Tulinek ,czyli kot, który. DO ZAMKNIĘCIA -dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 22, 2014 18:54 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

alessandra pisze:.........
Ale ogólnie jestem załamana prawdę mówiąc. :(

Ola
bez obrazy, jesteś zmęczona, moze zestresowana czekaniem i podróżą ..... ale nie załamana
Tyś wojownik jest - jak Tulinek
na rezonans szybciutko zbierac trzeba - kot cierpi, czasu brak,
a tam stan zapalny, obrzek, ucisk lub cos innego niszczy nerw

wypocznij i do boju - zresztą do kogo ja to mówię :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro sty 22, 2014 19:14 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

To ja konkretnie zapytam. Ile kasy mamy? Ile teraz trzeba? Na kiedy? Dzialac szybko trzeba, przeciez go boli.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sty 22, 2014 19:17 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

czarno-czarni pisze:To ja konkretnie zapytam. Ile kasy mamy? Ile teraz trzeba? Na kiedy? Dzialac szybko trzeba, przeciez go boli.

ooooo to to ... własnie
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro sty 22, 2014 19:19 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

Kinniu, dzięki za słowa otuchy-a raczej za wiarę w starszą panią :wink:

Załamana jestem sytuacją, że jesli nawet uda sie cudem zebrac na ten rezonans i jesli znów nic , to.... to co?... nie chcę wypowiedzieć, nie chce dopuścic myśli, ale jak mu pozwolić życ w bólu...?
Jesli jest jakieś paskudztwo w rdzeniu, to dlaczego ani śladu w wynikach ? Jęlsi tpo problemz móżdżkiem to dlaczego jest ból- znam dwa przypadki takich kotów z objawami podobnymi, po długiej diagnozie wyszło,że to sprawa móżdżku, ale one prócz zawieszeń, kręcenia sie w kólko, niezborności ruchowej sa wesołe , pełne energii i nie żyja w bólu -rezonans to kolejny stopień badania i kolejna nadzieja,że znajdziemy źródło , ostatnia nadzieja...

Piszcie , proszę, co o tym myślicie

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro sty 22, 2014 19:30 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

Olu mój tymczasik miał najprawdopodobniej ropień, usg tego nie pokazało, rtg tez nie, innych badań nie miałam szans zrobić. Wet zaordynował lincospectin przez 14 dni i kot wyzdrowiał, a nie mógł chodzic z bólu, warczał przy kazdym ruchu i płakał rozdzierająco.
Mam nadzieję, że rezonans pokaże coś więcej, bo bez diagnozy nie da się pomóc. Boże jak mi żal Tulinka, jak żal Ciebie, że patrzysz na to cierpienie i nie możesz pomóc!
Trzymam zaciśniete kciuki, by mógł zyc bez bólu!!!!!
Niestety nie jestem w stanie pomóc finansowo :oops:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sty 22, 2014 19:40 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

Kurcze, no.. :(
Ale jest nadzieja, że kolejne badanie wykaże. Dobrze, że jest możliwość kolejnego badania dla diagnozy.
Tylko ten czas!!

Może właśnie to coś w rodzaju 'przeszkody' w rdzeniu, może do usunięcia, ew. wyleczenia - ale trzeba wiedzieć.
W wynikach chyba nie musi byc coś widocznego, jeśli to fizyczna przeszkoda, nie?

Trzeba być dobrej myśli .
Wiesz, w sumie dobrze, że trafił na Ciebie - ma szanse.
Tobie natomiast trudniej..
Ile tej kasy będzie trzeba? może pożyczyć gdzieś? Byle szybciej ...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 22, 2014 19:47 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

jak dobrze mi sie policzyło, to mamy zagwarantowane juz 127 zł z bazarku
jutro będę miała wieści ile mamy w skarpetce Tulinka

a jutro rano postaram sie złapać dr Wrzoska i umówić na wizytę na najszybszy termin, chocz tym trudno, bo z umierającym Milem[*] musiałam czekać ponad tydzień...
zapytam czy także jak prof. Kiełbowicz, policzy badanie za najniższą możliwą kwotę ?..., ceny wyczytałam dzisiaj to 700/1000zł za rezonans, za tomograf jest 300-700zł.
Ostatnio edytowano Śro sty 22, 2014 19:54 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Śro sty 22, 2014 19:52 Re: Tulinek

Też mi strasznie żal Tulinka :( Mam nadzieję, że tym razem w badaniu wyjdzie, co chłopakowi dolega i będzie można podjąć właściwe leczenie. Póki co przesyłam :ok: za diagnozę jednoznaczną, aczkolwiek pomyślna i łatwa do wyleczenia.
kicikicimiauhau

Post » Śro sty 22, 2014 19:52 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

A ile trzeba wiesz, czy musisz dopytać?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 22, 2014 19:54 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

To nie płaczemy, tylko zbieramy info ile mamy już pieniędzy a ile trzeba na rezonans i wizytę u dr. Wrzoska :ok: :ok: . Będzie dobrze - musi być. Okaże się co to i jak wyleczyć Tulinka, by go nie bolało :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 22, 2014 19:56 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

morelowa pisze:A ile trzeba wiesz, czy musisz dopytać?

przyjmując opcje 700zł za rezonans, wizytę sama płaciłam 100zł, z bazarku jest 127zł, to trochę brakuje-na całą kwotę nie bardzo mnie stać obecnie :oops:

no ale zawsze to mniej niż operacja za 1700zł- zabrzmiało w miarę optymistycznie? :?
nie ma to jak wisielczy humor Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 22, 2014 19:59 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Śro sty 22, 2014 19:58 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

Olu, i ja deklaruję 50zł do dalszych badań. Dzielna jesteś i Ty i Tulinek.
Trafna diagnoza zaczyna się od wykluczeń (ja tak sobie w głowie kombinuję przynajmniej), więc coraz bliżej do tej trafnej.
Trzymam kciuki, żeby szybciutko udało się uwolnić Tulinka od bólu i Ciebie od nerwów z tym związanych :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sty 22, 2014 20:02 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

Nowa_Sztno pisze:Olu, i ja deklaruję 50zł do dalszych badań. Dzielna jesteś i Ty i Tulinek.
Trafna diagnoza zaczyna się od wykluczeń (ja tak sobie w głowie kombinuję przynajmniej), więc coraz bliżej do tej trafnej.
Trzymam kciuki, żeby szybciutko udało się uwolnić Tulinka od bólu i Ciebie od nerwów z tym związanych :ok:

dziękuję Obrazek

alessandra

Post » Śro sty 22, 2014 20:02 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

Czyli zbieramy.

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Śro sty 22, 2014 20:06 Re: Tulinek czyli życie w bólu...środa o 11 TK -po badaniu s

Może napisz w tytule, że żeby tego bólu się pozbyć, potrzeba.... itd. ?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]