Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
bluerat pisze:One dostały teraz drugą dawkę szczepionki, trochę też interwencyjnie po śmierci swojej siostry.
margoth82 pisze:dobrze, że ktoś wziął malucha, mam nadzieję, ze będzie miał lepiej niż w szpitalu, oby udało się dowiedzieć kto go wziął, szkoda żeby jedna dawka szczepionki się zmarnowała przez niedoszczepienie II dawką przez nowego właściciela. 1.08 dorzucę coś na II szczepienie dla tych maluchów, które zostały, jakby ktoś robił bazarek to oddam szczotkę PetZoom.
U mnie jeden z maluchów superjednostkowych rozchorował się wczoraj wieczorem - dokładnie miesiąc po pierwszej dawce szczepionki i 2 dni po drugiej dawce.
Gorączka (40,2), osłabienie, cały czas śpi raz wymiotował żółcią. od razu poszłam do weta, stwierdził wirusa (nie sprecyzował jakiego), dał 4 zastrzyki, mamy przyjść jutro. Kociak cały czas śpi, jak wstał to miauczał żałośnie, nie potrafił nawet wskoczyć na fotel, widać było, ze chodzenie sprawia mu trudnośćboję się panleukopenii...
margoth82 pisze::( chyba jakaś epidemia. Mój mały na porannej wizycie w lecznicy bez zmian poza tym, że gorączka wzrosła do 41.na szczęście jadł wczoraj i dzisiaj rano i sikał normalnie i nie wymiotował, ale poza tym chodzić nadal nie umie i śpi cały czas.
większość moich kotów choruje po szczepieniachpodejrzewam, że panoszy się jakiś wredny wirus, on go złapał w zeszłym tygodniu, a my szczepiąc go w sobotę pogorszyliśmy sprawę
Afiain, daj znać co z maluchami.
margoth82 pisze:właśnie rozmawiałam z Afiain - maluch ze szpitala w stanie krytycznym...
drugi też zaczyna już źle się czuć. Są w lecznicy.
znalazłam takie coś na stronie Zakładu Farmakologii i Toksykologii Uniwersytetu Rolniczego we Wro:
Działalność usługowa
Kontakt: phone 71 320-5431, pon.-pt. 1000-1500
Diagnostyka laboratoryjna zatruć zwierząt: środki deratyzacyjne (kumaryny, fosforki), środki owadobójcze, metale ciężkie.
Mineralizacja materiału biologicznego: tkanek, pasz oraz innych materiałów pochodzenia roślinnego.
Oznaczanie aktywności dehydratazy kwasu deltaaminolewulinowego (ALAD) we krwi zwierząt.
Badania zbóż, ziół oraz innych materiałów pochodzenia roślinnego poddanych gazowaniu na obecność i zawartość fosforowodoru.
może tam odpłatnie zbadaliby krew malucha? (na obecność trutki)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 421 gości