Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 05, 2014 23:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Dziki kocurek z Bielska Podlaskiego, którego wykastrowaliśmy. Nasz N°16. :piwa:

Obrazek

Obrazek

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt cze 06, 2014 15:42 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

W miarę skromnych możliwości wpłaciłam grosik do sakiewki (S.F. to ja :)).
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt cze 06, 2014 15:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Axa76 pisze:W miarę skromnych możliwości wpłaciłam grosik do sakiewki (S.F. to ja :)).

Bardzo, bardzo, bardzo Ci dziękuję! :1luvu:

Chiara

Post » Pt cze 06, 2014 16:10 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Dopiero co ruszyliście, a juz tyle zrobione :1luvu: Jestem pod wielkim wrazeniem i cały czas mocno trzymam :ok: "Się kręci" to mało powiedziane :D
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt cze 06, 2014 20:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Agłaja^..^ pisze:Dopiero co ruszyliście, a juz tyle zrobione :1luvu: Jestem pod wielkim wrazeniem i cały czas mocno trzymam :ok: "Się kręci" to mało powiedziane :D

Dzięki! Sylwia naprawdę wykonała gigantyczną pracę, a to rzeczywiście dopiero początek. :1luvu:

A teraz ciężki przed nią weekend. Ma w planach łapać koty z ul. Zamkowej i być może koty działkowe. Na dodatek ktoś nam zgłosił ciężarne wiejskie kotki, które są dokarmiane tylko raz w tygodniu, kiedy odwiedzają je tzw. właściciele. Nie wiem czy uda się coś tam wskórać, ale Sylwia uparła się spróbować, bo "szkoda kotek". Ona nie odpuszcza...

Trzymajmy kciuki za Nią! :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Sob cze 07, 2014 13:18 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

mocno :ok: :ok: :ok:
Tak trzymaj Sylwia, cięzarne w pierwszej kolejności, pomyślcie, o ile w lecie dorosłe kotki karmione raz w tygodniu pewnie przetrwają łowiąc myszy, to przecież maluchy byłyby skazane na śmierć głodową :cry: Mam nadzieję, ze wszystko się uda!
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob cze 07, 2014 15:23 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

se siknę
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob cze 07, 2014 18:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

ewa_mrau pisze:se siknę
... mry!

:ryk:

Agłaja^..^ pisze:mocno :ok: :ok: :ok:
Tak trzymaj Sylwia, cięzarne w pierwszej kolejności, pomyślcie, o ile w lecie dorosłe kotki karmione raz w tygodniu pewnie przetrwają łowiąc myszy, to przecież maluchy byłyby skazane na śmierć głodową :cry: Mam nadzieję, ze wszystko się uda!

Właśnie to nie takie proste tam... :( Pod adresem Sylwii padły takie słowa od sąsiadki, że byłam za tym, żeby od razu się wycofać... Ale ona próbuje mimo wszystko. Nawet kotek nie wpisałam na listę w toku, bo czarno to widzę... Sylwia :ok: :ok: :ok:

Z miłych rzeczy ten kocurek z szarego końca listy skoczył na czołówkę. Pan karmiciel za nim gania, a 40 zł na jego kastrację już na koncie czeka. :mrgreen:

Obrazek

Chiara

Post » Nie cze 08, 2014 10:52 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Właśnie to nie takie proste tam... :( Pod adresem Sylwii padły takie słowa od sąsiadki, że byłam za tym, żeby od razu się wycofać... Ale ona próbuje mimo wszystko. Nawet kotek nie wpisałam na listę w toku, bo czarno to widzę... Sylwia :ok: :ok: :ok:

O, skąd ja to znam :twisted: dosyć często mam takie sytuacje.I zazwyczaj udaje się jednak pomóc tym kotom.Nie ma się co zrażać, my wszyscy wiemy, ze Sylwia to wspaniała dziewczyna, a co ktoś tam sobie mowi :twisted: to juz tylko o nim świadczy :wink:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Nie cze 08, 2014 13:16 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Agłaja^..^ pisze:

O, skąd ja to znam :twisted: dosyć często mam takie sytuacje.I zazwyczaj udaje się jednak pomóc tym kotom.Nie ma się co zrażać, my wszyscy wiemy, ze Sylwia to wspaniała dziewczyna, a co ktoś tam sobie mowi :twisted: to juz tylko o nim świadczy :wink:

Póki z widłami nikt nie goni nadzieja jest. :wink:

Ciekawe też co na działkach... Tam pewnie też są ciężarne... :(

Chiara

Post » Nie cze 08, 2014 15:06 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
Agłaja^..^ pisze:Dopiero co ruszyliście, a juz tyle zrobione :1luvu: Jestem pod wielkim wrazeniem i cały czas mocno trzymam :ok: "Się kręci" to mało powiedziane :D

Dzięki! Sylwia naprawdę wykonała gigantyczną pracę, a to rzeczywiście dopiero początek. :1luvu:

A teraz ciężki przed nią weekend. Ma w planach łapać koty z ul. Zamkowej i być może koty działkowe. Na dodatek ktoś nam zgłosił ciężarne wiejskie kotki, które są dokarmiane tylko raz w tygodniu, kiedy odwiedzają je tzw. właściciele. Nie wiem czy uda się coś tam wskórać, ale Sylwia uparła się spróbować, bo "szkoda kotek". Ona nie odpuszcza...

Trzymajmy kciuki za Nią! :ok: :ok: :ok:

wczoraj pojechałam do wsi Augustowo i tam jest bardziej skomplikowana sytuacja z kotkami niż sądziłam na początku, pod adres gdzie miały być kotki, które podobno ktoś dokarmia raz na tydzień nie ma żadnych kotów, kotki są najprawdopodobniej w domu dalej u jakiegoś faceta co bez przerwy jest pijany i wczoraj nie udało mi się z nim porozmawiać, bo nawet do mnie nie wyszedł z chałupy, zostawiłam w furtce kartkę ze swoim nr. tel. i prośbą o kontakt i jestem ciekawa czy się facet do mnie odezwie, po drugiej stronie ulicy starsza kobieta dokarmia czarną kotkę i mówiła mi, że to kotka karmiąca, ale kociaków jeszcze nie wyprowadziła więc trzeba poczekać z ciachnięciem tej kotki, wieś Augustowo to bardzo trudny teren do działania, bo owszem ludzie mają tam koty i psy ale nikt się do danego zwierzaka nie przyznaje, na działkach też byłam, ale akurat natrafiłam na ludzi, którzy nie bardzo chcieli rozmawiać na temat kotów, w nadchodzącym tygodniu mam zamiar wybrać się do biura na działkach by porozmawiać o kotach i może czegoś więcej się dowiem.

rudy kocurek z Zamkowej w nadchodzącym tygodniu ma być przez pana karmiciela dostarczony do lecznicy na kastrację :)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie cze 08, 2014 19:02 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Dwa dzikie kocurki z Bielska Podlaskiego wykastrowane przez Powszechną Sterylizację, czyli N°17 i N°18 na naszej liście:

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Nie cze 08, 2014 21:14 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Tu fragment rozmowy z innego wątku. Isabell36 mimochodem wspomniała o trudnej sytuacji samotnej osoby, której ludzie podrzucają koty i która mogła liczyć na trzy talony z gminy. Zaproponowałam, że się zaangażujemy i może uda nam się pomóc tej pani. Dotarilibyśmy do osoby, która nie ma nawet internetu... 8) Już się organizujemy na pw. :kotek:

Chiara pisze:
isabell36 pisze:
Chiara pisze:
isabell36 pisze:
Kobieta ma 11 kotów w tym 5 kotek - ludzie koty jej po prostu podrzucają, dodatkowo 4 psy. Załatwiłam jej trzy talony z naszej gminy i to też po kryjomu przed mężem bo jak tylko coś wspomniałam to zaczął marudzić, że on nie chce kłopotów :evil: :evil: :evil: dla pozostałych kotek i kocurków będziemy robiły bazarki
ale

Może niech ta pani się do mnie zgłosi. Jeśli nie ma już talonów to Powszechna Sterylizacja spróbuje pomóc chociaż z kotami, które jest gdzie i jak przechować, a z resztą jak się coś wyklaruje.

chiara bardzo dziękuję za oferowaną pomoc :1luvu:
chcę wytłumaczyć:
obok siebie położone są trzy gminy: Rewal, Dziwnów i Świerzno

ja mieszkam w gminie Rewal

Gata pisze prośbę o pomoc kotom z Dziwnówka

to co zacytowałaś wytłuszczonym drukiem to jest odrębny przypadek opisany przeze mnie
jest to osoba prywatna mieszkająca w małej wiosce Gostyniec (gmina Świerzno), ma domek przy mojej działce - ludzie podrzucają jej koty bo "przecież już ich tyle ma ..." :evil: :evil: :evil: obecnie jest ich 11 nie ma pieniędzy na sterylki :evil: w gminie Rewal, jedna osoba może dostać max 2 talony sterylkowe na rok (wiem, porażka ale to nie ja wymyśliłam), mi udało się załatwić 3.
chciałabym jej pomóc bo jest dobrą osobą, a kocurki też przydałoby się ciachnąć bo przy 6 szt. są notoryczne bitwy o władzę i poszkodowani :evil:

chiara jeśli chciałabyś pomóc i masz możliwości to byłabym Ci bardzo wdzięczna - skontaktuję się z Tobą na PW i podam telefon do niej bo kobitka nie ma internetu (ot uroki wiochy)

Ja tak to właśnie zrozumiałam - jako odrębny przypadek, który rokuje. 8)

Skoro to obok Twojej działki to może pomożesz to wszystko zorganizować ? Zapraszam na pw. :ok:

Chiara

Post » Nie cze 08, 2014 21:35 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Bardzo dziękuję za Wasze wsparcie, które spłynęło do Sakiewki Powszechnej Sterylizacji w tym tygodniu.

Amyszka, dziękuję za Twoją wpłatę, Twoją obecność i rozsławianie Powszechnej Sterylizacji. :lol:

Alab108, milu, kasumi, dziękuję za Wasz udział w pierwszym bazarku Powszechnej Sterylizacji. :piwa:

Axa76, Twoja wpłata wpłynęła, cudnnie, że z nami jesteś. :1luvu:

Chiara

Post » Pon cze 09, 2014 9:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Napisała do mnie dziewczyna z Łańcuta na Podkarpaciu. Przygarnęli chudą kotkę, obecnie kotów jest już dziewięć.

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Co roku większość kociąt rozdają, ale zawsze jest jakiś, którego nikt nie chce i zostaje. Te co zostają mnożą się radośnie dalej... :roll: Nie mają sumienia zabijać kociąt po urodzeniu. Jak im nie pomożemy to albo się nauczą albo będą mieć wkrótce setkę.

Wysłałam dziewczynę, żeby szukała taniego weta. Tym bardziej, że jedna z kocic już ciężarna... :strach:

Chiara

[poprzednia][następna]