PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 26, 2012 11:29 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Dziewczyny, do paczek na Paluch wczoraj dorzuciłam ścinki - ale nie papierowe, tylko plastikowe. One nie mają zastosowania kuwetowego, tylko są świetne do wypełnienia powłoczek (to też dorzuciłam) i traktowania jako miękka poduszeczka.
Jeśli to się sprawdzi i chcecie tego więcej, to dajcie znać, załatwię tego sporo.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt paź 26, 2012 11:43 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Testy będą już w niedzielę :)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pt paź 26, 2012 12:12 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Szalony Kot pisze:Dziewczyny, do paczek na Paluch wczoraj dorzuciłam ścinki - ale nie papierowe, tylko plastikowe 8O . One nie mają zastosowania kuwetowego, tylko są świetne do wypełnienia powłoczek (to też dorzuciłam) i traktowania jako miękka poduszeczka.
Jeśli to się sprawdzi i chcecie tego więcej, to dajcie znać, załatwię tego sporo.

Jezus Maria 8O 8O 8O :!: to nie jest dobry pomysł :!:
wystarczy że kot wygrzebie to z powłoczki odgryzie i połknie i mamy po kocie-czy na prawdę na forum kocim trzeba jeszcze pisac takie rzeczy??
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt paź 26, 2012 12:20 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

To nie są takie cieniutkie niteczki, tylko takie grubsze, służą do zabezpieczania przesyłek pocztowych.
Paczki szykowała moja Mama, która kombinuje jak może - poza tym wysyła rzeczy nie tylko dla kotów, ale też psów, dlatego myśli ogólnie o zwierzakach, jak coś przynosi.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt paź 26, 2012 14:11 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Fridowe wyniki już są - niestety tarczyca w miarę w porządku (0,8 norma 0,9 -2,9); wynik odrobinę poniżej normy prawdopodobnie wynika z wyniszczenia organizmu. Weci są zdania, że to wada wrodzona i będzie trudniej.
Frida dziś od rana upominala się o jedzenie i mizianie, w gabinecie weta ze stołu usiłowała zwiać i na koniec wizyty sama zapakowała się do torby miaukoląc "wracamy", ale niestety oddychała przed podaniem leków ciut gorzej.
Rokowania są kiepskie. Po rozmowie "co dalej" ustalone zostało, że: ustabilizowanie pracy serca jest najważniejsze, ale problem z nerkami - mocznik wzrósł - podawanie kroplówek jest niewskazane; nie stersujemy koteczki (od dziś urzęduje z resztą stada) i cieszymy się każdym przeżytym spokojnie dniem (kolokwialnie rzecz ujmując leczenie Fridy to prawie wybór między dżumą a cholerą).
Na pocieszenie potarzam sobie zawołanie z innej epoki: co to dla nas stachanowców.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Pt paź 26, 2012 14:20 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Szalony Kot pisze:To nie są takie cieniutkie niteczki, tylko takie grubsze, służą do zabezpieczania przesyłek pocztowych.
Paczki szykowała moja Mama, która kombinuje jak może - poza tym wysyła rzeczy nie tylko dla kotów, ale też psów, dlatego myśli ogólnie o zwierzakach, jak coś przynosi.

to nie ma nic do rzeczy, że są grubsze, koty zżerają wszystko, co plastikowe i da się do gęby wsadzić, o czym przekonałam się na przykładzie Soćki i siatki plastikowej po zakupach, które rozpakowywałam, rzuciła się na nią jak wariatka i od razu uszy torebki do dzioba :(
na szczęście szybko zareagowałam.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt paź 26, 2012 14:29 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Biedna Frida :( Trzymam mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

Mój zdolny kot pożarł kiedyś zaślepkę plastikowa od śruby w szafie (którą to zaślepkę sam zresztą zdemontował :? ). Kwadrat o wymiarach centymetr na centymetr. Nie ufałabym.

Dziewczyny, mnie w ten weekend nie będzie.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt paź 26, 2012 14:33 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

kotydwa12 pisze:Fridowe wyniki już są - niestety tarczyca w miarę w porządku (0,8 norma 0,9 -2,9); wynik odrobinę poniżej normy prawdopodobnie wynika z wyniszczenia organizmu. Weci są zdania, że to wada wrodzona i będzie trudniej.
Frida dziś od rana upominala się o jedzenie i mizianie, w gabinecie weta ze stołu usiłowała zwiać i na koniec wizyty sama zapakowała się do torby miaukoląc "wracamy", ale niestety oddychała przed podaniem leków ciut gorzej.
Rokowania są kiepskie. Po rozmowie "co dalej" ustalone zostało, że: ustabilizowanie pracy serca jest najważniejsze, ale problem z nerkami - mocznik wzrósł - podawanie kroplówek jest niewskazane; nie stersujemy koteczki (od dziś urzęduje z resztą stada) i cieszymy się każdym przeżytym spokojnie dniem (kolokwialnie rzecz ujmując leczenie Fridy to prawie wybór między dżumą a cholerą).
Na pocieszenie potarzam sobie zawołanie z innej epoki: co to dla nas stachanowców.

Pociesza mnie to, że szylkretki to uparte egzemplarze. Na życie także...
Kotydwa12, cierpliwości do stada :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt paź 26, 2012 14:53 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Lucek wczoraj pożarł fragmenty ozdoby mojego imieninowego prezentu. Całe szczęście - puścił pawia. Nie było mnie w kuchni może pół minuty, tyle, żeby wynieść z niej papier na korytarz.
Troczki, pierdoły - najpyszniejsze rzeczy

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pt paź 26, 2012 16:29 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

kotydwa12 pisze:Fridowe wyniki już są - niestety tarczyca w miarę w porządku (0,8 norma 0,9 -2,9); wynik odrobinę poniżej normy prawdopodobnie wynika z wyniszczenia organizmu. Weci są zdania, że to wada wrodzona i będzie trudniej.

Wiem, że pewnie tak nie jest, ale uczulam na niedoczynność tarczycy - może świadczyć o nowotworze. Mojej kotce nie wiadomo co było, wyglądało to na zapalenie jelit, a okazało się, ze miała wyjątkowo złośliwy nowotwór, który wpłynął po prostu na gospodarkę hormonalną organizmu. Wet prawie do ostatniego dnia jej choroby nie wiedział, że to rak :(

I właśnie niskie wyniki tarczycowe świadczą o nowotworze.
Tyle, że u niej te wyniki były bardziej niż trochę poniżej normy.
A ponoć 75% nowotworów u kotów to nowotwory złośliwe.

Może warto kici zrobić RTG.

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Pt paź 26, 2012 17:51 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Bo podobno niedoczynność tarczycy jako taka u kotów zdarza się niezmiernie rzadko-prawie nigdy.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt paź 26, 2012 20:00 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Też radzę uważać z tymi plastikami . Mój jeden kot uwielbia żreć właśnie takie grubsze folie-rączki od reklamówek , opakowanie od białego sera :roll: .
Poza tym uważam ,że tacki styropianowe jako kuwetki dla kociąt są zabójcze :? . Koty je gryzą i zżerają . Wiem to , bo w domu muszę chować tego typu asortyment przed jednym głupolem :kotek: . A nie on jeden taki jest na tym świecie 8O .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt paź 26, 2012 20:18 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Oj Frida...

dziewczyny, czy to znaczy, że nikogo jutro nie będzie? :?
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pt paź 26, 2012 21:02 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

w czwartek moj kolega podrzucil troszke gazet i plastikowych pojemniczkow

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

[poprzednia][następna]