Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2012 19:20 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

PS. KRS można sobie teraz wydrukować przez Internet, więc i ten wydatek odpada.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto wrz 04, 2012 20:33 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Aniu - Twój pomysł jest świetny i bardzo chętnie bym go wykorzystała. Ale mam teraz naprawdę trudny okres (kłopoty rodzinne) i po prostu nie dam rady ogarnąć jeszcze jednej rzeczy. Jeśli KTOŚ znajdzie czas na dowiedzenie się jak się takie zezwolenie składa i podlinkowanie mi jakichś gotowych druczków do wypełnienia i podpisania - zrobię to i nawet pójdę zanieść ;) mogę też normalnie działać na stoisku, zresztą mamy już trochę wprawy w takich akcjach, więc zorganizowanie samego stoiska damy radę zrobić. Ale formalności chwilowo mnie przerastają.

Aha, pozwolenie na zbiórkę publiczną to my oczywiście mamy - chodzi więc "tylko" o zgodę od zarządcy miejsca, ktokolwiek by nim nie był.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto wrz 04, 2012 20:51 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Ja chwilę pogooglowałam i wietrzę problemy.
Kwestie stawiania czegokolwiek na Krakowskim Przedmieściu i Nowym Świecie reguluje zarządzenie prezydent Warszawy. Istnieje urząd Pełnomocnika Prezydenta m.st. Warszawy ds. Traktu Królewskiego, do którego trzeba składać takie wnioski. Ale w załączniku do tego rozporządzenia jest zapisane:
1) Dopuszcza się organizowanie imprez i innych wydarzeń, przede wszystkim związanych z historią Warszawy, mających znaczenie dla prestiżu Miasta lub odpowiednią rangę kulturalną, społeczną.
oraz
3) Nie zaleca się organizowania imprez o charakterze marketingowo-reklamowym.

Pytanie, czy stoisko fundacyjne ma należną rangę i czy nie zostanie potraktowane jako element marketingu/reklamy.
A w wytycznych dotyczących organizacji imprez już konkretnie dla obszaru Krakowskiego Przedmieścia i Nowego Światu mamy:
- dopuszcza się organizowanie kameralnych koncertów, w ramach których dopuszcza się ustawienie m.in. sceny o maksymalnych rozmiarach 8 m x 10 m,
- dopuszcza się organizowanie parad, happeningów oraz występów teatrów ulicznych,
- dopuszcza się organizowanie imprez sportowych, nienaruszających kompozycji układu przestrzennego ulic poprzez wprowadzenie tymczasowych naniesień. Możliwe jest organizowanie masowych biegów ulicznych i rajdów rowerowych, odbywających się pod hasłami związanymi z historią, kulturą, promocją zdrowia, a także w celach charytatywnych,
- nie zaleca się organizowania koncertów o charakterze imprez masowych,
- nie zaleca się przestawiania, przesuwania, wywożenia pojemników na kwiaty i drzewa,
- w szczególnie uzasadnionych przypadkach, dla imprez organizowanych przez władze państwowe bądź miejskie można dopuścić odstępstwo od ww. wytycznych;

Chyba się w tym nie mieścimy...
Ostatnio edytowano Wto wrz 04, 2012 21:35 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto wrz 04, 2012 21:13 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Nie łapiemy się pod teatr uliczny? Z koteckami? :twisted:
Z powyższego wynika, że o ile sama zbiórka nie stanowi problemu, to już rozstawienie stoiska raczej tak. Chyba że to będzie scena. I np. ktoś zaśpiewa w celach charytatywnych :mrgreen:
Edit: a reszta biega dookoła, żeby się wszystko zgadzało :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto wrz 04, 2012 21:34 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

OKI pisze:Nie łapiemy się pod teatr uliczny? Z koteckami? :twisted:
Z powyższego wynika, że o ile sama zbiórka nie stanowi problemu, to już rozstawienie stoiska raczej tak. Chyba że to będzie scena. I np. ktoś zaśpiewa w celach charytatywnych :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk:

Mogę śpiewać w celach charytatywnych jako chórek. Nasza Pani Prezes za to w roli głównej wykonawczyni. :lol:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto wrz 04, 2012 21:41 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Kaprys2004 pisze:

:ryk: :ryk: :ryk:

Mogę śpiewać w celach charytatywnych jako chórek. Nasza Pani Prezes za to w roli głównej wykonawczyni. :lol:

Ja zrobię happening.
I przyjdę :twisted:
Obiecuję nie śpiewać :lol:

OKI

Post » Wto wrz 04, 2012 21:44 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Rozumiem, że to wszystko chcecie robić w naszych gustownych pomarańczowych kamizeleczkach?
To ja się jeszcze zastanowię :P
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto wrz 04, 2012 21:46 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Chyba będę musiała - koty właśnie zeżarły drapak 8O :roll:

OKI

Post » Wto wrz 04, 2012 21:47 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Biegają ci z najdłuższymi nogami :D znam taką :mrgreen:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto wrz 04, 2012 21:48 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Jesli ja powstrzymam sie od spiewu i tanca, to jest szansa, ze nas nie usuna silowo. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 04, 2012 23:11 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Przepraszam, że się wtrącam w nie swoje sprawy jako szpiegowski podczytywacz... ale zrozumiałam, że Agnieszka będzie grać do tego tańca i śpiewu...
Służę posiadanym przez siebie akordeonem Hohner (kolor czerwony).
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro wrz 05, 2012 5:52 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Hm, a opisać to jako przedsięwzięcie edukacyjno-rozrywkowe, z elementami rozbudzania kreatywności? Tak, tak, będą orgie :roll: .
Coś w typie propagowania właściwego stosunku wobec zwierząt przed nachodzącą zimą, w tak prestiżowym dla Warszawy miejscu? Tak dolać do tego trochę górnolotnego sosu, żeby zbiórka jako taka była w tle.
Może jakiś przy okazji kurs robienia kocich budek? Porady weterynarza?
Tylko nie zderzmy się ze smoleńczykami :strach:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro wrz 05, 2012 9:33 Re: Fundacja JOKOT - DZIĘKUJEMY ZA AKCJĘ KRAKVET!

Czy w "Gromadzie" podczas wystawy kotów w ten weeckend będziecie?
Już możemy usunąć bannerki z prośbą o zagłosowanie na JokoT :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]