TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 13, 2013 20:13 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Bona jutro nie będzie mogła mieć zdejmowanego kamienia bo dziś znów wymiotuje :(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lut 13, 2013 20:21 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Justa&Zwierzaki pisze:Bo babcia dostała depresji przez niego :evil: :roll: wiadomo , jak to kocie jest aktywne i ja o tym przestrzegam :evil:

Depresji? 8O 8O :roll:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw lut 14, 2013 1:08 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Dziś zwierzaki miały super ucztę spacerowo - miziankowa , bo od 11 d0 14.30 była Santi-pryja a od 18 tej Bico_bs , dziewczyny bardzo bardzo dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw lut 14, 2013 13:46 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Im więcej rąk do miziania, tym lepiej :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Czw lut 14, 2013 22:14 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Dziś Majeczka miała czyszczenie kamienia na zebnego i miała też usunięte 3 zęby bo były już popsute , i już sie wybudziła a jak tylko przekroczyłyśmy drzwi Maja zaczęła sie drzeć daj mi jeść, no daj bo ja głodna jestem :twisted:

Koty po zmarłej pani maja DT w Warszawie , szukamy transportu ...

A Dekster ma szanse zamieszkać w Katowicach , dom jeszcze nie jest sprawdzony , poprosiłam wczoraj Boene i czekamy na wieści ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw lut 14, 2013 22:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Fajnie by było, jakby ten DT wypalił w Warszawie:)

A tak teraz po krótce streszczę wam mój wczorajszy dzień. Można nawet mówić o kocim porwaniu, bo jak chciałam iść do domu, to Szłapek siadł na kolanach i ani myślał się ruszyć! No i musiałam posiedziec chwileczkę dłużej:)

Zaczęło się jak zwykle niewinnie od spaceru, udało się psy wybiegać, nawet towarzystwo znalazły do biegania, no ale ktoś był mądrzejszy i owczarka wziął na spacer, puścił go luzem w pobliżu i się z nim bawił, a 5 psów musiało zostać zapiętych. No i miały po zabawie. Całe szczęście, że chociaz te pare minut się wylatały, mogłam odpocząć. Maja siły te nasze paskudy:)

No w domu to nie było czasu nawet myśleć o odpoczynku. Rundka dookoła na przywitanie się z kotami, w międzyczasie trzeba się z nimi pobawić. O dziwo spory tłumek się zebrał i zaczął uganiać za sznurkami, a mi już rąk brakowało, żeby wszystkimi się zająć. No to musiały stać w kolejce i czekać:D Najlepiej miał się Czorcik, bo na wyżynach miał sznurek tylko dla siebie i nie musiał się nim dzielić z nikim innym. Jak już się odrobinę wybawiły, to można było przystąpić do głaskania pozostałej części ferajny.

Bona z Tygrysem grzecznie dali się wygłaskać, później nawet je przeczesałam. Rudolf chyba sie obraził, bo chwilę posiedział na kolanach i poszedł spać gdzieś w ciszy i spokoju. Miki cały czas pilnował towarzystwa.

Nasz czarniutki Węgielek dzielnie pilnuje klatki tego małego diabełka Noemi. A piszę diabełka, bo wbrew pozorom ma swoją drugą naturę: niby taka słodka i miziata, ale jak tylko dopadła mój warkocz, to zaczęła się nim bawić. Mówię sobie: ok, niech się bawi, zawsze jakaś atrakcja. Ale nie! Jej było mało. Postanowiła wejść mi na głowę(dosłownie) i zrobić własną wersję francuza, widocznie mój jej sie nie podobał. Ta mała fryzjerka to potrafi czesać:)

Bartuś został w klatce przez pewien czas zapomniany. Wszystkie pampersowce zostały wypuszczone, a Justyna ze zmęczenie chciała odsapnąć i zapomniała puścić tego małego rozrabiakę. Na szczęście po paru minutach juz latał z pozostałymi.

Gaja też pomału zaczyna szaleć. Chodzi już w miarę dobrze, czasem jeszcze powłóczy nogami, ale to chyba rzadkość. Nawet biegała i wspinała się po drapaku. Wielkie brawa dla Justyny za poświęcony czas i trud włożony w ćwiczenie z tą małą istotką :ok:

Nadia też chyba się do mnie zaczęła przyzwyczajać, bo nie uciekała z wersalki, nawet siedziałam blisko niej. Czarnulki też się nawinęły pod łapę.
Na zakończenie dodam, że Emil jest strasznym miziakiem, szuka towarzystwa i przypomina mi mojego ulubionego kota, którego kiedyś miałam: lubi wspinać się na plecy albo ramiona i tam siedzieć. Oby znalazł szybko kochający domek.

Na chwilę obecną koniec, napisane w skrócie, choć mogłabym się jeszcze sporo rozpisać. Przydałoby się jeszcze kilku wolontariuszy, żeby chociaż psy wyprowadzali dziennie, to już by Justynę odciążyło. Ja chociaż bym chciała to codziennie innego miasta nie mogę dojeżdżać. Jeśli o czymś zapomniałam napisać, to mi Justyno przypomnij:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Pt lut 15, 2013 14:05 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

:1luvu:

miko_bs

Post » Sob lut 16, 2013 14:57 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Mail z szansa dla Franka :)

Witam,

mamy mozliwość zamieszczenia ogłoszeń kotów do adopcji w magazynie Kocie Sprawy, który będzie o nas pisał. Warunkiem jest zgromadzenie i przesłanie przez nas zdjęć i opisów wybranych 6-8 kotów. Uważam, że jest to świetna szansa na pokazanie Franka.
Redakcja wymaga od nas wyraźnych zdjęć o rozmiarze min. 300kB. Wszystkie ogłoszenia musimy zgromadzić najpóźniej na początku następnego tygodnia - jest to termin nieprzekraczalny.

Czy chcecie skorzystać z tej szansy?

I to mam wielki problem bo nie mam aparatu i czy ktoś może pomóc

A już też mam zrobioną wizyte P/A dla Dekstera dzięki Boenie :ok: Wiec teraz tylko musimy go przetransportować ...

Matyldzia znów gorzej , dostała steryd, zmiany w buzi są znów zaognione :(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lut 16, 2013 16:32 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Bartuś wyzywa na pojedynek seniora rodu , czyli potężnego Tygrysa i nie odpuszcza w nawoływaniu go , Bartek na podłodze a Tygrys na szafce i tak sobie gadają , choć Tygrys chyba zejdzie do niego i z nim pogada :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie lut 17, 2013 14:44 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

duzo zdrowia, bo zdrowie jest najwazniejsze, duzo milosci, radosci w zyciu, spelnienia wszystkich kocich marzen i samych radosnych dni z okazji Swiatowego Dnia Kota :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:

co do ogloszen w Kocich Sprawach-mysle, ze trojeczka od p.Lodzi, tj.Franek, Plamka i Dropsik powinny koniecznie miec tam ogloszenia :) To takie fajne kociambry, ze tym bardziej zwiekszenie choc minimalnie szans na DS poprzez takie ogloszenia to wcale nie taka drobnostka :) To wyroznienie :D

Miko-masz 100000000000% racji co do Noemi :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: cudowna, kocia wariatka :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lut 17, 2013 21:12 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Rozliczenie styczeń :
Przychody :
Aleusha -------------------- 30 zł
Honda11 dla Bony --------- 30 zł
Izydorka ------------------- 25 zł
Miłka dla Rafiego ------------ 50 zł
IZAZET -------------------- 100 zł
Kajk@ z dogo dla Noemi --- 10 zł
P.Adrian ------------------- 50 zł
Zuza dla Noemi ----------- 100 zł
P.Walentyna -------------- 50 zł
Peate dla Bony ----------- 250 zł
P.Beata dla Mai ----------- 20 zł
Honda 11 dla Bony ------ 30 zł
RAZEM 745 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wydatki
Wet ---------------------- 250 zł
Gourmet mus ------------ 107.2 zł
Chusteczki nawilżane ----- 120.51 zł
Suchy Perfekt ------------ 129 zł
Mieso drobiowe ---------- 101 zł
Apteka ------------------ 40.47 zł
Apteka ------------------ 38.74 zł
Pszenica dla ptaków ------ 45 zł
Transpart do weta ------ 48 zł
Kupiłam tez pampersy i ręczniki papierowe , ale nie pamiętam ile za nie dałam :oops:
Razem 778.92 zł

Bardzo i to bardzo Wam wszystkim dziękuje za każda pomoc , za pomoc fin , za pomoc rzeczową , za pomoc w adopcjach , za ogłoszenia , za piękne teksty , za podnoszenie wątków , bardzo Wam wszystkim dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Szczególne podziękowania kieruje do lekarzy z lecznicy FAUNA za to iz zawsze moge na nich liczyć ,nigdy mi nie odmówili pomocy mimo iz dług ciągle rośnie ...

Kochani dziś jest światowy dzień Kota , ale też był dzis targ koni w Skaryszewie , jak co roku Przystań Ocalenie wykupuje z tego piekła konie , i dlatego bardzo Was proszę o przekazywanie 1% podatku ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie lut 17, 2013 23:59 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

wielki szacun i wielki poklon dla Przystani Ocalenie za to, co robia zwlaszcza dla tych koni :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lut 18, 2013 10:24 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

:ok:

miko_bs

Post » Wto lut 19, 2013 0:49 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Hania , Gucio i Kuba pojechali do DT do Warszawy do Hani , teraz jeszcze zostaje znaleźć im domy ., jeden z chłopaków juz jedna nogą jest w DS :ok:
Ale też dziś sie dowiedziałam że oprócz tych domowych były tam tez koty bezdomne , mieszkały w komórce która została juz zburzona, koty sie rozpierzchły, ale został jeden czarny, nie znam ani płci , ani wieku a najgorsze jest to że właściciel posesji nie życzy sobie nawet jego dokarmiania bo mu śmierdzi :evil: , a aby tego nie było dość to znajoma za kilka dni wyjeżdża na tydz i nie będzie mogła nawet suchego sypnąć , a po powrocie też nie będzie mogła go karmić bo może stracić prace bo pracuje właśnie w tej kamienicy , nie wiem co robić :cry: :cry: :cry:

Matyldzia musiała dziś dostać jad tarantuli bo znów sie rak w buzince rozrasta :cry: :cry: :cry:
W czwartek następny dostanie, to wszystko oczywiście na kreskę , bardzo proszę o pomoc dla Matyldzi ...

Miki nadal jest na antybiotyku bo jeszcze nie jest zdrowy , bardzo mnie martwi ta jego zmiana na języku i jak wyjdzie z tej infekcji to będzie trzeba zrobić biopsje , tylko za co :| Wet mówi jak tak dalej biedzie się przeziębiać a jest przeziębiony od listopada to bedzie trzeba mu podać Zylexis ...
A też dziś został zaszczepiony Węgielek , koszty szczepienia pokryje Zwierzęca Arkadia i za 2-3 tyg będzie kastrowany .

Gaja musiała dzis dostać Prowere bo od 3 dni sie marcuje i to bardzo głośno :roll: Trzeba by ją wysterylizować , ale dług u weta wielki ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto lut 19, 2013 10:02 Re: TYSKIE MRUCZKI XII 1200zł dług wet, klatka kennel potrze

Ojj zwierzaki... Zdrówka Wam wszystkim :ok: :ok: :ok:
Justa&Zwierzaki pisze:I to mam wielki problem bo nie mam aparatu i czy ktoś może pomóc
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

[poprzednia][następna]