DZIĘKUJĘ.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:W trakcie naszej dyskusji wpłynęła taka kasa, że pozostanę nadal pierwszą naiwną miau.pl...![]()
![]()
Alert odwołany. Żegnam się na chwilę i idę umawiać zabiegi...
DZIĘKUJĘ.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Chiara pisze:W trakcie naszej dyskusji wpłynęła taka kasa, że pozostanę nadal pierwszą naiwną miau.pl...![]()
![]()
DZIĘKUJĘ.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Chiara pisze:Szalony Kot pisze:Chiara, uważaj, żeby nie pozrażać do siebie ludzi całkiem bez powodudla mnie jeśli ktoś pracuje dla fundacji, wykonując pracę nieraz w wymiarze większym niż tylko 8h na 5 dni, to jak każdy pracownik powinien za to otrzymywać wynagrodzenie. Nie wiedząc, ile czasu inne osoby poświęcają na prace dla fundacji nie powinnismy zbyt gorliwie zaglądać w czyjś portfel
Siepomaga jest o wiele, wiele bardziej znane i zaufane niż wrzutka. Na siepomaga możesz od razu wpłacić kasę, to łatwe i szybkie, dużo ludzi to przekonuje. Prowadzę strony medialnej osoby, która angażuje się w rożne akcje pomocowe - jak udostepniam coś z siepomaga, to ludzie juz to znają, wiedza jak działa i bardzo chętnie wpłacają. Do wrzutki sama niechętnie linkuje, bo przejrzystość tego serwisu nie przemawia do mnie - a i odzew na apel o wpłaty jest praktycznie żaden.
Bardzo wszystkich przepraszam.![]()
Pisałam o fundacjach drogich i z małymi lub żadnymi sukcesami. O jednej jest wątek na pierwszej stronie, kisi już podobno 100 000 zł na koncie.![]()
Myślę, że zaglądanie fundacjom w portfel jest ok i nie musi wypływać ze złośliwości.
Po prostu szkoda by było, gdyby wolontariat całkowicie przerodził się w biznes albo szoł.
![]()
DZIĘKUJĘ.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Chiara pisze:Niespo pisze:A gdyby wyjść na ulice i zbierać do puszek tak jak robi to WOŚP? Na pewno w każdym mieście znaleźliby się chętni...
Rakea pisze:SUPER! cieszę się ogromnie![]()
wrócę jednak krótko do siepomaga - rozumiem Chiarę i popieram w kwestii niechęci do siepomaga. To trochę ździerstwo i żerowanie na "modzie" na interaktywne grafy.
Co zaraz wyjaśnię.
To co opisuję poniżej znam z autopsji, wnioski moje pojawiły się podczas kilku zbiórek, a obdarowanej fundacji nie wypadało marudzić (darowanemu koniowi itp.) - gdyż to jej fani założyli kilka takich akcji i je skutecznie przeprowadzili.
Po pierwsze: fundacja sama na siebie nie może zbierać, mogą to robić jedynie osoby prywatne, np. mogę założyć, ja, zbiórkę dla PS via siepomaga.
po drugie: siepomaga wcale nie pomaga na fb swoimi lajkami, ani nie propaguje nigdzie tych zbiórek - trzeba samemu mieć dość "chłonne medium", żeby akcję rozkręcić i "dobić do zamierzonej kwoty.
a po trzecie:jedynym plusem jest to, że automatycznie widać jak "ładnie żre i rośnie" - czyli kto i ile wpłacił, oraz ile już jest,a ile jeszcze brakuje do celu.
i de facto te 6% płaci się właśnie za tą "rosnącą" grafikę - ale z tego co widzę Chiara jest b.sumienna "księgową" - rachuje i podaje na bieżąco kwoty i osoby itp.
Tak więc jeśli ktoś czuje się na siłach, żeby prowadzić agitkę na rzecz PS na siepomaga - proszę bardzo.
Natomiast fundacja, może i powinna spokojnie używać innych dróg na pozyskanie funduszy.
Niespo pisze:czyli zabiegi są umawiane? bardzo się cieszę - kibicuję Wam - świetna incjatywa.
Chiara pisze:Niespo pisze:czyli zabiegi są umawiane? bardzo się cieszę - kibicuję Wam - świetna incjatywa.
Tak!Umawiane i sterylizowane. Licznik znów skacze w górę.
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 600 gości