KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE CHCE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 23, 2014 0:50 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

:ok: :ok: za Muszke :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto gru 23, 2014 0:56 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Za Muszkę bardzo mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Wto gru 23, 2014 1:05 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Przestraszylam sie, co sie tak nagle pogorszylo :?:
Trzymamy mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Muszke.
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Wto gru 23, 2014 8:38 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Dziękuję wszystkim za wsparcie. Muszka dzisiaj w nocy odeszła od nas... Miała prawdopodobnie ciężką niewydolność nerek, ale również to mogło być coś innego (to był bardzo trudny przypadek). Lekarze walczyli, ale nie udało się jej wyciągnąć. I tak długo walczyła razem z nami o swoje kocie życie. Mam nadzieję, że inne chore kotki będą miały więcej szczęścia. Miejcie zaufanego weterynarza, ale piszcie na forum i się pytajcie. Bardzo dużo porad udało się wcielić w życie lub zapytać weterynarzy o pewne dolegliwości. Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękujemy za wsparcie i porady. Może będziemy mogli kiedyś pomóc innym dzięki naszym przejściom.
Pozdrawiamy
Michasia i Maciek

Kielas86

Od: Wto gru 09, 2014 7:55

Post » Wto gru 23, 2014 9:30 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Współczuję wam, to najsmutniejszy dzień w życiu opiekuna kota, kiedy trzeba go pożegnać :( Śpij spokojnie, puchatko [']
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto gru 23, 2014 12:05 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Tak bardzo mi przykro, ze Muszenka odeszla :cry:

Dla Muszki [*]
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Wto gru 23, 2014 12:48 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Juz nie cierpisz kotenko.....ale zbyt wczesnie odeszlas kiciu[*]
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto gru 23, 2014 17:09 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Trzymam najmocniej jak potrafię.
Oby było dobrze.
A co teraz się stało?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 23, 2014 18:22 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Lidka... doczytaj w górę :(
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto gru 23, 2014 20:35 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Nie jestem zaskoczona, że Muszka odeszła.....Miała prawdopodobnie.... jak strasznie to brzmi. Upadając i doznając urazu okolicy miednicy jest logicznym, że mogło dojsć do urazu układu moczowego, które bardzo łatwo zdiagnozować/ krew i usg/. Zapewne wet powinien o tym wiedzieć, brak apetytu przy urazie samego układu kostnego jest co najmniej dziwny i wysoce podejrzany ...Że na zdjęciu jelito grube jest za bardzo rozdęte z zaleganiem mas kałowych.Przykre ale to co się stało z Kicią to kolejny przykład braku kompetencji . :evil: Może od początku nie było ratunku dla Muszki ale skoro tak długo to trwało to może mogło być inaczej .... Eeeech szkoda słów!
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto gru 23, 2014 23:19 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

majencja pisze:Nie jestem zaskoczona, że Muszka odeszła.....Miała prawdopodobnie.... jak strasznie to brzmi. Upadając i doznając urazu okolicy miednicy jest logicznym, że mogło dojsć do urazu układu moczowego, które bardzo łatwo zdiagnozować/ krew i usg/. Zapewne wet powinien o tym wiedzieć, brak apetytu przy urazie samego układu kostnego jest co najmniej dziwny i wysoce podejrzany ...Że na zdjęciu jelito grube jest za bardzo rozdęte z zaleganiem mas kałowych.Przykre ale to co się stało z Kicią to kolejny przykład braku kompetencji . :evil: Może od początku nie było ratunku dla Muszki ale skoro tak długo to trwało to może mogło być inaczej .... Eeeech szkoda słów!

Może tak było a może nie. Tego nie wiemy, bo nie chcieliśmy robić sekcji zwłok. My chcieliśmy dla Muszki jak najlepiej. Nie wiem czy to wina weta, nasza a może od początku nie było szans i tylko przez niektóre zabiegi (zastrzyki, kroplówka itp.) to wszystko się przedłużyło. Dla nas to wielka tragedia i w tej chwili ciężko coś myśleć. Została wielka pustka w sercach. Mamy nadzieję, że będzie lepiej jak nam się dzidzia urodzi (termin 9.01.2015r.). Mały Michałek miał się chować od małego z Muszką, a potem miała jeszcze dołączyć Muszka 2 ;-) Niestety człowiek planuje, a życie to wszystko weryfikuje. Może uda się choć częściowo wprowadzić plan w życie i kicia będzie z nami obecna za jakiś tam czas...
Mimo bólu i poczucia wielkiej straty chcielibyśmy wszystkim życzyć w te nadchodzące Święta Bożego Narodzenia spokoju, zdrowia dla was i waszych pociech, miłości, zrozumienia dla innych, ciepła dla osób które tego potrzebują, a także dalszego wspierania się nawzajem na tym wspaniałym forum. Mamy nadzieję, że dzięki temu więcej zwierzaków da się uratować ;-)

P.S. Może któryś zwierzak przemówi w Wigilię o północy ;-)

Kielas86

Od: Wto gru 09, 2014 7:55

Post » Wto gru 23, 2014 23:45 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Muszko :cry: [*]
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro gru 24, 2014 2:36 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Bardzo Wam współczuję :cry:
Muszko [*]
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw gru 25, 2014 12:36 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Nie miałam czasu doczytać:(
Bardzo wam współczuję.
Szkoda, że nie udało się Wam wprowadzić w życie planów.
To piękne kiedy dziecko od początku ma szansę bycia ze zwierzakiem. Moje wnucki takie maja szczęście, i zresztą wiele forumowych dzieci.
Trzymajcie się.
I świeczka dla pięknej Muszki
[']

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 25, 2014 18:17 Re: KOTKA ze złamaniem kręgosłupa i miednicy-PORAŻENIA,NIE C

Nie mogłam wejść przez parę dni a tu takie smutne wieści.
Muszko [*],biegaj szczęśliwa za TM.
Myślę,że Muszka miała jakąś wadę a upadek tylko przyśpieszył .Mogła się źle poczuć i spadła w momencie włączenia odkurzacza.
Przykro.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

[poprzednia][następna]