PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2013 18:52 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

kuba.kaczor13 pisze:życzę szybkiej rekonwalescencji i postępów w oswajaniu :kitty: .
Na żywo kotka wyglądała chyba jeszcze gorzej nią na zdjęciach ,więc :ok: za
powodzenie.

Kuba - dzięki za wszystko :ok: .
Jest dokładnie tak jak piszesz - te zdjęcia nie oddają tego jak bardzo jest ona chuda 8O . Taki rzut z góry grzbietu jest potrzebny.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro cze 26, 2013 18:53 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Może jest jakiś do adopcji biały lub rudy kociak?

doma1036

Od: Sob paź 20, 2012 13:01

Post » Śro cze 26, 2013 19:00 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

doma1036 pisze:Może jest jakiś do adopcji biały lub rudy kociak?

Z doświadczenia powiem Ci że najlepsze są bure! Weź burego i nie kombinuj a zobaczysz że nie pożałujesz. ;)

Jak wchodzę do pokoju to kicia kręci się koło miski. Jutro z rana przed pracą śmigam po świeżego kurczaka. Skoro to jej odpowiada niech je do woli. ;)
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Śro cze 26, 2013 19:13 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Burego nie chcę, zawsze chciałam mieć białego lub rudego :wink:

doma1036

Post » Śro cze 26, 2013 19:43 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

doma1036 pisze:Może jest jakiś do adopcji biały lub rudy kociak?

W sobotę był rudy kocur-terrorysta :D Bardzo lubiący ludzi, natomiast koty go wkurzają. Ale nie wiem czy jeszcze jest, czy już powędrował do swojego domku.

Jeżeli chodzi o małe kociątka to sytuacja zmienia się z dnia na dzień. Po prostu trzeba jechać na Paluch (z transporterem :wink: ) i na miejscu zobaczyć jak wygląda sytuacja. I wcale nie zdziwię się jeśli za serce chwyci Cię burasek albo krówek 8)

MalgosiaZ pisze:
kuba.kaczor13 pisze:życzę szybkiej rekonwalescencji i postępów w oswajaniu :kitty: .
Na żywo kotka wyglądała chyba jeszcze gorzej nią na zdjęciach ,więc :ok: za
powodzenie.

Kuba - dzięki za wszystko :ok: .

Dołączam do podziękowań. W ogóle niesamowite jest to jak dużo osób zaangażowało się w ratowanie tej cudnej buraski :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro cze 26, 2013 19:45 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Niestety nie mam jak jechać, więc odpada. Dlatego się pytam czy coś macie ;) Jeżeli coś będzie, to prosiłabym aby ktoś się odezwał :wink:

doma1036

Post » Śro cze 26, 2013 19:53 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

doma1036 pisze:Niestety nie mam jak jechać, więc odpada. Dlatego się pytam czy coś macie ;) Jeżeli coś będzie, to prosiłabym aby ktoś się odezwał :wink:

doma1036 a jak będzie to jak pojedziesz? To nie jest dom tymczasowy, tylko schronisko. Pojawi się rudy kociak, ale zanim dojedziesz ktoś może go adoptować.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro cze 26, 2013 20:23 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

doma1036 pisze:Niestety nie mam jak jechać, więc odpada. Dlatego się pytam czy coś macie ;) Jeżeli coś będzie, to prosiłabym aby ktoś się odezwał :wink:

Rudy kociak czy młody kot ? Czy będzie jedynakiem ?
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro cze 26, 2013 20:57 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Szczerze? Nie licz na to. Szczególnie, że nie masz jak dojechać - bo za Ciebie kota nikt nie wyadoptuje.
99% procent przybywających do schronu chce małego rudego/białego/albo szarego - a jak się znajdzie to schodzi szybciej niż świeża bułeczka.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro cze 26, 2013 21:00 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Pamiętacie ? To postpaluszek Filip , był u mnie na tymczasie.
Też był kiedyś chudy (no nie tak jak Shade), a teraz ........
Zdjęcia z wizyty w ostatnią niedzielę :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro cze 26, 2013 21:46 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro cze 26, 2013 21:50 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

MalgosiaZ pisze:Pamiętacie ? To postpaluszek Filip , był u mnie na tymczasie.
Też był kiedyś chudy (no nie tak jak Shade), a teraz ........
Zdjęcia z wizyty w ostatnią niedzielę :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ale czad :1luvu: Trafiło się chłopakowi, nie ma co. Ale Shade na Pchełeczkowych piersiach też niedługo będzie tak wyglądać...
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro cze 26, 2013 22:11 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

MalgosiaZ pisze:

Rudy kociak czy młody kot ? Czy będzie jedynakiem ?

kociak, nie będzie jedynakiem. Będzie miał do towarzystwa 9 miesięczną kotkę.

doma1036

Post » Śro cze 26, 2013 22:31 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Moha pisze:Ale czad :1luvu: Trafiło się chłopakowi, nie ma co. Ale Shade na Pchełeczkowych piersiach też niedługo będzie tak wyglądać...

Nic nie mów.... Mała co jakiś czas kursuje do kociego bufetu z przystawkami... a to skubnie kurczaka surowego a to gotowanego a innym razem skubnęła bozite... tuńczyk średnio jej idzie... chrupki ma w nosie... ;) Misek nastawiane jak u Karguli żeby kot do Pawlaków nie poszedł... Przez to kombinowanie parę rzeczy pootwierałam i żeby się nie zmarnowało dałam moim.... rezydenci jeszcze względnie ale tymczasy tak się rzuciły na pasztet i gotowanego kurczaka że chodzą teraz jak perszingi! już im zapowiedziałam że rano śniadania nie będzie! niech sobie nie myślą że będą się pasły w nieskończoność! ;P

PS. nie jestem pewna czym był taki czarny bobek w kuwecie ale zdaje się że mógł być to pierwszy kupal... taka cisza przed burzą ;)
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Czw cze 27, 2013 7:19 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

kuba.kaczor13 pisze:a to my :wink:
Obrazek

Pięknie już dziewczyna wygląda :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]