Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Axa76 pisze:W miarę skromnych możliwości wpłaciłam grosik do sakiewki (S.F. to ja).
Agłaja^..^ pisze:Dopiero co ruszyliście, a juz tyle zrobioneJestem pod wielkim wrazeniem i cały czas mocno trzymam
"Się kręci" to mało powiedziane
ewa_mrau pisze:se siknę
... mry!
Agłaja^..^ pisze:mocno![]()
![]()
![]()
Tak trzymaj Sylwia, cięzarne w pierwszej kolejności, pomyślcie, o ile w lecie dorosłe kotki karmione raz w tygodniu pewnie przetrwają łowiąc myszy, to przecież maluchy byłyby skazane na śmierć głodowąMam nadzieję, ze wszystko się uda!
Agłaja^..^ pisze:mocno![]()
![]()
![]()
Tak trzymaj Sylwia, cięzarne w pierwszej kolejności, pomyślcie, o ile w lecie dorosłe kotki karmione raz w tygodniu pewnie przetrwają łowiąc myszy, to przecież maluchy byłyby skazane na śmierć głodowąMam nadzieję, ze wszystko się uda!
Właśnie to nie takie proste tam...Pod adresem Sylwii padły takie słowa od sąsiadki, że byłam za tym, żeby od razu się wycofać... Ale ona próbuje mimo wszystko. Nawet kotek nie wpisałam na listę w toku, bo czarno to widzę... Sylwia
![]()
![]()
![]()
Agłaja^..^ pisze:Agłaja^..^ pisze:mocno![]()
![]()
![]()
Właśnie to nie takie proste tam...Pod adresem Sylwii padły takie słowa od sąsiadki, że byłam za tym, żeby od razu się wycofać... Ale ona próbuje mimo wszystko. Nawet kotek nie wpisałam na listę w toku, bo czarno to widzę... Sylwia
![]()
![]()
![]()
O, skąd ja to znamdosyć często mam takie sytuacje.I zazwyczaj udaje się jednak pomóc tym kotom.Nie ma się co zrażać, my wszyscy wiemy, ze Sylwia to wspaniała dziewczyna, a co ktoś tam sobie mowi
to juz tylko o nim świadczy
Chiara pisze:Agłaja^..^ pisze:Dopiero co ruszyliście, a juz tyle zrobioneJestem pod wielkim wrazeniem i cały czas mocno trzymam
"Się kręci" to mało powiedziane
Dzięki! Sylwia naprawdę wykonała gigantyczną pracę, a to rzeczywiście dopiero początek.![]()
A teraz ciężki przed nią weekend. Ma w planach łapać koty z ul. Zamkowej i być może koty działkowe. Na dodatek ktoś nam zgłosił ciężarne wiejskie kotki, które są dokarmiane tylko raz w tygodniu, kiedy odwiedzają je tzw. właściciele. Nie wiem czy uda się coś tam wskórać, ale Sylwia uparła się spróbować, bo "szkoda kotek". Ona nie odpuszcza...
Trzymajmy kciuki za Nią!![]()
![]()
Chiara pisze:isabell36 pisze:Chiara pisze:isabell36 pisze:
Kobieta ma 11 kotów w tym 5 kotek - ludzie koty jej po prostu podrzucają, dodatkowo 4 psy. Załatwiłam jej trzy talony z naszej gminy i to też po kryjomu przed mężem bo jak tylko coś wspomniałam to zaczął marudzić, że on nie chce kłopotów![]()
![]()
dla pozostałych kotek i kocurków będziemy robiły bazarki
ale
Może niech ta pani się do mnie zgłosi. Jeśli nie ma już talonów to Powszechna Sterylizacja spróbuje pomóc chociaż z kotami, które jest gdzie i jak przechować, a z resztą jak się coś wyklaruje.
chiara bardzo dziękuję za oferowaną pomoc![]()
chcę wytłumaczyć:
obok siebie położone są trzy gminy: Rewal, Dziwnów i Świerzno
ja mieszkam w gminie Rewal
Gata pisze prośbę o pomoc kotom z Dziwnówka
to co zacytowałaś wytłuszczonym drukiem to jest odrębny przypadek opisany przeze mnie
jest to osoba prywatna mieszkająca w małej wiosce Gostyniec (gmina Świerzno), ma domek przy mojej działce - ludzie podrzucają jej koty bo "przecież już ich tyle ma ..."![]()
![]()
obecnie jest ich 11 nie ma pieniędzy na sterylki
w gminie Rewal, jedna osoba może dostać max 2 talony sterylkowe na rok (wiem, porażka ale to nie ja wymyśliłam), mi udało się załatwić 3.
chciałabym jej pomóc bo jest dobrą osobą, a kocurki też przydałoby się ciachnąć bo przy 6 szt. są notoryczne bitwy o władzę i poszkodowani![]()
chiara jeśli chciałabyś pomóc i masz możliwości to byłabym Ci bardzo wdzięczna - skontaktuję się z Tobą na PW i podam telefon do niej bo kobitka nie ma internetu (ot uroki wiochy)
Ja tak to właśnie zrozumiałam - jako odrębny przypadek, który rokuje.
Skoro to obok Twojej działki to może pomożesz to wszystko zorganizować ? Zapraszam na pw.
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar, Google [Bot] i 566 gości