Atlasik już w kochającym domku pod Łodzią :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 09, 2013 9:10 Re: Łódź,Krzemieniecka,Maluch jest już w lecznic ciołkowskie

ruru dziękuję Ci bardzo serdecznie za banerek, już wkleiłam do mojego podpisu :P
Ewuniu, dzięki za wsparcie :1luvu:
Ja zawożąc go tam wczoraj, zostawiłam mu moją koszulkę,kaczuchę do przytulania, myszkę, piłeczkę i obróżkę z hormonami kociej mamy, która naprawdę działa - Miki musiał ją oddać :lol: No cóż obróżka bardziej przyda się teraz Atlasikowi :kotek:

Zostawiliśmy też kropelki do oczu, które kupiliśmy poprzedniego wieczora w lecznicy "Sowa". Wetka Justyna od razu mu je wkropliła do oczu.
Dostał też kolejny zastrzyk przepisany przez weta Dawida z "Sowy", wg. niego ma dostawać ten antybiotyk w zastrzyku przez tydzień.
Daliśmy też wetce kartę z wizyty z "Sowy". Zaraz zadzwonię do lecznicy, zapytać jak się miewa Atlasik.
Ostatnio edytowano Czw maja 09, 2013 13:57 przez bananowy_kot, łącznie edytowano 2 razy

bananowy_kot

Od: Czw mar 26, 2009 0:50

Post » Czw maja 09, 2013 9:11 Re: Łódź,Krzemieniecka,Maluch jest już w lecznic ciołkowskie

Atlasik fajne imię i nawet do niego pasuje :1luvu: , bedę chyba w tym tygodniu w 4 łapach to do niego zajrzę

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Czw maja 09, 2013 9:19 Re: Łódź,Krzemieniecka,Maluch jest już w lecznic ciołkowskie

Czekamy na wieści z lecznicy.Widzę, że kotek będzie miał sporo mizianek :lol: Naprawdę chciałabym mu wysłać mini wyprawkę, tylko nie wiem do kogo.
Ola, super :ok: :ok: :ok: Fajna jest taka świadomość, że uratowało się jakieś kocie życie, prawda? Atlas będzie już taki trochę Twój, zobaczysz.Ja go nie widziałam, tylko słyszałam przez telefon :mrgreen: , ale jest mi bliski i tak.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 09, 2013 9:28 Re: Łódź,Krzemieniecka,Maluch jest już w lecznic ciołkowskie

Dzwoniłam przed chwilą do lecznicy i wetka powiedz., że Atlasik ma się dobrze, ma apetyt i płacze, jak to mały kotek.
Ostatnio edytowano Czw maja 09, 2013 14:06 przez bananowy_kot, łącznie edytowano 3 razy

bananowy_kot

Post » Czw maja 09, 2013 9:33 Re: Łódź,Krzemieniecka,Maluch jest już w lecznic ciołkowskie

Ewar jak chcesz możesz wysłać na mój adres, ja mieszkam blisko 4 łap, poza tym to lecznica gdzie chodzę ze swoimi kociskami więc nie będzie problemu podać

anka22

Post » Czw maja 09, 2013 9:35 Re: Łódź,Krzemieniecka,Maluch jest już w lecznic ciołkowskie

odwiedziny może i nie , bo to mała lecznica , wiekszy oddzial prawdziwa klinika jest na Widzewie, ale myśle , ze panie dr nie beda miały nic przeciwko małej wyprawce, jak Ewar chce takową sprawić

anka22

Post » Czw maja 09, 2013 10:14 Re: Łódź, Atlasik potrzebny DS lub DT, lecznica ciołkowskieg

Ja na facebooku tak jeszcze zareklamowałam naszego Atlasika: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Udostępniajcie proszę :)
Ostatnio edytowano Czw maja 09, 2013 14:07 przez bananowy_kot, łącznie edytowano 1 raz

bananowy_kot

Post » Czw maja 09, 2013 10:44 Re: Łódź, Atlasik potrzebny DS lub DT, lecznica ciołkowskieg

Myślę, że nie będzie tak zle. Weci w 4 lapach są bardzo fajni i im też będzie zależało na adopcji kociaka, zdjęcia sadzę,ze pozwolą zrobić, wiadomości też udzielą, zaprzyjaźnione wolontariuszki z lecznicą też pewno będą mogły go wejść i zobaczyć. Chodzi o to ,żeby może nikt nie przesiadywał tam długo, bo kot jest w gabinecie na górze, gdzie jest cały sprzęt i dokumentacja, więc to mało komfortowa sytuacja jak jest jeden wet i przyjmuje akurat na dole. Na pewno umożliwią kontakt, który pomoże adopcji. Poza tym sami maja stronę na facebooku i też pewnie w niej będą ogłaszać i opisywać maluszka

anka22

Post » Czw maja 09, 2013 12:20 Re: Łódź, Atlasik potrzebny DS lub DT, lecznica ciołkowskieg

Proszę, podaj mi swój adres na pw, coś wyślę.
Dobrze byłoby poszukać DT, zawsze to inaczej niż lecznica, nawet najlepsza.Można pisać o kotku, wklejać zdjęcia...itd.

ewar

Post » Czw maja 09, 2013 13:34 Re: Łódź, Atlasik potrzebny DS lub DT, lecznica ciołkowskieg

Ale szybka akcja :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw maja 09, 2013 14:38 Re: Łódź, Atlasik potrzebny DS lub DT

Aniu dziękuję za wyjaśnienie, czasem człowiek, po prostu się boi :oops:
Ewo, taki maluch powinien szybko znaleźć domek :ok: :ok:
tamis też jestem w szoku 8O

bananowy_kot

Post » Czw maja 09, 2013 14:49 Re: Łódź, Atlasik potrzebny DS lub DT

akcja błyskawica i ze wspaniałym póki co zakończeniem , bo z lecznicy nikt go juz na ulicę nie wyrzuci :kotek:

anka22

Post » Czw maja 09, 2013 15:02 Re: Łódź, Atlasik potrzebny DS lub DT

A jak ze zdrówkiem kotka? Co mówią weci? Ola, jasne, że znajdzie domek, ale chciałabym, aby poszedł na dokocenie.
8. It’s more likely that people bring back an adopted cat (kitten) due to behaviour problems when only one has been adopted rather than two.

Prawdopodobieństwo zwrotu kota/kociaka z adopcji z powodu złego zachowania jest większe przy pojedynczo wyadoptowanym kocie niż przy dwóch.
Zacytowałam fragment mojego ulubionego artykułu.
Na forum też wchodzą chętni do adopcji kotów, warto pisać i wklejać zdjęcia.

ewar

Post » Czw maja 09, 2013 15:25 Re: Łódź, Atlasik potrzebny DS lub DT

Ewuniu, kotek ma się dobrze :D Jest bardzo miziasty i w ogóle fajny :P
Dziś była u niego Magic, stąd info. Wyciągano mu kleszcza <pewnie się nabawił go w tych strasznych krzakach>, mój TŻ kiedy wróciliśmy z "łapanki" Atlasika, był pewien, że zrzucił z siebie właśnie kleszcza 8O
Ja też uważam, że super by było, żeby Atlasik znalazł domek z kotkiem/kotkami, oczywiście :kotek:

Oprócz tego Ewuniu, chciałam Ci napisać, że w moim ogródku odwiedza mnie kotka identycznie umaszczona jak Tosia :!: tyle, że większa! Duszek Tosi do mnie powrócił? To kotka sąsiadów :P Daję jej co dzień małe co nieco i wystawiam wodę, a dziś dała się pogłaskać :D Na razie syczy na Mikusia, ale pewnie niedługo się zaprzyjaźnią. Miki to spokojny i miły młody kotek, przyda mu się przyjaciółka, prawda? :kotek:

bananowy_kot

Post » Czw maja 09, 2013 16:17 Re: Łódź, Atlasik potrzebny DS lub DT

Atlasik jest cudowny, wygląda na całkiem zdrowego, choć na razie jest na antybiotyku. Ma niesamowity apetyt i lubi się przytulać, zrobię mu wpis na stronę Kotyliona, ogłoszenia i będzie szukał domu.
Niestety, nie ma możliwości odwiedzin u małego, ale będzie miał zapewnioną dobrą opiekę, ja do niego jutro zajrzę i kupię mu zabawki, ewar wyprawka się przyda innemu maluchowi, ten jest już zaopiekowany:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]