pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str. 10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2012 22:41 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

wtorek powiedziałaś, że pasuje ci rano - stąd ramy czasowe, mam kilka dni w tygodniu ruchomy grafik - mogę się w miarę dostosować.

napisałam we wtorek wyraźnie - będzie ciężko z łapaniem go normalnie (ręka, transporter) byłam obadać sprawę we wtorek - jest wypłoszony, i zdecydowanie niekontaktowy na takie akcje. Stąd klatka, wiem, że nie macie doświadczenia w łapaniu - dlatego oferta klatki łapki w odwodzie. Lub moja próba wcześniej, bo szkoda czasu tego kota, naszego na polowania, skoro można łatwiej i szybciej. O mój czas się nie martw - wolałam szybciej i sprawniej. Potrzebowałam transporter i łapki.

powiedziałaś dziś - jestem w domu , ale mam robotę.

----------

sprawdź koniecznie drzwiczki transportera i klipsy czy są dobrze zamknięte, bo Bengalek może nieźle rozrabiać od tych wszystkich transportowych atrakcji :lol: To nie personalna uwaga jakby co, ale nagminnie ostatnio napotykam na niedomknięte kontenery - ucieczki kotów, lub ataki kota w szoku skierowane na(ku - już nie myślę niestety i włącza mi się kaszubski najwyraźniej :mrgreen: ) kierowcę/pasażera pojazdu. Kciuki wielkie za podróż :ok:

----------

myślę , że można skończyć ten temat - każdy powiedział co wiedział, napisz jak ustalisz coś ze sterylkami zanim będzie -15. Z Alą dziś rozmawiałam - ona wie 2 które to na pewno kotki i są podejrzenia co do 3, której dziś nie było. Robiłam fotki, kotów nie zostało dużo , można się zdecydowanie połapać. Jak powiesz kiedy i będę w okolicy mogę pokazać (koty muszą być głodne i trzeba zachować kilka prostych zasad łapania). Służę informacjami i nie tylko. Zapytaj o radę, pomoc tu na forum w razie co. Ja też zawsze chętnie powiem co wiem.

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw lis 08, 2012 22:52 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

Zamknę transporter, spokojnie :)
O sterylkach rozmawiałyśmy- czekam na wydanie prawka i mogę jeździć. Mój chłopak nadal kategorycznie odmawia wożenia kotów gdziekolwiek, chyba, że na Elbląską :roll:
Właśnie przyłapałam Bengalka na bieganiu po półkach w łazience. Wchodzę, zapalam światło, a on zamarł i paczy. Zwalił moje pudełko i płyn do soczewek do kuwety i sru pod szafkę :D Mam nadzieję, że jutro wejdzie do transportera bez większych problemów :)
Ostatnio edytowano Czw lis 08, 2012 22:55 przez jakkolwiek, łącznie edytowano 1 raz

jakkolwiek

Od: Nie paź 14, 2012 8:36

Post » Czw lis 08, 2012 22:55 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

Odsmerfuj się od Plamki!
Ona ma pieprzyk na policzku:
http://fotoo.pl//out.php?i=418484_imag3565.jpg

I wystawia język, jak jest jej dobrze:
http://fotoo.pl//out.php?i=418078_imag3587.jpg

I ma wielokolorowe poduszki na łapach.
I ma białe serce na klacie (zdjęcie nie oddaje tego, ale wierzcie mi, że tak jest):
http://fotoo.pl//out.php?i=418485_serce.jpg

Jakiem pieprzowa - pieprzę to i oddałam mu serce! :D Ogłosić go ogłoszę, ale może nikt nie da się skusić i co będę miała zrobić... ;) Myślę, że z ogłoszeniami możemy poczekać do wtorku - przede wszystkim dlatego, żeby były po przeglądzie u weterynarza i wiadomo, co z nimi. Żeby potem nie było jakby coś, że komuś celowo oddałam chorego kota i on oddaje. Poza tym niech Bengalek się oswoi trochę, co będzie można uchwycić na fotkach przyjacielskiego, miziastego maluszka - któż by się nie skusił?

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Czw lis 08, 2012 22:59 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

mówiłam ci - sterylki da się załatwić na elbląskiej - ale musisz pogadać z hel. Jak będziesz się zabierać za temat, powiem ci co i jak - ile jest , gdzie (lecznica), ile kotów zostało i jakie.

możesz go zamknąć w transporterze np. pół godz. wcześniej niż planowałaś "w razie co", aby mieć zapas. Fundujemy mu w sumie dużo atrakcji w tym tygodniu od poniedziałku 8) i może być w szoku pt: "chyba znowu chcą ze mnie zrobić kebap"

Najważniejsze , aby jutro bezpiecznie dojechał do Marlina lub Merlin 8) Zazwyczaj koty idą do ciemnego i sam będzie chciał się schować do transp. jak do budki. A chętnie tam siedzi (w transport) teraz czy kojarzy jak traumę :?:

---

W takim razie pieprzowa będzie miała niezłą demolkę prze takim duecie 8)

adzi

Post » Czw lis 08, 2012 23:07 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

adzi pisze:mówiłam ci - sterylki da się załatwić na elbląskiej - ale musisz pogadać z hel. Jak będziesz się zabierać za temat, powiem ci co i jak - ile jest , gdzie (lecznica), ile kotów zostało i jakie.

możesz go zamknąć w transporterze np. pół godz. wcześniej niż planowałaś "w razie co", aby mieć zapas. Fundujemy mu w sumie dużo atrakcji w tym tygodniu od poniedziałku 8) i może być w szoku pt: "chyba znowu chcą ze mnie zrobić kebap"

Najważniejsze , aby jutro bezpiecznie dojechał do Marlina lub Merlin 8) Zazwyczaj koty idą do ciemnego i sam będzie chciał się schować do transp. jak do budki. A chętnie tam siedzi (w transport) teraz czy kojarzy jak traumę :?:

---

W takim razie pieprzowa będzie miała niezłą demolkę prze takim duecie 8)

Wczoraj cały dzień siedział w transporterze- tam jest miło, ma jakąś welurową bluzę pod dupką. Dziś rano zastałam go pod szafką. Jak wyszłam z domu zrobił małą demolkę, jak wróciłam znów się schował pod szafką. W cudowny sposób jedzenie znika i pojawiają się nowe klocki w kuwecie :D Staram się mu nie przeszkadzać za mocno, nie zaczepiam go, trochę do niego gadam jak jestem w kiblu i tyle. Do transportera chyba już nie wchodzi, albo robi to wtedy, kiedy nie ma mnie w domu.

jakkolwiek

Post » Czw lis 08, 2012 23:10 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

Pieprzowa serce nie sluga więc jak serce z klaty Plamki skradlo Twoje to bier go :D nikt się nie obrazi a Bengalek jak się oswoi to szybko znajdzie domek, a jak napatrzy się na Plamke jaki milosny to szybko zakuma ze czlowiek jest cacy. A wy jak obstawiacie? Bo ja ze albo 2 chlopaki albo Plamka dziolcha a Bengal chop :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw lis 08, 2012 23:16 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

pieprzowa pisze:Odsmerfuj się od Plamki!
Ona ma pieprzyk na policzku:
http://fotoo.pl//out.php?i=418484_imag3565.jpg

I wystawia język, jak jest jej dobrze:
http://fotoo.pl//out.php?i=418078_imag3587.jpg

I ma wielokolorowe poduszki na łapach.
I ma białe serce na klacie (zdjęcie nie oddaje tego, ale wierzcie mi, że tak jest):
http://fotoo.pl//out.php?i=418485_serce.jpg

Jakiem pieprzowa - pieprzę to i oddałam mu serce! :D Ogłosić go ogłoszę, ale może nikt nie da się skusić i co będę miała zrobić... ;) Myślę, że z ogłoszeniami możemy poczekać do wtorku - przede wszystkim dlatego, żeby były po przeglądzie u weterynarza i wiadomo, co z nimi. Żeby potem nie było jakby coś, że komuś celowo oddałam chorego kota i on oddaje. Poza tym niech Bengalek się oswoi trochę, co będzie można uchwycić na fotkach przyjacielskiego, miziastego maluszka - któż by się nie skusił?

dobra, dobra już - jest pieprzyk nie plamka :lol:

Wygląda super - od bezdomnego do króla kanapy w 4 dni :1luvu: I właśnie o to chodzi :ok:

-----

No to powinien wejść raczej lub mu lekko pomóż (ja mam szafkę pod umywalką ok 20 cm nad ziemią - super kryjówka 8) Zawsze coś tam upycham (np ze 3 siaty ikeowe, aby wypełnić przestrzeń). I nie ma już innej kryjówki poza transporterem. Słusznie - pieprzyk (nie plamek 8) ) i pieprzowa będą go molestować :lol: Niech chłopak odpoczywa.

-----

obstawiam: pieprzyk - chłopak, bengalek - dziewczynka, choć w zeszłym tyg wydawał mi się odwrotnie 8) Pieprzowa - jak jesteście już zakolegowani z pieprzykiem to jajka będą niżej od narządów kobiecych, że tak powiem :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw lis 08, 2012 23:20 przez adzi, łącznie edytowano 1 raz

adzi

Post » Czw lis 08, 2012 23:19 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

Chwilunia.. Pieprzowa piszesz wszedzie ona ona , czyzbys zajrzala w koncu pod ogon? 8)
Obrazek

Goyka

Post » Czw lis 08, 2012 23:21 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

Moje serce skradło to małe tałatajstwo, ale Luny nie. TŻ-ta da się urobić, zapewne zgodziłby się choćby po to, żeby mi sprawić przyjemność. Ale martwię się, co z Luną. Wprawdzie jak widzi u mnie małego na kolanach, to sobie poprycha pod nosem, ale idzie spać np. na krzesło obok i nawet nie patrzy w naszą stronę. Jednak kiedy kocię jest już na noc w łazience, to Lunior waruje, syczy i inne takie.

No piszę na zmianę, bo chociaż zajrzałam pod ogon, to jajek nie dojrzałam. Może jednak wykręcało się toto i nie zauważyłm po prostu. Ale tak jakoś mentalnie to dla mnie samiczka, nie wiem, czemu. :D

pieprzowa

Post » Czw lis 08, 2012 23:25 Re: awaryjny DT dla 2 kociaków<bengalek i plamka>/Gdańsk na

W koncu Marilin Monroe to kobieta byla :D
Obrazek

Goyka

Post » Pt lis 09, 2012 9:16 Re: pieprzyk vel. plamek w DT, bengalek w drodze do DT str.

Bengalkowi się syrena włączyła, całą noc miauczał na zmianę ze zwalaniem czegoś z półek. Jak do niego wchodziłam i chciałam pogadać na temat ciszy nocnej chował się pod szafkę. Całą noc wędrowałam z sypialni do łazienki :lol: Następnym razem kupię stopery :D

jakkolwiek

Post » Pt lis 09, 2012 10:00 Re: pieprzyk vel. plamek w DT, bengalek w drodze do DT str.

Czarnulek lubi pospać, mam nadzieję, że go łapą pacnie i przywoła do porządku. :D
Mój TŻ nie zgadza się na drugiego kota. Mówi, że nie i już, blablabal. Czas wytoczyć cięższe działo...
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt lis 09, 2012 10:22 Re: pieprzyk vel. plamek w DT, bengalek w drodze do DT str.

dajcie znać jak kociaki zareagowali na siebie jak się ujrzeli :lol:
Obrazek

Goyka

Post » Pt lis 09, 2012 11:39 Re: pieprzyk vel. plamek w DT, bengalek w drodze do DT str.

No spoko, spoko. Lecę do ZUS-u, potem po kota, a na koniec mam korepetycje do 19:00. Jak tylko uczennice wyjdą, to od razu dam znać! :)

pieprzowa

Post » Pt lis 09, 2012 11:42 Re: pieprzyk vel. plamek w DT, bengalek w drodze do DT str.

Dzwonił facet w sprawie Tygryska. Ma jedną kotkę, przyjaźnie nastawioną do świata i innych stworzeń, wykastruje, domek niewychodzący. Wszystko wydaje się być ok :) Umówiłam się z nim na dzisiaj, żeby kotek go sobie obejrzał i zdecydował, czy mu się owy delikwent podoba.
Bengalek siedzi już w transporterze, trochę pod przymusem wlazł, ale poszło całkiem szybko. Nawet na mnie nie nasyczał :)

jakkolwiek

[poprzednia][następna]