Czarna ze St. Jabłonek uratowana przed śmiercią- znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 08, 2015 8:52 Re: Kot z hotelu Anders w St.Jabłonkach-transport potrzebny!

ponoć przedwczoraj jedna już się tam okociła. Nie ta czarna,którą ja widziałam,jakaś inna.
Razem były trzy cięzarne kotki wg info od iza.73,której mówił pracownik hotelu.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt maja 08, 2015 9:01 Re: Kot z hotelu Anders w St.Jabłonkach-transport potrzebny!

Wpisz w tytule wątku transport ostroda warszawa. A blabla carem ? Sa kierowcy ktorzy zabieraja ludzi ze zwierzakami ?
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pt maja 08, 2015 9:12 Re: Kot z hotelu Anders w St.Jabłonkach-transport potrzebny!

kurczę,nie korzystałam z tego nigdy,ale ten Bla Bla Car ma tak kuszące ceny.. 20-30zł za trasę Ostróda-Warszawa

korzystał ktoś,nie było problemu?

tabo10

Post » Pt maja 08, 2015 9:27 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

Znajomi korzystali i zadowoleni. Ja osobiscie sama pewnie miałabym stracha ale do odwaznych swiat nalezy :)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt maja 08, 2015 9:36 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

najbardziej boję się,że jak kocio będzie miauczeć przez pół drogi,to goktoś wystawi.Albo jak zrobi kupę. Jazda 3h z kupą ,bez możliwości zmiany podkładu-a to nie wchodziłoby w grę-to niezły hardkor :?

tabo10

Post » Pt maja 08, 2015 10:01 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

Jest takie ryzyko :) ale w pociągu jeszcze gorzej. Aczkolwiek przewiozlam wiele kotow i tylko raz mi taka wpadka sie przydarzyla ;)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt maja 08, 2015 12:21 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

Odnośnie pokrycia kosztów sterylizacji i kastracji przez gminę Ostróda- należałoby bezwzględnie domagać się także pokrycia kosztów przetrzymania przez min.5dni kotek po zabegu i min.2 dni kocurów. Narazie nie mają tego zapewnionego i wet wydaje po wybudzeniu z narkozy 8O :strach: czy po dobie (?).
Kocice powinny mieć podany antybiotyk,sprawdzone brzuchy (rany pooperacyjne,szwy-czy nie ropieją,jak się goją,czy kot nie gorączkuje).Ponadto dla ciężarnych kotek i tych tuż po porodzie to b.inwazyjny zabieg.Wypuszczone bez kontroli powyższego,w szoku,osłabione narkozą,bez zapewnienia jedzienia i wody,gdy są najsłabsze-padną!

To bardzo poważny temat do przewalczenia dla organizacji stamtąd(!).Trzeba wynegocjować niskie stawki za dobę w lecznicy ok.10zł (nie ok.100zł!,bo nikt nie uniesie takich kosztów).Ponadto koty powinny być przynajmniej odrobaczone.

Pójcie na żywioł,tak jak teraz ma to miejsce mnie przeraża 8O :? i nie ma wiele wspólnego z pomocą. Raczej z rosyjską ruletką.

Nie ma mowy,żeby pracownicy hotelu sami poradzili sobie z opieką nad kotkami po zabiegu :!:

tabo10

Post » Pt maja 08, 2015 12:28 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

Srpawdz jeszcze pks. Strona e-podroznik.pl
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt maja 08, 2015 14:10 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

sprawdzałam wczoraj,ani pks,ani pkp nie zabiorą kota samego.A pks (Polski Bus)wogóle nie przyjmuje zwierząt.
Kocio najprawdopodobniej pojedzie Bla Bla Carem,bo najkorzystniej wychodzi.

tabo10

Post » Pt maja 08, 2015 14:57 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

Bla Bla Car chętniej chyba przewozi zwierzęta z opiekunem. Kiedyś rozmawiałam z jednym kierowcą od nich, bo chciałam wysłać mojego tymczasa do DS, to pan był zdziwiony, że chcę go wysłać samego. Mówił że wozi zwierzaki, ale za każdym razem wiózł z opiekunem. W końcu zgodził się wziąć samego kota, ale ja jednak zawiozłam kocurka sama pociągiem. Bałam się, że będzie miauczał w drodze (jest z takich miauczących) i mógł być problem, inni pasażerowie mogliby różnie się zachować.
Ale Bla bla car nie jest drogi, to może mógłby ktoś rudaska przewieźć, bo nie wiadomo jak kocurek będzie się w drodze zachowywał.

Cieszę się bardzo, że się udało coś zrobić w sprawie tych biedaków :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt maja 08, 2015 15:06 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

Polski bus juz nie ma przystanku w Ostródzie. Koniecznie blabla z opiekunem. Ile ostatecznie wychodzi za bilet dla alix ? Czy sa chetni do składki ? Czy w godzinach pdzyjazdu bedzie mozna kota dostarczyć na dworzec ?
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt maja 08, 2015 15:11 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

Polski bus w ogóle nie przewozi zwierząt

dołożę się do biletu :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt maja 08, 2015 16:42 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

ja też się dołoże do biletu.
tylko trzeba dograc szczegóły.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt maja 08, 2015 17:22 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

Koszt dokładny poznam po rezerwacji biletów :wink: a rezerwacji dokonam po wiążącej deklaracji, ze wszystko pasuje i jest możliwe do zgrania. Szacunkowo to ok 150 do 200 zł. Bilety mogę kupić przez internet dziś wieczór - jutro ok 8.00 wychodzę i nie mam mnie sieci kilka godzin.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt maja 08, 2015 17:46 Re: Transport OSTRÓDA-WARSZAWA potrzebny!!!

dziewczyny bardzo dziękuję -szczególnie alix76 :1luvu: i osobom ,które zaoferowały współfinansowanie biletu:zuzia96,evalla :1luvu: -decyzja podjęta,rezerwacja zrobiona

kocio pojedzie Bla Bla Carem-koszt 25zł,nie do porównania z żadnym innym środkiem lokomocji,bo prawie dziesięciokrotnie niższa- opłacam sama i dam radę :wink:

kasa,jeśli ktoś może wspomóc,przyda się na opłacenie lecznicy dla kotek ze SJ,by nie musiały wracać w miejsce bytowania zaraz po zabiegach. Ja nie zbieram,tylko rzucam hasło dla osób stamtąd,by zorganizować taką zbiórkę.Albo dla ew. DT,które by w Ostródzie/Olsztynie i okolicy mogły przetrzymać koty w klatkach kenelowych choć kilka dni,do podleczenia,na obserwacji brzuchów po sterylizacji.Na tamtym terenie nie ma niczego takiego... Może przez miau udałoby się choć parę DT aktywować,za zwrot kosztów :201494

tabo10

[poprzednia][następna]