K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala-ODNALEZIONA-DZIĘKUJEMY :)))!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 10, 2013 17:43 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Powiesiłam dziś ogloszenia na Spółdzielczym, kawałku Kolorowego i Handlowego.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie lis 10, 2013 20:25 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Dziękuję!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro lis 13, 2013 17:10 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Powiesiłam ogłoszenia pod Wandą, na kawałku Kazimierzowskiego, Niepodległości i pod rondem Czyżyńskim.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Śro lis 13, 2013 21:08 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Cały czas zaglądam z nadzieją. Aluniu, gdzie jesteś koteńko?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lis 13, 2013 21:37 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Słuchajcie... nie wiem jak mam to napisać.
Pewnie Anita by chciała o tym opowiedzieć ale znowu nie ma netu.
Muszę napisać, bo pęknę :)

ALA SIĘ ZNALAZŁA!!!!!!!

Mam ją w domu, siedzi w łazience.

Dziś koło południa zadzwoniła Pani (niech szczęście, zdrowie i wszystko co najlepsze dopisuje tej kochanej osobie), że widuje taką kotkę od tygodnia w piwnicy bloku w Czyżynach (przy ul. Centralnej). Dokarmia ją i widziała ogłoszenia (tu wielkie dzięki dla katikot, bo to prawdopodobnie były ogłoszenia wywieszone przez Nią :1luvu: ) no i dzwoni. I żebym przyjechała wieczorem, bo wtedy Pani będzie w domu, to pójdziemy i zobaczymy kotkę.
Nie miałam wielkiej nadziei, bo takich telefonów miałam już kilka wczesniej i z żadnego z nich nic nie wynikało jak dotąd. Ale gdzies wewnętrznie nadzieja jednak się obudziła i czekałam do wieczora jak na szpilkach. Pojechałam - Pani do mnie wyszła i wskazała mi okienko do piwnicy, w którym widywała kotkę. Zaczęłam nawoływać i po chwili zobaczyłam w cieniu oczy. I ten charakterystyczny podział twarzy na czarną i rudą część. Uszu nadal nie widziałam, więc jeszcze nie wierzyłam, choć serce mi przyśpieszyło. Wyłożyłyśmy trochę mięsa przed okienkiem i Ala wystawiła głowę - zobaczyłam uszko.... Myślałam, że oszaleję z radości ale i z niepewności co dalej - bo kiedy wyciągnęłam do niej rękę, cofnęła się. Ala to jednak nie mój kot, choć mnie zna ale nie mogłam mieć pewności czy mnie na tyle pamięta, żeby mi zaufać. Jednak mówiłam do niej, wołałam ją a ona mi zaczęła odpowiadać - w końcu wsadziłam rękę przez to okienko i udało mi się jej dotknąć - zaczęłam ją głaskać i wtedy już się nie odsunęła. Więc złapałam ją za skórę i na siłę wyciągnęłam z piwnicy przez okienko. Trzymałam mocno ale ona się nie wyrywała. Potem już tylko łzy radości, transporterek, do samochodu i do domu. Jeszcze wycałowałam Panią.

Jestem w szoku, nie mogę uwierzyć, że to się udało. Ala wędrowała po linii prostej w kierunku południowo-zachodnim, w kierunku Cieszyna, do swojego domu. Nie wiem jaka to odległość od Spółdzielczego do Czyżyn ale na pewno ze dwa kilometry. Nigdy bym się nie spodziewała, że tak szczęśliwie się to zakończy.

Serdecznie dziękuję wszystkim osobom, które nam pomagały wieszając ogłoszenia - katikot, kasumi, fiszka13 - oraz wszystkim tym, którzy nas tu dopingowali do dalszego szukania - zwłaszcza miziel52, która nie pozwoliła mi spocząć i zrezygnować i swoim uporem zmuszała mnie do dalszego działania.

To prawdopodobnie ogłoszenia katikot widziała ta Pani - nie wiem jak mam dziękować Kasiu - po prostu brak mi słów. Mogę tu tylko zaserduszkować tymi debilnymi serduszkami cały post :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wszystkim Wam bardzo dziękuję a Anita jak odzyska net na pewno też się tu wypowie.

Muszę odpocząć, bo emocje są ogromne i nie wiem czy się cieszyć, czy płakać ze szczęścia :wink:

Jeszcze nadmienię, że Ala na pierwszy rzut oka wydaje się w dobrej formie, nie jest chuda ani zabiedzona. Nie jest też ranna ani jakoś bardzo brudna. Oby wszystko było w porządku na dłuższą metę.

Dzięki wielkie za całe udzielone mi wsparcie. Jeśli będę mogła, postaram się odwdzięczyć - jeśli nie Wam bezpośrednio, to innym potrzebującym, kiedyś w przyszłości.

mahob

Post » Śro lis 13, 2013 21:41 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

:kotek: :kotek: :kotek: :piwa: :piwa: :piwa:
Nie pisałam, bo czekałam na Anitę, a tu znowu problem z netem.
No ale cieszę się OGROMNIE!
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lis 13, 2013 21:44 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

No to świętujemy :piwa:

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Śro lis 13, 2013 21:55 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Ala jest kolejnym przykładem, że nie wolno się poddawać :piwa:
I że zmasowana akcja rozwieszania ogłoszeń przynosi efekty!!!
Strasznie się cieszę :D

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro lis 13, 2013 22:08 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

No nie wiem co napisać, chyba też nawrzucam debilnych serduszek :wink:
Tak mi ta bieda zapadła w serce. Można napisać, że cuda się zdarzają ale w sumie to dzięki Waszej determinacji, współpracy i ogłoszeniom znalazła się. Mahob wycałuj Alunię od ciotek i obij z lekka doopkę za ten gigant. Czekam na jakieś zdjęcie koteńki. No i oczywiście nie wraca jak myślę do ostatnich opiekunów?!

A zapomniałabym o serduszkach:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lis 13, 2013 22:47 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

No tak - oczywiście zapomniałam o Tobie Bungo :oops: - dziękuję Ci bardzo za ogłoszenie Ali w Dzienniku Polskim - to dla mnie bardzo dużo znaczy, że mogę liczyć na taką pomoc :) :ok:

Ala nie wróci do ostatniej opiekunki, to na pewno. Ale nie mamy sprecyzowanych planów, co dalej. Nie zastanawialiśmy się nad tym. Jak wymyślimy coś (Anita głównie), to damy znać :wink:

mahob

Post » Śro lis 13, 2013 22:53 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

No żesz kurde - nie po to się odezwałam, żebyś mi dziękowała :evil:

A poza tym - zawsze do usług :piwa:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro lis 13, 2013 22:55 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Nareszcie dobre wieści! Super! Czyli to prawda, że uporczywe działania przynoszą rezultaty i w grupie siła.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Śro lis 13, 2013 23:23 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Zmieńcie tytuł proszę,aby ogłosić światu radosną nowinę! Jasne macie czas na podjęcie decyzji, musi być w bezpiecznym i odpowiedzialnym domku
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lis 13, 2013 23:31 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

Tytuł musi zmienić Anita - zrobi to z pewnością, kiedy tylko odzyska dostęp do netu :)

mahob

Post » Śro lis 13, 2013 23:47 Re: K-ów,N Huta,zaginęła szylkr Ala,pomocy w wieszaniu ogłos

cieszę się :)

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

[poprzednia][następna]