Mój aniołek Emilek przegrał z kalici i FIPem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 03, 2014 7:13 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Reakcje na celnie podany antybiotyk czasem są spektakularne.
Byłoby cudownie...
Trzymam z całych sił kciuki za to by te pierwsze sygnały były oznaką powrotu do zdrowia!

Pamiętaj tylko o jednym - często przy leczeniu takich infekcji, na początku, występuje gwałtowne pogorszenie, zaostrzenie objawów. To oznaka dobrze dobranego leku! Trzeba to przetrwać lecząc objawowo w razie potrzeby. Po kilku dniach, czasem godzinach to mija.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro gru 03, 2014 9:09 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Emilek dziś dalej dobrze się czuje :) . Gorączka spadła, a on ma chęć do zabawy i nawet podgryza mi palce. Patrzy wkoło z zainteresowaniem, a w ostatnich dniach nie był w stanie unieść głowy. Jeszcze czekam na nowy lek przeciw padaczce, bo na tym, który bierze naprawdę z trudem doczekuje kolejnej dawki.
Wiem, że cudownych zmian nie mogę się spodziewać, bo już pan doktor powiedział mi, że on będzie całe życie niepełnosprawny, nawet jeśli uda się zlikwidować stan zapalny, ponieważ Emil ma zmiany pozapalne.Poziom niepełnosprawności już tylko będzie zależał od rehabilitacji.

Miałam napisać o Aniele emilkowym. Wyobraźcie sobie, że znalazła się osoba, która Emilkowi podarowała kwotę pozwalającą pokryć fakturę z Wrocławia, badanie w kierunku FIP i jeszcze zostanie troszkę na kontrolną wizytę we Wrocławiu lub kolejne badanie :D . Ta osoba chce pozostać anonimowa, więc anonimowo :wink: bardzo pragnę Jej podziękować :1luvu: .

Wczoraj, kiedy byłam u naszego weta pierwszego kontaktu, umówiłam się wstępnie na badanie przeciw toksoplazmozie
i rozmawialiśmy o tym badaniu na FIP. Pocieszył mnie, że prawie każdemu kotu wychodzi taki wynik.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Śro gru 03, 2014 9:43 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Cieszę się razem z Wami. Emilku kochany. :1luvu:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Śro gru 03, 2014 10:22 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Ja też się cieszę i mocno Wam kibicuję :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 03, 2014 12:44 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

zdrowiej chłopaczku :ok: :ok: :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw gru 04, 2014 12:53 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Dziś znowu temperatura :( .
Napisałam maila do firmy produkującej szelki i uprzęże rahabilitacyjne dla psów, czy daliby radę zrobić coś na zamówienie dla Emila.
Może ktoś wie o jakiejś firmie, która robi taki sprzęt dla kotów? Od rehabilitantki dostałam zagraniczny filmik z super wózeczkiem dla kota, gdzie do górnej poręczy mocowane było takie jakby ubranko rehabilitacyjne w co wkłada się kotka i może się on poruszać. Nawet coś takiego z samym uchwytem, bez obudowy z kółkami byłoby super do ćwiczeń Emila. Nie musiałby tylko leżeć lub być noszony i miałby szansę na utrzymywanie ciała w naturalnej pozycji choć przez jakiś czas. Ma już bardzo wygięty kręgosłup. Będę wdzieczna za sugestie, jeśli kojarzycie jakieś firmy.

Jaaga

Post » Czw gru 04, 2014 13:16 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Spytaj Lidki z Katowic - ona miała Mikiego i chyba przez jakiś czas miał/używał wózeczka.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 04, 2014 13:21 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

kciuki za Emilka cały czas :ok: :ok:
znów temperatura? :(
za zdrówko do góry hop!
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw gru 04, 2014 13:48 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Alienor pisze:Spytaj Lidki z Katowic - ona miała Mikiego i chyba przez jakiś czas miał/używał wózeczka.

Czy ktoś może mi podac telefon do Lidki? Mam tylko stacjonarny, a czytałam, że nie jest w Katowicach.

Jaaga

Post » Czw gru 04, 2014 16:17 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Pojutrze Mikołaj. Ostatni list został napisany. Jak tu nie wzruszyć się pierwszym życzeniem :roll: .
Obrazek

Jaaga

Post » Czw gru 04, 2014 17:13 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Już napisałam Jaadze jak to z tym naszym wózkiem było.
Kiedyś miałam namiary na kogoś kto robi wózki ale nie wiem czy po zmianie telefonu znajdę ten numer.
Lata temu zaczepiłam na Tysiącleciu panią z ONkiem na takim wózku i ona dała mi ten telefon.
Zobaczę.
Jaaga a Ty rozmawiałaś z Halinką o tym wózku?
Daj namiary na ten filmik. Może jakaś złota rączka by zrobiła.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 04, 2014 17:18 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Justa&Zwierzaki ma psa na wózeczku
ale do niej lepiej zadzwonić niż pisać pw
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw gru 04, 2014 17:22 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

Lidka

Post » Czw gru 04, 2014 17:57 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

A tak wyglądał wózek

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Lidka

Post » Czw gru 04, 2014 21:25 Re: 4-m. EMILEK zapalenie mózgu, padaczka. FIP? prośba o rad

i jak tam temperatura u bąbelka?
jak to zrobił nie wiem ale często w ciągu dnia uciekam myślami do tego malca ...

ruszył nam się bazarek - bardzo, bardzo z tego powodu się cieszę
w sobotę moja Basia obiecała usiąść i uszyć następną partię rzeczy dla Emilka - będą kocie breloki :kotek:

wysyłam ciepłe myśli dla Emilka i całej jego rodzinki :kotek:
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

[poprzednia][następna]