Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ ,Lolita

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 10, 2014 23:09 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Wszystko się dobrze układa :ok: a mama jak..dziecko :wink: dobrocią i podstępem pewnie też się uda :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt lip 11, 2014 10:39 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Dziękuję za miłe słowa.Niech się spełnią.
Teraz wieści z frontu piekarniowego.
Bułeczka to szatanica w kocim futerku.Maltretuje Bandika,odbija się od podłogi i odejmując go łapkami za szyję wisi podgryzając go jednocześnie.Bandik mój stary kocur nie ma siły żeby gadzika strącić.
Przemieszcza się po mieszkaniu z szybkością odrzutowca.Nie jestem w stanie ogarnąć Ją wzrokiem.
TŻ pogryziony i podrapany po nogach bo oczywiście poluje na stopy mimo,że są zakryte.
Jeszcze takiego futerka nie miałam :)
Przed chwilą siostra zadzwoniła ,że przyniosła Mamie nowy gorset,który chyba zaakceptowała.Oczywiście było to poprzedzone rozmową z rehabilitantką oraz wytłumaczeniem przez Panią leżącą z Nią na sali co
może się stać jak nie będzie używać gorsetu. Ale i tak pomimo używania gorsetu poruszanie się Mamy musi być ograniczone do minimum.
Betti ok.
Kto chce jedyna w swoim rodzaju Bułeczkę.
PS. Na końcach uszek ma pędzelki - czyżby różki jej rosły?
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Pt lip 11, 2014 12:15 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

mały diabełek Ci rośnie :ryk:
wszystko dobrze i oby tak dalej :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lip 12, 2014 13:37 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

ja myślę, że te pędzelki ma po rysiach i stąd jej niesamowita żywotność i polowanie na stopy :)

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Sob lip 12, 2014 20:44 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Albo po żbikach jest . Krzyżówka taka :wink:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto lip 15, 2014 8:24 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Hej Marta ,co u Was? tak jakoś cicho się zrobiło ????????? :(
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 15, 2014 10:47 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

U nas w porzo.Tylko nie mam na nic czasu.W pracy do 16.Potem szybko do domu.Kuwety, jedzenie dla kotów i jamniczki.Następnie do Mamy.Wracam o 20 do domu i jestem tak zdołowana psychicznie, że już nic mi się nie chce robić.Pranie ,sprzątanie,prasowanie gruntowne uskuteczniam w niedzielę.W dni powszednie z doskoku.Betti jest po operacji .W środę minie tydzień.Dzisiaj jedziemy znowu na kontrolę.Troszeczkę jej się w dwóch miejscach sączy z rany pooperacyjnej.Dzisiaj trzeci zastrzyk z antybiotyku.
Bułeczka to szatan w kocim ciele.Tak dokucza Bandikowi,że jest mi go już żal. Bawię się z Nią wieczorem ale to widocznie za mało.Najbardziej podoba się Jej zabawa z laserkiem/oczywiście uważam na oczy/.
Bułeczka wskakuje Bandikowi na grzbiet i trzyma ząbkami za kark.Gryzie nas po nogach,wspina się po nogach do góry jak małpeczka.Dzisiaj wskoczyła mi na plecy jak się pochyliłam.Szatan nie kocik.TŻ mówi o Niej Gadzik.
Obrazek

muza_51

Post » Wto lip 15, 2014 10:50 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Spokojnie to naturalne u takiego malucha. Moje prawie 6 kg Poli też potrafi wskoczyć mi na plecy gdy sie tylko schylę. Wtedy to sie czuje :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto lip 15, 2014 23:18 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Współczuję Bandikowi - takie dokuczliwe "coś". bez szacunku dla starszych to dopust boży dla spokojnych kotów. Wiele miesięcy trwało wyprowadzanie Kotka ze stresu po trzymiesięcznym pobycie Bolka, zanim udało się znaleźć odpowiedni dom dla łobuza.
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Wto lip 15, 2014 23:34 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Świete słowa . :roll: Moje też właśnie to odkrywają . Tylko Filip zachwycony , bo ma się z kim ganiac .
Ale ... byle tylko zdrowe były i już im się wybaczy :wink:

barbarados

Post » Śro lip 16, 2014 8:41 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Mimo wszystko,mimo że przyzwyczaiłam się do Gadzika rozważam adopcję Bułeczki.Bardzo szkoda mi Bandika.Ma 17 lat,jest po wylewie.Skaczący na Niego maluch wywraca go.Ona jest terrorystką.Nie pozwala mu spać chyba ,że sama uśnie.Goni za nim bez ustanku.Bez przerwy go atakuje i nie tylko Jego.Wczoraj bardzo mocno podrapała TŻ. Przykro mi to pisać ale takie są realia.Jest u nas od 23.06.
Oczywiście nowy dom będzie prześwietlony od A do Z. Jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji.
Obrazek

muza_51

Post » Śro lip 16, 2014 8:50 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Witaj ! :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lip 16, 2014 22:21 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Przytnijcie łobuzicy pazurki, widać, że za bardzo poważnie podchodzi do zabawy. Czy możecie jakoś zapewnić Bandikowi miejsce, gdzie go Bułeczka nie dopadnie? Osobny pokój? Albo trochę dziewczynę izolować kiedy nie ma Was w domu? Wszystkie maluchy uczyłam, że zabawa ma być zabawą sycząc na nie albo prychając (jak kot :D) kiedy za bardzo sobie pozwalały.

Może zrób wydarzenie na FB? Myślę, że byłaby świetną towarzyszką drugiego małego kociego łobuza albo szczeniaka. Nasz Bolek trafił do domu, gdzie jest młody jamnik - podobno ich szaleństwa są lepsze od najlepszej telewizji.
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Śro lip 16, 2014 22:28 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

Jaka decyzję podejmiesz , na pewno będzie słuszna . :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A pazurki , faktycznie troszkę przyciąć , o ile mała pozwoli . :wink:

barbarados

Post » Śro lip 16, 2014 22:41 Re: Ciepła Bułeczka przyniesiona przez TŻ

muza_51 pisze:Mimo wszystko,mimo że przyzwyczaiłam się do Gadzika rozważam adopcję Bułeczki.Bardzo szkoda mi Bandika.Ma 17 lat,jest po wylewie.Skaczący na Niego maluch wywraca go.Ona jest terrorystką.Nie pozwala mu spać chyba ,że sama uśnie.Goni za nim bez ustanku.Bez przerwy go atakuje i nie tylko Jego.Wczoraj bardzo mocno podrapała TŻ. Przykro mi to pisać ale takie są realia.Jest u nas od 23.06.
Oczywiście nowy dom będzie prześwietlony od A do Z. Jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji.

takie małe to istne Piekło i Szatany ..ona się uspokoi ale troszkę Was sponiewiera :wink: .Niestety .
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]