ID: 0860/12
Gatunek: KOT
Rasa: PERSKA
Data przyjęcia: 26-11-2012
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
maju pisze:Witam ponownie.
Chwytam się wszystkiego wiec piszę i u Was.
Poszukuję szybko DT dla długowłosego rudasa - usłyszałam, że teść ma go dla kogoś "wywieźć" jutro rano i zwyczajnie się boję, że kot podzieli los poprzedniczki![]()
Nie zajęłam się zawczasu ogłoszeniami (nowa praca, nowa logistyka i przepadłam) i teraz się martwię co z nim będzie. Chwilowo ukryłam go w domu, przetrzymam do rana, ale jutro juz muszę go gdzieś dalej "przechować"
![]()
Czy ktoś może pomóc? Mińsk Mazowiecki i okolice, Halinów...
Kocurek podwórkowy, z kolejnego teściowego stadka - 2 razy odrobaczyłam - nic więcej
http://minskmaz.com/ogloszenia/112694-gzg2l
info chętnie na tel.
Katalina pisze:Kilka dni temu na działce przyszła do mnie piękna, długowłosa, czarno - biała kotka. Była czyściutka i dość gruba, przez co myślałam że jest w ciąży. Z chęcią zjadła to co jej wysypałam i ocierała się o mnie głośno mrucząc. Kiedy koło niej kucnełam, zaczęła ładować mi się na kolana, jaby prosząc o zabranie i pomoc.
Ponieważ w lecznicy jak zwykle przepełnienie, stwierdziłam że będę ją dokarmiać dopóki nie stworzę możliwości zabrania jej.
Kolejnego dnia znowu tam była i od wejścia zaczęła coś do mnie mówić. Bardzo łatwo zwabiłam ją do transporterka (na surowe mięsko) i zabrałam do lecznicy.
Okazało się, że nie jest w ciąży (jest po prostu grubiutka) i co najważniejsze: była sterylizowana!!! Musiała więc być domową kotką i albo została wyrzucona albo uciekła z domu.
Uszy w fatalnym stanie. Na świerzba jest już leczona, lecz przez pierwsze 2 dni aż wyła przy drapaniu. Musiało ją to boleć.
Kotka jest bardzo ułożona, grzeczna i przymilna. Na początku z braku możliwości chciałam ją odnieść na działki - ale jak tu wyrzucić z powrotem domowego kota! I to kiedy idzie zima.
Narazie rozwiesiłam kilka ogłoszeń ze zdjęciami - może właściciel się znajdzie. Mam też zapytania w sprawie adopcji, jednak tutaj mam pewne wątpliwości, bo oba domy na wsi. Pozostaje mi przeprowadzić wizyty przedadopcyjne. Mam jednak szczerą nadzieję, że szybciutko znajdę jej domek - choćby tymczasowy.
jasdor pisze:Taka Piękna Piękność w schronie w Koszalinie. Przyniesiona z domu (alergia)![]()
Lat 8.
Na fb znalazłam https://www.facebook.com/media/set/?set ... 699&type=1
sisay pisze:Paluch.
ID: 0860/12
Gatunek: KOT
Rasa: PERSKA
Data przyjęcia: 26-11-2012
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, puszatek i 188 gości