KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 09, 2012 16:42 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Ewa nie ma dostępu do kompa i napisała mi sms, żeby ją zapisac na dyżur na wtorek lub środę wieczór.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob cze 09, 2012 17:57 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:[Tak mają prawo wiedzieć, ale może to bardziej ludzi uświadomi jak ważna jest pomoc dla zwierzaków :( to że kociaki niestety odchodzą, może gdybym się wcześniej zdecydowała wyadoptować Klaudynkę, może do tego by nie doszło :cry: ale myślałam że Ci ludzie nie są odpowiedni do opieki nad Klaudynką, a może gdyby Klaudynka była w domu byłoby inaczej :cry: może nie zachorowałaby. Okropnie się czuję z tą świadomością :cry:

Myślę, że wszyscy byliśmy zgodni, co do tego, że Klaudynka czeka na naprawdę wyjątkowy domek, który nie przestraszy się jej choroby i nie mogła iśc do pierwszego lepszego, który o nią poprosił. Dbaliśmy o nią i staraliśmy się pomóc, jak mogliśmy. Nie mogliśmy przewidziec, że tak to się zakończy.
Koteczka nie czuła się już dobrze, ale jeszcze bardzo nie cierpiała. Diagnoza nie pozostawiała wątpliwości i z każdym dniem byłoby jej gorzej, więc podjęłam taką decyzję.
Ja się raczej do tego nie nadaję, nigdy nie nabiorę dystansu... Sami wiecie jakie ta kocia miała spojrzenie... :cry:

The Szops

Post » Sob cze 09, 2012 20:43 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

bylam w chatce po zwirek
szukalam ulotek ale nie znalazlam
czy zamek na kwarantanne nie nadaje sie do wymiany ?
sprawdzajac czy zamkniete drzwi bardzo lataja jakby zamek nie trzymal juz tak,jak by ktos mocniej z buta pociągnął to wydaje mi sie ze rozwali zwyczajnie zamek
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie cze 10, 2012 0:37 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Ostatnio wszystkie materaiły reklamowe ulotki i inne rzeczy przeniosłam z szafy, bo brakuje miejsca na posłanka do tej szaki obok witrynki, tam jest teraz jedna półka z ulotakim. Tam też przeniosłam wszystkie kaftaniki posterylkowe.
Dziś przywiozłam do kociarni ze schroniska czarną kicię - książeczkę zdrowia mam ze sobą kotka dziś miała zrobiony test na białaczkę w schronisku (-) i została zaszczepiona.
Niemniej jednak kotka jest kompletnie przerazona i niestety reaguje agresją :( syczy i warczy i paca bardzo szybko łapkami tak , że bardzo proszę uważajcie na nią, jest w boksach na samym dole - zakryte ręczinkami boksy - bo Denisek zaczął ją nawet przez kratki ostro atakować. Oczy ma jeszcze większe niż Ogonek.
Na sczęście je - przywiozłam ją około 1 w południe do kociarni nałożyłam miseczkę mokrego i było wszystko zjedzone.
Kotka dziś została przywieziona do schroniska z powodu smierci właściciela.
Denis, Dekster, Pysiol - normalnie te koty zjadłyby konia z kopytami 8O
Dwa kociaki ze schroniska, które przywiozła w piątek Marta - coś zjadły bo w miseczce z mokrym była tylko ociupinka jedzenia - biało -szary bardziej wystraszony niż ten biało-czarny, no ale kociakom trzeba dać troszkę czasu.
Reszta ok.
Ziutek dziś leżał na oknie i wygrzewał się :lol:
Maluszki dziś ok. Aruś, Telma i Bazylek spali w jednym posłanku, Esterka na drapaczku :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie cze 10, 2012 9:52 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

dyżur poproszę jutro i środa rano.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie cze 10, 2012 11:24 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

A ja poproszę wtorek wieczór.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie cze 10, 2012 11:33 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 11.06.-17.06.2012 r.
11.06. pon. rano Beatka wie. brak
12.06.wt. rano brak wie. Iwona
13.06. śr. rano Beatka wie Ewa
14.06. czw.rano brak wie. brak
15.06. piat rano brak wie. Teresa
16.06. sob. brak wie.brak
17.06. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Nie cze 10, 2012 12:24 Forum

A dzisiaj wieczorem ktos bedzie bo Calm trzeba podac Deniskowi i okna zamknac.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie cze 10, 2012 12:31 Forum

Pysiolek pojechal do M1 z wytycznymi dla potencjalnego domku i ew.adopcji tylko po kontakcie z Marta. Marta tez go odbierze wieczorkiem. ESTERKA -mala czarna poszla do p. Ani -tej co ja przywiozla,wiec w wolierze sa 3 maluszki. A Ogi( Ogonek ) zjadl druga dokladke i pucue kolniez bo do lapek nie dostaje. CZARNY NA DOLE TRAGEDIA
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie cze 10, 2012 12:46 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:A dzisiaj wieczorem ktos bedzie bo Calm trzeba podac Deniskowi i okna zamknac.

Jak nikogo nie ma, to ja podjadę na dyżur ;)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie cze 10, 2012 13:27 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Może trójkę maluchów damy luzem na kwarantanne, tam jest teraz luźno i mam nadzieje, że Pysiolek będzie się z nimi w miarę delikatnie obchodził. Ewentualnie na noc będziemy ich przymykac w dolnym boksie, albo rozstawimy dużą klatę. Może jakoś dadzą radę, a tą nową czarnulkę damy do woliery, bo w tym boksie pewnie nie będziemy z nią mieli kontaktu, jak ona się tak boi. Ona na pewno była domowa?

The Szops

Post » Nie cze 10, 2012 13:44 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

The Szops pisze:Może trójkę maluchów damy luzem na kwarantanne, tam jest teraz luźno i mam nadzieje, że Pysiolek będzie się z nimi w miarę delikatnie obchodził. Ewentualnie na noc będziemy ich przymykac w dolnym boksie, albo rozstawimy dużą klatę. Może jakoś dadzą radę, a tą nową czarnulkę damy do woliery, bo w tym boksie pewnie nie będziemy z nią mieli kontaktu, jak ona się tak boi. Ona na pewno była domowa?

Marta też o tym myślałam, ona w boksie ma jeszcze większą schizę :(
Ta kotka bardzo przypomina mi moją czarną Lolkę, którą "odziedziczyłam" kilka lat temu jak opuszczałyśmy Hiltona.
Moja Lolka była jeszcze bardziej agresywna warczała, syczała, biłą łąpami na oślep. Wylądowała u mnie w klatce w garażu - nie było innej opcji. Przez miesiąc siedziała w klatce - wielkim wyczynem było jej zmienienie żwirku, podanie jedzenia - zwyczajnie też się jej bałam, po miesiącu wyszła do garażu - i powolutku powolutku było lepiej, teraz sama przychodzi na kolana do mnie choć ludzi generalnie się boi, złapać ją jest czasami ciężko, no ale to już taki kot.
Wczoraj Kasia była z nią na szczepieniu - i mówiłą że jakoś dała się dotknąć - później już nie.
Tak kotka była domowa po osobie zmarłej, o ile ludzie, którzy ją przynieśli mówili prawdę :(

terenia1

Post » Nie cze 10, 2012 14:29 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:Ta kotka bardzo przypomina mi moją czarną Lolkę,

i moją Perłę, co pierwsze dwa miesiące mieszkała w łazience :wink:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie cze 10, 2012 17:53 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Dzwoniła do mnie pani zainteresowana adopcja Telmy,
przez telefon wydała się bardzo wporzadku,
Telma mieszkała by w Dąbrowie, dom niewychodzący,
ponieważ ja jestem już w Krakowie podałam numer do Tereni,
3mam kciuki za adopcję :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie cze 10, 2012 18:59 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Klaudynko [*] dopiero teraz się dowiedziałam :cry:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]