Biedna KICIA z uciętą nogą prosi o głosy na kv dla f KOT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 26, 2014 7:10 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

piano pisze: I teraz nad noskiem jest biała? Z tym noskiem zastanawiałam się czy to jej kolor czy brudne?

Brudne, brudne, nosek doszorowany :D
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon maja 26, 2014 7:38 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

Ciekawe w jakim ona jest wieku?
Skąd tacy sadyści się biorą strzelający do kotów?
Na tym forum jest jeszcze rudy kocurek do którego strzelano a potem podpalono.
Roznosi mnie po prostu że nie można temu jakoś zapobiec, celowemu sadyzmowi z pełną premedytacją.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pon maja 26, 2014 7:51 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

Też mnie to bardzo wkurza :evil:
Nieodmiennie od kilku lat powtarzam, że najlepszym prawem byłby tutaj Kodeks Hammurabiego.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 26, 2014 8:35 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

Unikam oswajania kotów wolno żyjących dlatego. Nieufność dla kota to czasem szansa na życie, oswojenie, ufność to otwarta ścieżka dla różnych zwyrodnialców.
Ale niestety ludzie oswajają albo koty ulegają samooswojeniu.

piano

Post » Pon maja 26, 2014 8:46 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

Ano :? Na szczęście, nie wszystkie - chociaż czasami to działa na ich niekorzyść.
Przykład - mój Piracik. Na jedzenie przychodził, dotknąć się nie pozwalał.
Dopiero jak go KK, calici i zapalenie płuc razem wzięte dopadły, dowlókł się ostatkiem sił.
Myślałam, że do rana nie dociągnie. A potem jeszcze mu mało oko nie pękło od wrzodu na rogówce :?
Miałam ja się z tym Piraciskiem, oj miałam :roll:

Erin

Post » Pon maja 26, 2014 10:07 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

piano pisze:Ciekawe w jakim ona jest wieku?
Skąd tacy sadyści się biorą strzelający do kotów?
Na tym forum jest jeszcze rudy kocurek do którego strzelano a potem podpalono.
Roznosi mnie po prostu że nie można temu jakoś zapobiec, celowemu sadyzmowi z pełną premedytacją.

viewtopic.php?f=1&t=162396 wiadomo kto, wiadomo gdzie i co :conf: To jest przyzwolenie na znecanie sie :!:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon maja 26, 2014 11:15 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

Bo to jest chory kraj :?
Jesli dewianci, po kilku godzinach szkolenia, dostaja kilkoro dzieci pod opieke, bo kasa z tego jest na raty kredytu za dom i wokol robi sie szum dopiero po zakatowaniu drugiego, to co sie dziwic, ze jest przyzwolenie na znecanie sie nad zwierzetami:?

Erin

Post » Pon maja 26, 2014 12:02 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

Erin pisze:Bo to jest chory kraj :?
Jesli dewianci, po kilku godzinach szkolenia, dostaja kilkoro dzieci pod opieke, bo kasa z tego jest na raty kredytu za dom i wokol robi sie szum dopiero po zakatowaniu drugiego, to co sie dziwic, ze jest przyzwolenie na znecanie sie nad zwierzetami:?

To prawda - mowisz o przypadku z Pucka - i nie tylko :cry: Nie wiem, czego ja oczekuje - :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon maja 26, 2014 12:06 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

:(
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon maja 26, 2014 12:39 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

Pewnie tego samego, co ja i dziesiątki zwierzolubów - normalności.
Ale w tym kraju to morzenie ściętej głowy. Niestety :?

Erin

Post » Wto maja 27, 2014 17:22 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

małe ptaszki ćwierkają dobrą nowinę chyba ;)

piano

Post » Wto maja 27, 2014 18:32 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

Ile wyniosła operacja kocurka Nat?
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Wto maja 27, 2014 18:37 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

I jak nowiny?

Erin

Post » Wto maja 27, 2014 22:31 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

najwyższy czas na update:

przede wszystkim dzisiaj otrzymaliśmy wynik testu pcr kotki wkierunku białaczki wirusowej, który jest negatywny, czyli nie ma białaczki wirusowej
:D

dziękuję Erin za wpłatę; zaktualizowałam rozliczenie na str. 6

Fundacja KOT pisze:
tomek_k pisze:A kocurek ma opłaconą operację? Ile będzie kosztowała?

koszt amputacji łapki kocurka to 250 zł + 50 zł zapas leków (antyb. i przeciwbólowe)

(testy fiv/felv +bad. krwi + kastracja = 200zł zostały wykonane wcześniej, jak kocurek do nas trafił; musiał być przeleczony antyb. ze względu na kk)

obydwa bezłapki leczą się najlepiej z naszych chorowitków, zupełnie bezproblemowo, gojenie idzie jak z płatka

po ogłoszeniu wyników kotka odbyła dzisiaj pierwszy kontrolowany spacerek po głównej kociarni, niezauważalnie wtopiła się w stado, nie wykazała większego zainteresowania kotami, ani koty nią:

Obrazek

Obrazek

o, jakaś noga do obcierania:
Obrazek

hej Dropsik, żyjesz?
Obrazek

a tak się goi:
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 27, 2014 22:41 przez Fundacja KOT, łącznie edytowano 1 raz

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto maja 27, 2014 22:39 Re: Biedny kot z uciętą nogą Toruń ROZLICZENIE str. 6

u kocurka Nata również bardzo dobre wieści, dzisiaj były zdjęte szwy, obyło się bez znieczulenia, na spokojnie, chociaż z asekuracją grubym ręcznikiem; szczerze mnie chłopak nie znosi

po powrocie zabił mnie wzrokiem, ale dał się namówić na swoją ulubioną Animondę: (faszerowaną Aniprazolem :mrgreen: )
(gorzkie tabletki zakamuflowane są w kapsułkach)
Obrazek

Obrazek

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

[poprzednia][następna]