Powszechna Sterylizacja N°3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 27, 2015 18:07 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 928 kotów, zabiegi wstrzyman

W trakcie naszej dyskusji wpłynęła taka kasa, że pozostanę nadal pierwszą naiwną miau.pl... 8O 8O 8O Alert odwołany. Żegnam się na chwilę i idę umawiać zabiegi...

DZIĘKUJĘ. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon kwi 27, 2015 18:29 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 naiwnością stoi... 0_o

Ha!
Jedyna dobra wiadoość dzisiaj, ale za to jaka .... :-)

lilian08

Od: Wto gru 04, 2012 20:08

Post » Pon kwi 27, 2015 18:38 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 928 kotów, zabiegi wstrzyman

Chiara pisze:W trakcie naszej dyskusji wpłynęła taka kasa, że pozostanę nadal pierwszą naiwną miau.pl... 8O 8O 8O Alert odwołany. Żegnam się na chwilę i idę umawiać zabiegi...

DZIĘKUJĘ. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Naprawdę? Bardzo się cieszę :lol: , bo ogromnie podoba mi się to, co i jak robicie :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 27, 2015 18:57 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 928 kotów, zabiegi wstrzyman

Chiara pisze:W trakcie naszej dyskusji wpłynęła taka kasa, że pozostanę nadal pierwszą naiwną miau.pl... 8O 8O 8O Alert odwołany. Żegnam się na chwilę i idę umawiać zabiegi...

super :piwa: niezmiernie sie ciesze :) kibicuje i trzymam kciuki caly czas
O rany, mamy swoj watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171300 :201446
Wspieram Powszechna Sterylizacje - robie zakupy przez Fani Mani https://fanimani.pl/sklepy/A Ty?

cessy

Od: Pon wrz 22, 2014 13:01

Post » Pon kwi 27, 2015 19:01 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 naiwnością stoi... 0_o

SUPER! cieszę się ogromnie :piwa:

wrócę jednak krótko do siepomaga - rozumiem Chiarę i popieram w kwestii niechęci do siepomaga. To trochę ździerstwo i żerowanie na "modzie" na interaktywne grafy.
Co zaraz wyjaśnię.

To co opisuję poniżej znam z autopsji, wnioski moje pojawiły się podczas kilku zbiórek, a obdarowanej fundacji nie wypadało marudzić (darowanemu koniowi itp.) - gdyż to jej fani założyli kilka takich akcji i je skutecznie przeprowadzili.

Po pierwsze: fundacja sama na siebie nie może zbierać, mogą to robić jedynie osoby prywatne, np. mogę założyć, ja, zbiórkę dla PS via siepomaga.
po drugie: siepomaga wcale nie pomaga na fb swoimi lajkami, ani nie propaguje nigdzie tych zbiórek - trzeba samemu mieć dość "chłonne medium", żeby akcję rozkręcić i "dobić do zamierzonej kwoty.
a po trzecie:jedynym plusem jest to, że automatycznie widać jak "ładnie żre i rośnie" - czyli kto i ile wpłacił, oraz ile już jest,a ile jeszcze brakuje do celu.

i de facto te 6% płaci się właśnie za tą "rosnącą" grafikę - ale z tego co widzę Chiara jest b.sumienna "księgową" - rachuje i podaje na bieżąco kwoty i osoby itp.
Tak więc jeśli ktoś czuje się na siłach, żeby prowadzić agitkę na rzecz PS na siepomaga - proszę bardzo.

Natomiast fundacja, może i powinna spokojnie używać innych dróg na pozyskanie funduszy.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon kwi 27, 2015 19:23 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 928 kotów, zabiegi wstrzyman

Chiara pisze:
Szalony Kot pisze:Chiara, uważaj, żeby nie pozrażać do siebie ludzi całkiem bez powodu ;) dla mnie jeśli ktoś pracuje dla fundacji, wykonując pracę nieraz w wymiarze większym niż tylko 8h na 5 dni, to jak każdy pracownik powinien za to otrzymywać wynagrodzenie. Nie wiedząc, ile czasu inne osoby poświęcają na prace dla fundacji nie powinnismy zbyt gorliwie zaglądać w czyjś portfel ;)

Siepomaga jest o wiele, wiele bardziej znane i zaufane niż wrzutka. Na siepomaga możesz od razu wpłacić kasę, to łatwe i szybkie, dużo ludzi to przekonuje. Prowadzę strony medialnej osoby, która angażuje się w rożne akcje pomocowe - jak udostepniam coś z siepomaga, to ludzie juz to znają, wiedza jak działa i bardzo chętnie wpłacają. Do wrzutki sama niechętnie linkuje, bo przejrzystość tego serwisu nie przemawia do mnie - a i odzew na apel o wpłaty jest praktycznie żaden.

Bardzo wszystkich przepraszam. :201440

Pisałam o fundacjach drogich i z małymi lub żadnymi sukcesami. O jednej jest wątek na pierwszej stronie, kisi już podobno 100 000 zł na koncie. :x

Myślę, że zaglądanie fundacjom w portfel jest ok i nie musi wypływać ze złośliwości. :)

Po prostu szkoda by było, gdyby wolontariat całkowicie przerodził się w biznes albo szoł.

jaka fundacja kisi 100 000 zł na koncie ?

dobrze, że się pojawiają takie dyskusje w wątku, otwierają oczy

kotelet

Od: Pon wrz 22, 2014 23:32

Post » Pon kwi 27, 2015 19:25 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 928 kotów, zabiegi wstrzyman

Od kilku dni czytam dyskusję i myślę, myślę... Oczywiście nic nie wymyśliłam. A teraz wchodzę i czytam coś, w co trudno uwierzyć. Ale się cieszę :D
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon kwi 27, 2015 20:47 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 naiwnością stoi... 0_o

czyli zabiegi są umawiane? bardzo się cieszę - kibicuję Wam - świetna incjatywa. :smokin:

Niespo

Od: Pon kwi 27, 2015 16:51

Post » Pon kwi 27, 2015 23:14 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 928 kotów, zabiegi wstrzyman

Chiara pisze:
Niespo pisze:A gdyby wyjść na ulice i zbierać do puszek tak jak robi to WOŚP? Na pewno w każdym mieście znaleźliby się chętni... :-)

:mrgreen:

Podobno fajnie jest upiec małe babeczki i częstować i zbierać i częstować i zbierać...
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Wto kwi 28, 2015 6:45 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 naiwnością stoi... 0_o

Nie chcę zaśmiecać wątku, ale rozumiem, co Chiara ma na myśli.Jest bardzo wiele fundacji, które powstały, bo ktoś miał pomysł na zarabianie pieniędzy.Głośno było o fundacji "Maciuś", o ich kontach w bankach szwajcarskich.Większość ludzi wpłacających pieniądze nie wie, że zarząd fundacji wypłaca sobie pensje, że zatrudnia członków swojej rodziny.Jedna fundacja w mojej okolicy powstała po to, aby syn pani prezes miał pracę i nie jest to plotka, tylko oficjalna wypowiedź na piśmie.Bardzo to wszystko przykre, bo odium spada i na tych, których celem jest naprawdę pomoc potrzebującym.Powszechna Sterylizacja to świetny pomysł, bardzo konkretne działanie, mam nadzieję, że nadal będzie możliwa realizacja programu :ok: :ok: :ok: :ok:
A obserwując to, co dzieje się na moim podwórku, to muszę podziękować takim osobom jak pani Basia, pan Stanisław, pani Helena, którzy są ludźmi już starszymi, biednymi, anonimowymi, nie mają netu, ale wielkie serca i z poświęceniem zajmują się zwierzętami, z własnych środków, czasem tylko znajomi podrzucą jakąś karmę, czy pomogą zawieźć kota do weta.Takich ludzi jest mnóstwo i należy im się wdzięczność za codzienną i bardzo trudną pracę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 29, 2015 9:34 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 naiwnością stoi... 0_o

Rakea pisze:SUPER! cieszę się ogromnie :piwa:

wrócę jednak krótko do siepomaga - rozumiem Chiarę i popieram w kwestii niechęci do siepomaga. To trochę ździerstwo i żerowanie na "modzie" na interaktywne grafy.
Co zaraz wyjaśnię.

To co opisuję poniżej znam z autopsji, wnioski moje pojawiły się podczas kilku zbiórek, a obdarowanej fundacji nie wypadało marudzić (darowanemu koniowi itp.) - gdyż to jej fani założyli kilka takich akcji i je skutecznie przeprowadzili.

Po pierwsze: fundacja sama na siebie nie może zbierać, mogą to robić jedynie osoby prywatne, np. mogę założyć, ja, zbiórkę dla PS via siepomaga.
po drugie: siepomaga wcale nie pomaga na fb swoimi lajkami, ani nie propaguje nigdzie tych zbiórek - trzeba samemu mieć dość "chłonne medium", żeby akcję rozkręcić i "dobić do zamierzonej kwoty.
a po trzecie:jedynym plusem jest to, że automatycznie widać jak "ładnie żre i rośnie" - czyli kto i ile wpłacił, oraz ile już jest,a ile jeszcze brakuje do celu.

i de facto te 6% płaci się właśnie za tą "rosnącą" grafikę - ale z tego co widzę Chiara jest b.sumienna "księgową" - rachuje i podaje na bieżąco kwoty i osoby itp.
Tak więc jeśli ktoś czuje się na siłach, żeby prowadzić agitkę na rzecz PS na siepomaga - proszę bardzo.

Natomiast fundacja, może i powinna spokojnie używać innych dróg na pozyskanie funduszy.

Dobre podsumowanie...

Chiara

Post » Śro kwi 29, 2015 9:39 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 naiwnością stoi... 0_o

Niespo pisze:czyli zabiegi są umawiane? bardzo się cieszę - kibicuję Wam - świetna incjatywa. :smokin:

Tak! :D Koty są umawiane i sterylizowane. Licznik znów skacze w górę. :ok: :lol: :lol:
Ostatnio edytowano Śro kwi 29, 2015 11:53 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Post » Śro kwi 29, 2015 10:50 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 naiwnością stoi... 0_o

Chiara pisze:
Niespo pisze:czyli zabiegi są umawiane? bardzo się cieszę - kibicuję Wam - świetna incjatywa. :smokin:

Tak! :D Umawiane i sterylizowane. Licznik znów skacze w górę. :ok: :lol: :lol:

O matko, widzę, że ktoś rzeczywiście sypnął groszem :strach: :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro kwi 29, 2015 10:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 naiwnością stoi... 0_o

:piwa: Anonimowy Przyjaciel PS :piwa:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro kwi 29, 2015 11:03 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 naiwnością stoi... 0_o

Fiu fiu fiu :D
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia][następna]