2 KOCIAKI! PILNIE DS/DT! u zbieraczki w chlewie . TCZEW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 08, 2012 16:34 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

no to dziewczynki sa u mnie
szylkretka ma poczatki kociego kataru (antybiotyk i kropelki do oczu)
tri ma paskudnego swiezba poza tym zdrowa - choc ze swierzbem czeka nas niestety długie leczenie

obie odrobaczone, obie jak wspomniała Inusia odpchlone

po przyjsciu do domu obie z ochotą do kociego mleczka się dobrały, karmą suchą przergryzły i siedza teraz zamkniete w pokoiku - potem wstawie zdjecia

no i teraz trzeba im imona wymyslec

poleczymy, podtuczymy a potem szukamy domkow :)
7ksiezyc

Post » Pt cze 08, 2012 16:55 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

Rudzia :P ii... Obstawiam Franie :D
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Sob cze 09, 2012 11:07 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

:evil: :evil: :evil: przegina i to dosłownie przegina! :evil: :evil: :evil:
przytachała 4 kocięta... kilku tygodniowe! :evil: odebrała matce! nie jedzą same! zaczyna sie u nich koci katar :evil: :evil:
ma je w piwnicy... w kartonie... :evil: mam chęć ją udusić!!
nie chce ich oddać ... stwierdziła "tyle już przeszły... niech tu zostaną... ja juz żadnych małych nie będę miała, a te koty już starce" :evil:
niby je dzieciaki gnębiły... gadała to samo jak te 6 było! co wszystkie odeszły w 2 tygodnie :evil:

zdjęcia na szybkiego...
są dwie szyrkletki ... jedna jest naprawde sliczna... jeszcze białe skarpetki... i dwa całe czarne... najgorsze to, że u niej się zmarnują... :( :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Czw cze 21, 2012 18:55 Re: Tczew Dużo kotów!! ZNOWU 4 MAŁE!! POMOCY!

Carlos pojechał do nowego domku ;) Jego poprzednia już, właścicielka dała wszystko co dla niego miała tkz. książeczkę zdrowia, jakieś piłki, poduchę, karmę , i te miski co kupiłam,smycz, szelki, obroża. Odebrały go 2 takie dziewczyny, po 20 pare lat chyba :D Skomętowały "ale on zaje*isty 8O " Mówiły że trochę zaniedbany. Wspomniały, że dziś go wykąpią a jutro zabiorą do psiego fryzjera, trochę mu sierść podciąć. Pytałam się, co będzie jeżeli się nie zaakceptuje z psem którego juz mają. Mówiła, że raczej nie powinno być problemu, a jak się nie zaakceptują to wykastrują oby dwa. Carlos chyba je zaakceptował, gdy z nim szłam na umówione miejsce, to ciągnął jak nigdy 8O I całą drogę merdał ogonem. Czyżby wiedział co go czeka ? Gdy został zawołany przez te dziewczyny to podleciał i zaczął się domagać głaskanka :D A gdy chciały już iść, to jeszcze się cofnął, mnie obskoczył i z wielką radochą poszedł z nimi :P Sądzę , że to dobry dom będzie. Bo mówią, że zwierzęta rozpoznają dobrych ludzi. A jak jest coś nie tak to są nie ufne, a ten :D radocha nieziemska ;d
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Czw cze 21, 2012 20:58 Re: Tczew Dużo kotów!! ZNOWU 4 MAŁE!! POMOCY!

:dance: :dance: :dance: :dance2: :dance2: :dance2:
super, nawet nie wiesz jak się ciesze :)
no to adopcyjnie mamy dziś obie dobry dzien :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Czw cze 21, 2012 21:03 Re: Tczew Dużo kotów!! ZNOWU 4 MAŁE!! POMOCY!

7ksiezyc pisze::dance: :dance: :dance: :dance2: :dance2: :dance2:
super, nawet nie wiesz jak się ciesze :)
no to adopcyjnie mamy dziś obie dobry dzien :mrgreen:

nooo :D bardzo dobry!! oby każdy miał takie "szczęście" z adopcją bezdomniaków.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon cze 25, 2012 21:09 Re: Tczew Dużo kotów!! ZNOWU 4 MAŁE!! POMOCY!

co u Futer?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon cze 25, 2012 21:14 Re: Tczew Dużo kotów!! ZNOWU 4 MAŁE!! POMOCY!

turkusowa pisze:co u Futer?

mamcia tych z opony już wysterylizowana :P a tak to po staremu... :roll:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt lip 06, 2012 18:34 Re: Tczew Dużo kotów!! ZNOWU 4 MAŁE!! POMOCY!

wiedziałam... sąsiadka mówi, że nie mam już szukać Sabie domu :evil: że ją zostawia, na następny tydzień niby szczepi. 4 psy? jak ona sobie to wyobraża... :( brak mi słów.
a dzisiaj? nasz "dworcowy" termometr o 15.40 wskazywał 34stopnie... a co u sąsiadki? a to, że zwierzaki siedzą zamknięte cały dzien! bez jedzenia... w chlewie! dałąm radę wyciągnąć tylko Lejle i Sabe. Lejla przestraszona jak nie wiem co o.O byłam na podwórku z nimi u mnie... I że Lejla się boi to ją na smycz... miałam smycz taką rozciąganą... rano jeszcze miałam :roll: rączką wypadła mi z rąk. a Lejla się przestraszyła i zaczęła z piskiem uciekać-zwiała mi... znalazłam ją w ogródku w kącie... a smycz rozwalona na ulicy. Nie wiem czemu ona się tak boi...
Przed chwilą poszłam zanieść im jedzonko... no zamknięte. Otwieram chlewek wyciągam Lejle i Sabe... Dałam im kiełbaski, które dała moja sąsiadka dla nich... połknęły i nie było. A reszcie wrzuciłam do chlewika suchej karmy.
Od rana nie były wypuszczone- rozpoznałam po zgiętym linoleum w chlewiku...
i jeszcze jak na złość sucha mi się kończy- mam jeszcze 100zł z bazarku, chyba zamówię to Josere czy jakoś tam, co raz miałam od 7ksiezyc,
(Chyba , że ktoś widział w jakimś sklepie internetowym w dobrej cenie worek karmy dla kotów.?)
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Nie lip 08, 2012 19:29 Re: 3 nowe kotki! Tczew! Pomocy!

eh... a jednak... 3 maluszki z bod basenu zawitały u sąsiadki. małe mają już z 8 tygodni-mają już normalne oczka. są 3 prawdopodobnie samce, jak na razie zdrowe... wszystkie identyczne, troche dzikawe- ale dają się złapać. zauważyłam je dziś, przed chwilą... latały u niej po podwórku.. poleciałam po aparat i jedzonko. chyba im jedzenie dała 8O bo duzo nie zjadły- jedną saszetkę i troche suchej RC (jak były te 4 to 7ksiezyc mi dała dla małych)

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

Maluchy szukają domu... Sąsiadka chce umowy adopcyjnej... Stwierdziła też, "one takie fajnie, szkoda mi ich oddawać". W tedy jej odpowiedziałam... "Jak pani sobie to wyobraża? Pani ma już 12 i jeszcze 3? A ta do mnie "To będzie 15!" ... Już sie nie chciałam odzywać, ale dodałam, że lepiej by im było w mieszkaniu niż w tej piwnicy... Nie odpowiedziała.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob paź 13, 2012 15:40 Re: 2 KOCIAKI! PILNIE DS/DT! u zbieraczki w chlewie . TCZEW

eh :( dawno nie było żadnego posta. ale po przerwie pisze, i zmieniam tytuł wątku. Dzikus i Miluś z pod basenu nadal nie mają domów . Ich braciszkowi się poszczęściło- ale im nie :( Noce coraz zimniejsze, niedługo dni też się zrobią mroźne... A one, biedne siedzą w tym śmierdzącym chlewku... Czasami bez jedzenia, bo szanownej p.R nie chce się iść ich wypuścić, bo dzień wcześniej się i tak najadły, to już nie muszą na drugi ;/
Ogłoszenia mam, ale brak chętnych...
Jeżeli, jest ktoś zainteresowany adopcją kocurka, można kontaktować się bezpośrednio przez forum, albo na gg: 7612424/tel. 721365922/ email: kruszynamis@wp.pl

Miluś:

Obrazek

Dzikus.

Obrazek

Obrazek

Jeżeli, są osoby zainteresowane przygarnięciem z poza Tczewa, mogę dowieść pociągiem za zwrot za bilet, i odległość taka bym mogła "obrócić" w jeden dzień.
(bilet dla rodziny pracownika -80% od normalnego)
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto paź 16, 2012 7:17 Re: 2 KOCIAKI! PILNIE DS/DT! u zbieraczki w chlewie . TCZEW

Hopsniemy maluszki :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia]