Tymczasy u horacy7. Basia walczy, koty szukają domów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 14, 2012 9:05 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Ja też myślę, że wycinek można wysłać. My wysyłaliśmy pobraną kocią krew do Niemiec.

Basia na pewno jest podłamana, zdołowana i obolała...
Basiu... dużo siły Ci życzę!
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro lis 14, 2012 9:09 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Basieńko, trzymaj sie proszę.Nie poddawaj.
Mocno przytulam :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 7 >>

Post » Śro lis 14, 2012 11:38 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Kobitki jeszcze pytanie na gorąco...
Rozmawiałam przez chwię z Basią.
jedzie do Olsztyna... ale tak się zastanawiała czy by nie zbadać wycinka także w Warszawie a potem przesłąc do Poznania... (tu już bliżej)...
Ale pytanko, czy ktoś zna dobrego patomorfologa w Warszawie, któremu możnaby zlecić ponowne zbadanie ww. wycinka?

Bo coś trzeba robić...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro lis 14, 2012 11:44 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Dowiem się, ale nie wiem czy dzisiaj, postaram się najszybciej jak to bedzie możliwe.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lis 14, 2012 11:50 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Ale gdyby się nie udało w Warszawie, a można pobrać u nas, to ja przypominam, że mogę ten wycinek wysłać kurierem, który wszelkie próbki badań przewozi. Odpowiednio zabezpieczone i oznaczone.
Choć w Warszawie muszą być specjaliści od takich badań...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro lis 14, 2012 11:51 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Basiu :ok: :ok: :ok: za Twoje zdrowie i samopoczucie. Wiem, że jest ciężko - oby jak najszybciej udało się naprostować kwestie leczenia :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 14, 2012 11:56 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Horaś nawet nie wiem co napisać :( , ale cały czas trzymam :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro lis 14, 2012 12:08 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Julio,

To cały czas chodzi o ten sam wycinek. Nie będzie pobierany następny. Można kilkakrotnie wykonywac badanai z tego samego wycinka (o czym nie wiedziałyśmy a jakoś nikt nie wspomniał :oops: ). Po prostu Basia nagle sobie umyśliła, żeby przesłać ten wycinek do Warszawy do zbadania, a potem ewentualnie do Poznania. Po prostu w Poznaniu ktoś polecił dobrego patomorfologa... stąd akcja Poznań...
Sprawdziłam w internecie, jest forma kurierska, która świadczy również specjalne usługi przewozu materiałów medycznych, mi.in przewożenie w suchym lodzie....
Nie wiem jakich środków bezpieczeństwa wymaga przewożenie tego preparatu i jaki będzie koszt...
Prosiłam Basię, żeby zapytała o procedury przewożenia tegoż...

Dziękuję za odzew.
Basia wróci z Olsztyna i... trzeba będzie znowu jakoś walczyć...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro lis 14, 2012 12:12 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Basieńko :1luvu: , trzymaj się!!!
Teraz coś wreszcie powinno się zadziać tzn. nowe leczenie, ale najpierw ten wycinek trzeba ponownie zbadać.
Opinie o sugerowanym przez profesora patomorfologu są w Poznaniu doskonałe zarówno w środowisku lekarskim, jak i wśród pacjentów. Tylko jak dostarczyć ten wycinek, zupełnie się na tym nie znam i pomysłu nie mam :?
Tu na miejscu możemy z Pecią się tym zająć, ale ciągle pozostaje 400km do pokonania (chyba w specjalnych warunkach).
Próbujemy ustalić czy metoda fotodynamiczna, stosowana w Polsce od roku, właśnie przez profesora, jest refundowana, czy istnieje na to szansa.

Basiu, dziś ciężki dzień przed Tobą :( Jesteśmy wszystkie myślami i sercem przy Tobie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lis 14, 2012 12:32 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

kciuki na szybko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro lis 14, 2012 13:17 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Basiu - mocne kciuki. Koniecznie zbadać ten wycinek trzeba, bo przecież branie "leków", które nie działają mija się z celem.
Dzielna z Ciebie kobieta. Zbadać wycinek w obu miastach porównać diagnozy i dalej walczyć.
Ja niestety nie znam takich lekarzy, więc tylko dobrym słowem mogę wspierać.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro lis 14, 2012 15:18 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Jeśli macie namiar na dobrego fachowca w Poznaniu to zbadajcie ten wycinek tam.
Ja z Warszawą mam raczej złe doświadczenia. Raz, że bardzo długo ( czekałam ponad 2 m-ce na wynik), a dwa, to wynik zaczynał się od słowa.....prawdopodobnie.........bez komentarza...........

Basiu, trzymaj się. Może ten profesor z tą nową metodą to dla Ciebie lepsze wyjście.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro lis 14, 2012 16:33 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

W każdej diagnozie dają "prawdopodobnie". czy jest to diagnoza czlowieka, czy zwierzęcia. Nie mogą dać 100% gwarancji, to względy ich zabezpieczenia, gdyby ktoś chciał ich jakoś skarżyć. Przynajmniej tak mi to kiedyś tłumaczył jeden prawnik. :wink: Ale czas oczekiwania może być faktycznie długi. Trzeba by znać kogoś.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro lis 14, 2012 18:19 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

meksykanka pisze:Julio,

To cały czas chodzi o ten sam wycinek. Nie będzie pobierany następny. Można kilkakrotnie wykonywac badanai z tego samego wycinka (o czym nie wiedziałyśmy a jakoś nikt nie wspomniał :oops: ). Po prostu Basia nagle sobie umyśliła, żeby przesłać ten wycinek do Warszawy do zbadania, a potem ewentualnie do Poznania. Po prostu w Poznaniu ktoś polecił dobrego patomorfologa... stąd akcja Poznań...
Sprawdziłam w internecie, jest forma kurierska, która świadczy również specjalne usługi przewozu materiałów medycznych, mi.in przewożenie w suchym lodzie....
Nie wiem jakich środków bezpieczeństwa wymaga przewożenie tego preparatu i jaki będzie koszt...
Prosiłam Basię, żeby zapytała o procedury przewożenia tegoż...

Dziękuję za odzew.
Basia wróci z Olsztyna i... trzeba będzie znowu jakoś walczyć...

O rety.... to ja nie wiem jak to czytałam tyle razy, ale zrozumiałam, że można pobierać wycinek wielokrotnie :roll:
Jeśli Basia sprawdzi w jaki sposób przesłać wycinek, zabezpieczymy go i wyślemy :ok:
Tylko muszę wiedzieć do południa tego dnia, kiedy ma być nadany. Wtedy zaprzyjaźniony kurier od takich przesyłek przyjeżdża koło 13.00. Zaraz wszystko na pw dopiszę zresztą...

Basiu, damy radę! :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw lis 15, 2012 13:43 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Basia została w szpitalu przynajmniej do poniedziałku.
Będzie miała podawaną chemię ale inną.
Rozmawiała z lekarzami na temat ponowienia badań wycinka.
Wg. nich nie ma takiej procedury żeby badać ponownie.
Oczywiście jeśli chce może zapłacić i wysłać próbkę...
Koleżanka Basi miała dziś sprawdzić gdzie jest teraz rzeczony wycinek, czy go przypadkiem do Elbląga nie odesłali.
Moze udałoby się zorganizować upoważnienei od Basi, odebrac rzeczony i jednak wysłać do Poznania do zbadania, oczywiście prtwatnie...

Na razie Basia jest padnięta, spuchnięta, leży i... napisałabym kwiczy, ale to chyba już zbyt głupi żart :oops:
Ma nadzieję, że jutro po sterydach da radę zebrać myśli i coś w tej sprawie ustalić.
Na razie poddaje się takim zabiegom jakie proponują lekarze, bo coś trzeba robić... nie może wyjść z systemu, czytaj systemu opieki zdrowotnej...

Ot i takie głupie krótkie sprawozdania z placu boju a raczej bólu
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]