Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 29, 2015 20:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Mam nadzieje . Mieszkanie ma 3 okna,musze je osiatkowac jak w chatce. Niby 1 pietro ,ale wole nie ryzykowac. Pradu jeszcze nie mam,bede miec licznik w poniedz.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Śro kwi 29, 2015 21:42 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

W środę przywiozę na przetrzymanie po kastracji wolnożyjącego kocurka. Uprzejmie proszę poranny dyżur o przygotowanie boksu.
ARO
8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro kwi 29, 2015 22:00 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

info z dyżuru. na trójce spokój Mamuśka i Agatka pieszczochy a ta czarnulka już już się przełamuje - miałam mamuśkę i Agatke na kolanach a jednocześnie bawiłam się z nią wędką, tak jeszcze z pół godzinki i by się dała pogłaskać, widać że chciałaby ale się boi ;-)
na zdrowej normalnie, na kwara... ok. Pusia zrobiła jedną w miarę normalną kupę,Benek oczywiście sik na 5 m posikał cały boks, mała dzikuska bardzo przestraszona ale je.
Aminka wg mnie coraz lepiej, wyszła przy mnie do jedzenia i w koszyku też dawała się głaskać, mruczała i już już chciala wyjść- jeszcze będzie ok.
Karol z Migotką super parka ;-) podałam Karolkowi te dwa lekarstwa z pomocą Beatki ;-). ta tabletka różowo- niebieska odzidziczona po Benku w tym pudełku po igle jest 3/4 dawki, 1/4 dałam dzisiaj. to tyle.pa

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Czw kwi 30, 2015 19:04 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Byłam rano z kotką od Wiesia - nazwałam ją Wiesia ;p u weta. Test ujemny, uszy czyste, została odpchlona i odrobaczona, jeden ząb ma do usunięcia podczas sterylki, oceniona na ok. 2 lata, mleka brak. U weta nawet jakoś udało się ją obsłużyć, ale cała wyprawa mocno ją zestresowała. Po powrocie zwiała mi na okno ale ją zgarnęłam i znów potem się niemal nie ruszała i nic nie jadła. Marlena proszę umów ją jak najszybciej do schronu na sterylkę + usunięcie tego brzydkiego zęba. DAWAJCIE JEJ DO MOKREJ KARMY 1 DAWKĘ KALM-AIDU.

Burej nie dawałam nifuroksazydu, bo ani rano, ani wieczorem nie było żadnej kupy. Poza tym tego nie można brać byt długo.
Karol przyszedł na chwilę do pomieszczenia z Misią i wówczas Irys na niego miauczał i syczał, chyba chiałby go pobić. Kupy Irysa strasznie śmierdzą - chyba jednak ma jakiś problem z ukł. trawiennym :(.
Szakira przypomina mi Naomi, ale chyba rokuje większe szanse na bycie miziakiem. Dziś nie dała mi się dotknąć ale pamiętam, że pierwszego dnia było ok.
U Agatki nie zauważyłam negatywnego podobieństwa do Migotki.
Mami coraz grubsza i brzydkie oczy :(
Bruno trochę gonił Misię - chyba się chciał bawić. Najwyżej trzeba będzie dać go do Karola.
Dwa kontenerki na zapleczu są do wywiezienia do schronu. Byłam dziś tam z nimi ale zapomniałam zostawić :evil:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt maja 01, 2015 11:34 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Info z dyzuru. Na zdrowej MISIA zjadla pasztecik i wylegiwala sie na parapecie. BRUNO standardowo na dystans.IRYSEK kupa okropna ,połowa kupy prawie ok - połowa zupa. Nasypałam mu intenstinala do miski. W kuwetach kupy ok,wyglada na to ze BRUNO miał biegunke na tle nerwowym. Okno zamknełam ,bo pogoda dzis jest nie pewna.Na kwar...BURA kupa super . Miała puste miski ,wody ani kropli. Benuś ok, oczewiscie pod kuwetą mała kałuża :).WIESIA przerażona. Może by ją dać do górnego boksu? Tam by czuła się bezpiecznie,zero kotów zagladających.Mako sie wyluzowała na górze
Miała wszystko na oku.Jedyny minus to niewygoda w obsłudze . AMINKA na amci to leci jak strzała :). A potem do koszyczka ityle ją widać. KAROL i MIGA ok.Na zdrowej : AGATKA jest kochana,asystowała mi dziś we wszystkim.Ponosiłam ją na rekach ,MIGOTKA to diabełek ,a GAGUSIA jest super. SZAKIRA ,tak jak Bruno jest na dystans.Ale to kwestia czasu i powinno byc ok.MAMI dzis nawet oczka ok. Dałam jej recznik na ziemie,bo leżała na na tym skrawku drapaka. Okna na czas dyzuru otwarlam,jak wychodziłam to pozamykałam. Sorki ze smieci nie wyniesione ,ale smietnik zamkniety.

Tajron

Post » Pt maja 01, 2015 17:00 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Można Wiesie przełożyć do góry, tylko trzeba uważać, by nie pitła. Zresztą u gór by było łatwiej jej w pobliżu podpiąć feliwaya.

Mara S

Post » Pt maja 01, 2015 19:08 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Wieczorem:
Wiesia nie zjadła przy nas..leży bez ruchu w kuwecie:(
Benuś wymiziany...
Ptysia ma kupe taką sobie nadal...też wymiziana
Aminka wyszła na chwile z koszyczka i.....została wymiziana...
Ta nowa czarna kotka jest boska.....niestety nie dała się wymiziać:(.....Agatka ją bije.
Był Korek...
Mieliśmy małego pietra :strach: kończyliśmy już dyżur na zdrowym i wychodziliśmy na 3ke a tu nagle odgłos wody w łazience...lece a tu kran z zimną wodą odkręcony na maksa!...Ja jej nie używałem a Karolina daje głowę że zakręciła dobrze wodę jak wymieniła kociakom....może koty mają jakieś towarzystwo oprócz Nas?:)

Kuba_Karolina

Od: Wto cze 17, 2014 10:20

Post » Pt maja 01, 2015 19:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Straszna kapa z tą Wiesią - trzeba ją przenieść na górę, załączyć blisko niej feliwaya, dawać dobre jedzonko z Kalm-Aidem i czym prędzej zabrać na sterylkę.

Mara S

Post » Pt maja 01, 2015 20:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Ona się zachowuje jak MAKO. Ja ją dzisiaj głaskałam ,ona cała sztywnieje ze strachu.Nie syczy ,nie fuka tylko zabija wzrokiem.Poza tym to ładna kotka.Trzeba jej dać czas.Wydaje mi się że na górze się bardziej wyluzuje.

Tajron

Post » Sob maja 02, 2015 14:42 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

kotka Wiesia przeniesiona na górę.Zobczymy czy dziewczyna wyluzuje.
Bruno wygłaskany i pozostałe też.
Bura kupa Ok.Irysek też OK.
Bardzo proszę wyczesujcie Mamuśkę. Ona ma bardzo dużo podsierstka,z którym sama sobie nie da rady.Dzisiaj wyczesałam tyle,że możnaby zrobić drugiego kota.Po za tym ma łupież. Miśkę przetarłam wilgotnym rącznikiem i też wyczesałam,ale w przeciwieństwie do Mamuśki u niej praktycznie nie ma co czesać.
Mokra karma zadowomowiła się znowu na dobre.Widać to po jakości i ilości kup :twisted: Na zdrowej i kwarantannie było parę luźnych.Migotka i Karolek jak się tylko podejdzie do szafek chcą się pozabijać, tak biegną (myślą że dostaną mokre)bo pewno ktoś ich znowu podkarmia :twisted:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob maja 02, 2015 21:28 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Dziewczyny od poniedz.w biedronce beda akcesoria dla zwierząt. Beda takie nie duze drapaki lub domki dla kota za 29.99 z pluszu.Zabawki ,szczotki ,miski ,legowiska dla psa.

Tajron

Post » Sob maja 02, 2015 22:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Poniedz,wtorek i środe mam na 7.00 do pracy,wiec porannych dyzurów nie obstawie.Niestety.

Tajron

Post » Nie maja 03, 2015 10:17 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Grafik dyżurów 04.05.-10.05.
04.05. pon. rano brak wiecz.brak
05.05. wtorek rano Beata wiecz.brak
06.05. środa brak wiecz. brak
07.05. czwartek Beata wiecz. brak
08.05. piątek rano brak wiecz. brak
09.05. sobota rano brak wiecz. brak
10.05. niedziela rano brak wiecz. brak

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie maja 03, 2015 12:33 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

INFO z dyżuru.Na zdrowej ok, MISIA jak zwykle solarium na parapecie :). IRYSEK nasikał na to legowisko na ziemi ,wywalilam ten kocyk.Ciekawe czy znowu nasika.BRUNO ok. Kupy prawidłowe. Na kwar.... WIESIA zachowuje się dokladnie jak Mako, na razie wystraszona ,ale daje się glaskać. BENUSIOWI się nudzi,oczywiście nasikane pod kuwetą :). BURA ok,kupa już normalna też już by opuściła boks. EDI nowy kocurek ,bardzo fajny i kontaktowy. Trzeba mu czyścić uszy ,bo ma świerzba. Wstawilam mu koszyczek do boksu ,bo wchodzil pod swoje legowisko :).KAROLEK i MIGOTKA ok.AMINKA jak zawsze wpadla na amciu i poszła do swojego koszyczka. Na 3ce ok, dziewczyny nawet zaczeły się dogadywać . KUPY ok. Mam nadzieje że się nagle pogoda nie popsuje ,bo okna pootwierałam.

Tajron

Post » Nie maja 03, 2015 12:57 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

ja wczoraj nie mialam kiedy napisać
przywiozłam ze schroniska kota Ediego, wrócił z adopcji po roku, zabrany był zew schronu, w uszach świerzb, dostał w schronie leki za 10 dni a dostać taka maść do uszu, w witrynce coś na oriv..... taka końcówka tubki,. jak bedę miała dyżur to oznaczę co to.
nie wyglądała wczoraj na wystraszonego. reszta kociaków ok, kup za bardzo nie zlokalizowałam bo chyba od rana nie zdążyły uzupełnić kuwet
Misia wsuneła całą szaszetkę feliksa ale futerko nadal ma brzydkie,

Strasznie mi szkoda tej Mamuśki, ona biedna już tyle siedzi i biorąc pod uwagę te jej oczy raczej mała szansa żeby ją ktoś adoptował, teraz znowu sezon się zacznie a ona chyba jedna z najdłużej siedzących u nas na tę chwilę, poza tym te oczka mam wrażenie że nie wyglądają nic lepiej,

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

[poprzednia][następna]