SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 03, 2012 21:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Lula ma nadal zaropiałe oczka? Jeli nie to, może ona mogłaby dostac Podrzutka, skoro ma takie cycuchy?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie cze 03, 2012 21:17 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

mar_tika pisze:Wrzuciłam na stronę schr. Grafitkę i podrzutka.Na fb trafily wszystkie koty schroniskowe.

Mam prośbę do osoby która jutro będzie w schr(Dziś Hylowej nie było)koniecznie galastop musi dostać Lula ma duże i gorące cycuchy.Po odstawienu maluchów nie ma kto ściągać mleka.
Prosze zwróćcie tez uwagę na Podrzutka czy w ogóle je.Molly stara się jak może nawołuje ją liże ,ale maluch dziś tylko chodził po boksie i miauczał

Ja jutro po południu będę w schronie, tylko odbiorę z Almavetu galastop i będę jej jeździła podawać po pracy przez następne dni. Będę podawała Luli i Izi.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie cze 03, 2012 21:34 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Dziś do domku pojechał Benek schroniskowy koteczek którego w zeszłą sobotę zabrałyśmy do Kociej Chatki :D
Obrazek
oraz także Papierek :1luvu: najsłodszy kociak na świecie :1luvu:

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 03, 2012 22:35 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Nie cze 03, 2012 21:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Tereniu, wyadoptowałaś Bazylka? Rano do domku pojechał Benek, a o Bazylku nic nie wiemy?

The Szops

Post » Nie cze 03, 2012 21:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Za nowe domki :ok: :ok: :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie cze 03, 2012 21:41 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Alienor pisze: Benek (z maluchów z woliery na KCh) pojechał do państwa ze Świętochłowic do domu - umowa schowana w witrynce.

To jednak Benek nie Bazyl :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie cze 03, 2012 21:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Bazylek nadal czeka na fajny domek, ale myślę że już niedługo, bo to wyjątkowo piękny kociak :1luvu:

The Szops

Post » Nie cze 03, 2012 21:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Cookie1706 pisze:
Alienor pisze: Benek (z maluchów z woliery na KCh) pojechał do państwa ze Świętochłowic do domu - umowa schowana w witrynce.

To jednak Benek nie Bazyl :wink:

No jakoś mi ten Bazylek utkwił w głowie bo ma taki łobuzerski-zakapiowaty pysiolek :wink:

terenia1

Post » Nie cze 03, 2012 21:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Ja byłam przkonana, że Bazylek w ogóle jako pierwszy znajdzie domek, bo jest taki "wyjątkowo" śliczny" i rezolutny :wink: ale pozostałe maleńtasy robią "na żywo" tak wielkie wrażenie, że nikt nie może sie oprzec...

The Szops

Post » Nie cze 03, 2012 21:56 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

The Szops pisze:Ja byłam przkonana, że Bazylek w ogóle jako pierwszy znajdzie domek, bo jest taki "wyjątkowo" śliczny" i rezolutny :wink: ale pozostałe maleńtasy robią "na żywo" tak wielkie wrażenie, że nikt nie może sie oprzec...

Marta teraz to mi się wszystko pokićkało :ryk: jak patrzę na zdjęcie Benka - to nie wiem ja myślałam że to jest dziewczynka :wink: czyli Telma, wydawało mi się że Telma i Luizka były pręgowane, a Bazyl i Benek takie biało-szare - tym bardziej najlepsze jest to że jak rozmawiałam z osobami, które dziś adoptowały Benka, wciskałam im kit że Benek :wink: to dziewczyna bo tak myśałam - i nawet dziś byłam zdziwiona, że adoptowany został Benek bo chcięli koteczkę - oż kurde niezłe zamieszanie zrobiłam :mrgreen:
czyli zotała Telma biało-szara, i Bazylek biało-szary z miną zakapiura.
Podobne te kociaki są do siebie - zresztą cała czwórka z pięnym umaszczeniem.

terenia1

Post » Nie cze 03, 2012 22:06 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Nie przejmuj się, dzisiaj Alienor już po podpisaniu umowy adopcyjnej, też pokazywała mi "tył" Benka żebym potwierdziła, że to Telma :ryk: :ryk:
Benek to chłoptaś, brązowo-buro-biały piękniś, który dzisiaj pojechał do fajnego domku, Telma jest biało srebrna i ma obłędne oczka, takie "zakłopotane", jest dziewuszką, Bazyl jest biało-srebrny (szary) i jest bardzo żywiołowy, szuka najmniejszej dziurki w wolierze, żeby wyjśc na kociarnię do dorosłych kociaków (bardzo odważny). Jest też Areczek, który kocha wspinaczki na wysokości, jest biało-czarny i chyba najbardziej energiczny z całej bandy, trzeba go co chwilę ściągac z krat, bo włazi tak wysoko, że nie umie zejśc. No i Esterka- cała czarna przylepka, mruczy jak tylko się ją dotknie, była bardzo samotna w boksie, a teraz ma przyszywane rodzeństwo i jest w 7 niebie :1luvu:

The Szops

Post » Nie cze 03, 2012 22:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

To jest Telma
Obrazek

The Szops

Post » Nie cze 03, 2012 22:30 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

No to teraz wszystko jasne :lol: bo jutro mam chętnych na adopcję koteczki, zobaczymy więc może Telma znajdzie domek :) a Bazylek jest charakterystyczny z tym jego szelmowskim umaszczeniem :D jego łatwo rozpoznać :)
No i zaraz zmieniam Bazylka na Benka :D

terenia1

Post » Nie cze 03, 2012 22:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

No i chyba czas przedstawić naszych schroniskowych lokatorów :D oby czas przebywania kociaków w schronisku był jak najkrótszy, zaczniemy od kociaków, które przebywają na adopcjach - wszyskie wysterylizowane, wykastrowane, zaszczeione testy na białączkę ujemne. I tak po kolei :wink:

terenia1

Post » Nie cze 03, 2012 22:59 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

ADOPCJE
BRONEK 57/55
Kot wyłapany na terenie schroniska .Wystraszony.Po kastracji,zaszczepiony i odrobaczony, ostatnio już zszedł z górnych półek gdzie przez jakiś czas przebywał.

Obrazek

GRAFITKA 104/101
Grafitka to śliczna dymna koteczka.Do schroniska trafła w styczniu tego roku.Przeszła kwarantannę ,została zaszczepiona i wysterylizowana po czym pojechała do nowego domu. Niestety wczoraj(02.06) Grafitka wróciła z adopcji.Powodem jest agresja do drugiego kota.
Grafitka to drobniutka koteczka o pięknych żółtych oczach.Do człowieka jest super kotem bez protestów da wziąć się na ręce i głaskać.Czasami jak coś ją zdenerwuje to paca łapką,ale jest to raczej ostrzeżenie(daj mi spokój),a nie agresja.
Szukamy dla niej domu bez innych kotów i małych dzieci.
Obrazek

IZI 87/79
Izi do schroniska została przyjęta 11.05 w zaawansowanej ciąży.Obecnie jest po zabiegu sterylizacji i zaszczepiona. W dniu 23.05.12r. została przeniesiona na adopcje.Jest spokojną ,przytulasta i bardzo miziastą koteczką.Toleruje inne koty.
Obrazek

NELA 71/68
Nela trafiła do schroniska 26.04 jako znajda z dzielnicy Zagórze. Jest bardzo miziastą koteczką. Jest po zabiegu sterylizacji aborcyjnej. Kotka łagodna i spokojna. Szuka fajnego domku

Obrazek

PINGWINKA 72/69

Nie mamy zdjęć, koteczka czarno-biała, dzikawa, szukamy dla niej bezpiecznego schronienia.

terenia1

[poprzednia][następna]