raz przegryzła siatkę na gołębie) :twisted: i trzeba ją było w jakiejś zapadłej szopie łapać :roll:

Koty są nieprzewidywalne w swych oswojeniach. Mam rezydenta od 5 lat, który nigdy, ale to nigdy mi na kolana nie wejdzie. A w życiu. Za to lubi na mnie wchodzić gdy leżę w łóżku i ugniata mnie wtedy. Druga rezydentka - też od 5 lat - brana przeze mnie na ręce puszcza mi śmierdzącą bombę feromonową :mrgreen: (więc biorę ją rzadko). Za to przychodzi na kolana bardzo często, a jeszcze jak mam szczotkę do czesania, to aż się ślini ze szczęścia. Moi rezydenci - od 5 lat.
A znowu tymczas, który jest u mnie 2 lata i który wcześniej był chyba dodatkiem do mebli ("co to są zabawki? co to jest głaskanie?") wchodzi teraz bezczelnie na kolana, przy każdej okazji. Nawet w toalecie. Cwaniak. I już się przyzwyczaił do brania na ręce, choć zaznacza miauczeniem, że trochę urażam jego godność.
Tymczas - 2 od lat.
I tak to :lol:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Nie gru 20, 2015 16:57 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

I tak to ;)

Słuchałam sobie radia w piątek przed pracą. Jak zwykle.
Przyszły wiadomości, więc jak zwykle jednym uchem, krzątając się po kuchni i okolicach
A tam...
W USA uniewinniono psa, który odgryzł chłopcu 1/3 ucha. Prawo jest takie, że jeśli pies ugryzie kogokolwiek ma być natychmiast uśpiony. Kropka.
A tu sąd zapoznał się z okolicznościami i doszedł do wniosku, że to chłopiec zachowywał się agresywnie w stosunku do psa, a pies odgryzł się pasywnie. I że uśmiercenie psa w takiej sytuacji jest niezgodne z konstytucją. Bo skoro człowiek w obronie własnej lub domu ma prawo zabić, to pies w takiej samej sytuacji ma prawo ugryźć...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon gru 21, 2015 12:43 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Minął ścinający mnie strachem czas. 13-15 grudnia. W tych dniach co roku, od 2011, żegnałam kogoś. Swojego lub znajomego. Najpierw Kota, potem Ludwisia, potem Jasia, potem naszą podwórkową Klarę...
W tym roku minął. Poszedł sobie precz! Niech nigdy już nie wraca!

Tylko Franuś się zatkał i musieliśmy na biegu lecieć do weta. Jak zobaczył, gdzie jest, wysiusiał się serdecznym strumieniem prosto na podkład. Nawet zbierać nie było co :mrgreen:
Ale pęcherz miał bolesny. Dostał No-Spę i zastrzyk na wynos. Sześć dziur w kocie, żeby podać jeden zastrzyk. A wrzeszczał i wył na wysokich tonach tak, że do tej pory zimny pot mnie oblewa. Chyba jakaś opiekuńcza siła sprawiła, że to nie on ma cukrzycę.
Moje sześć kilo szczęścia :love:
Czeka nas jeszcze złapanie moczu...
Obrazek

hanelka

Post » Pon gru 21, 2015 12:56 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

hanelka pisze:W tym roku minął. Poszedł sobie precz! Niech nigdy już nie wraca!

I niech tak będzie :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon gru 21, 2015 14:53 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Łapanie sików.. tia.. Powodzenia :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto gru 22, 2015 11:52 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Franek znów się zatkał. Gnałam rano do weta. Pęcherz mały, ale bardzo bolesny... :(
Dostał w tyłek trzy zastrzyki i został w szpitaliku. Będą go namawiać do oddania moczu.
Tymczasem kupiłam mu obróżkę feromonową. Mam podejrzenie, że coś może mu nie pasować

Dla odmiany ktoś zalał wczoraj duży pokój. Gdyby nie to, że Sosera już nie ma, poszłoby na niego. Nie uwierzyłabym, że to kot mógł zrobić. Sik był pod kaloryferem, więc w pierwszej chwili pomyślałam, że może jakaś rura pękła czy co... Ale zapach był jednoznaczny i nie pozostawiał złudzeń :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Wto gru 22, 2015 22:51 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Kochane Mikołaje
Zupełnie nie wiem, co mam powiedzieć
Dziękuję bardzobardzo :placz: (to ze wzruszenia)
Obrazek

hanelka

Post » Śro gru 23, 2015 13:56 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Aniu, niech te Święta będą dla Ciebie, Twoich Bliskich maści wszelakiej :wink: spokojne i pogodne.
Pełne ciepła i życzliwości.

Obrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw gru 24, 2015 22:21 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Obrazek
Udało się! Udało!!! :201432
Wklejanie obrazków z telefonu to prawdziwe wyzwanie. Przynajmnej dla mnie. Zatem złożę życzenia tylko na moim wątku, bo drugi raz tego cudu nie powtórzę :mrgreen:

Pozwólcie otulić się magii tego wieczoru. Jest niepowtarzalny. Jak wszystko. Na chwilę znów bądźcie dziećmi. Przyklejcie nosy do szyby. Popatrzcie na chmury płynące po niebie. Zobaczcie sanie Mikołaja, zaprzężone w renifery. Niech bieganina i pośpiech pójdą do piekła. Zapomnijcie o tym, co uwiera.
Pięknych świąt Wam życzę. Spokoju. Wytchnienia. Zachwytu i szczęścia. W kazdej chwili <3
Obrazek

hanelka

Post » Pt gru 25, 2015 11:36 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Brawo Ty!
Jam nie gramotna wielce w tej dziedzinie.

Aniu, dzięki za telefon.
Spokojnych Świat i niech Mikołaj zdrowie przyniesie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 25, 2015 22:23 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt!!! :)
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt gru 25, 2015 22:53 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Obrazek

Wygląda na to, że byłam grzeczna w tym roku ;)
Dziękuję Mikołajom jeszcze raz.

Antosia wytarmoszona we wszystkich kierunkach.

ASK@ pisze:Aniu, dzięki za telefon.

Pamiętaj, że zawsze jestem ;)
Obrazek

hanelka

Post » Sob gru 26, 2015 0:28 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

jeee, krzywa lampa na zdjęciu! - pewnie to przy mnie ona się wykrzywiła, nie? pamiętam że któregoś dnia zauważyłam, że jest krzywa i byłam pewna że wcześniej, jak przyjechałam, nie była. Kotki się pewnie dobrały do niej
ale to zawsze tak było - hanelka potwierdzi - że jak hanelka wracała to zastawała w domu a to antykoci zatrzask do szafki wyrwany, a to coś zepsute, a to lodówkę całą zamrożoną..pełno tego było, nie hanelko? :D lampa jak przypuszczam jest jedną z tych wpadek.. eh, ja nie wiem co myśmy z tymi draniami wyprawiali, ale zdolni byliśmy :mrgreen: na szczęście hanelka wyrozumiała była zawsze :D

cieszę się, że święta u Was wesołe :1luvu:

Misia.

Od: Nie gru 14, 2014 22:49

Post » Nie gru 27, 2015 0:03 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Misia. pisze:eh, ja nie wiem co myśmy z tymi draniami wyprawiali, ale zdolni byliśmy :mrgreen:

Hahaha! :ryk: :1luvu:
A lodówka zamraża się co drugi rok ;)

Tymczasem z Frankiem niedobrze. Gnałam dziś do weta. Właściwie zostałam dowieziona przez piechniczkę :*
Chłopak zatyka się co chwilę. Wylądował w kołnierzu, bo się rozlizuje okrutnie. Silny stan zapalny, mnóstwo kryształów. Być może kamica. Jutro będę sie wpraszać na usg (nie ma już wolnych terminów).
Franek kropelkuje po całym mieszkaniu. Mam zasikany dywan, tapczan, łóżko, fotele i wszystkie legowika.
Biedny dzieciak strasznie... :(
Obrazek

hanelka

Post » Nie gru 27, 2015 13:04 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Biedny Franio :(
Mam nadzieję, że dali mu coś rozkurczowego żeby nie bolało.
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

[poprzednia][następna]