Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 17:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziwnie mówił,coś tam burczał ,nie wiedział jakiego kota zobaczył w ogłoszeniu
Jak do ciebie zadzwoni zobaczysz o czym mówię :lol:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto sty 31, 2012 21:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

sabina skaza pisze:dziś wyciągnęłam z buki zwłoki kajtusia z lisiarni :cry: nie wiem czy zamarzł, czy miał wypadek. wieczorem pójdę do jacka ze zwłokami.

:cry: nie było dane mu nacieszyć się długo pełna miską
Obrazek
Kajtuś był super kocurkiem, zwiał Szymonowi przy przekładaniu do transportera i został zamiast jechać na wieś...tylko 24 kotki udało się wyrwać z lisiarni, oby koledzy Kajtusia dłużej cieszyli się swoją szansą
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto sty 31, 2012 21:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

[*]
bardzo mi przykro :(

wydawało mi się, że budki jednak jakoś chronią, ale przy takim mrozie prawdopodobnie nie;
Sabina nie będziesz robić sekcji?

czy takie wypadki już się zdarzały, może u kogoś jeszcze?
chciałabym wiedzieć jak to jest z budkami kocimi, czy one w ogóle na coś się nadają przy takich temperaturach :(
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Wto sty 31, 2012 22:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dopiero wróciałm do domu, cały dzień byłam w terenie bez dostępu do kompa, dopiero doczytałam wątek od wczoraj.

Co do kota spod Kotwicy to dziś Mirella zabrała go do weta, okazało się że główną przyczyną jego kiepskiego stanu był stan zębów, dziąseł, miał zrobiony porządek w pyszczku, dostaje antybiotyki, po rekonwalescencji wróci na dwór.

Byłam dziś w ZOOKARINACH w Gdańsku na Chełmie i na Morenie, policzyłam i odebrałam karmę ze zbiórek, sytuacja jest taka:
Gdańsk Chełm:
- stan karmy zebranej w XII - 9,36 kg (spisane z kosza)
- ja odebrałam 19 kg (wpisałam tą ilość na kosz jako zebraną w styczniu)
- kalendarzy jest 4szt.
Postałam godzinę, ale nie udało mi się sprzedać kalendarzy

Gdańsk Morena
- stan karmy zebranej w listpadzie 16,7kg (spisane z kosza)
- ja odebrałam 55kg (wpisałam tą ilość na kosz jako zebraną w grudniu i styczniu - na koniec grudnia nikt tam nie odbierał karmy)
- kalendarzy jest 7 szt.
Też postałam godzinę, i nie sprzedałam żadnego kalendarza, jedna pani chcała bardzo kupić, ale nie miała gotówki, a nie mogła sobie przypomnieć pinu do katy, ale obiecała że za dw dni tam będzie i na pewno kupi dwa, jeszcze dla koleżanki :lol: Zobaczymy.

Mam więc w samochodzie 74kg karmy, proszę o dyspozycje gdzie to dalej rozdzielić i rozwieźć.
Karma jest różna, sucha i mokra, jest koło 60 szt. puszek głównie Felix :ok: , suche różne, głównie kitkat, whiskas, ale trafia się też RC i Purina.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto sty 31, 2012 22:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

w tesco na karwinach jak stałam z kalendarzami to byla promocja na felixy i tez wszystkich namawialam ;D
wiec mam nadzieje, ze duzo puszek bedzie...
ja chetnie felixa puszek troche wezme... Edek je za trzech... kończy swoją największą michę i wygania kocice od ich misek i kończy po nich ;D

dziś nie byłam w zookarinie bo wyszłam z pracy przed 20.00
Pójdę jutro na godzinkę lub dwie...

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Wto sty 31, 2012 22:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

To ja jutro stanę na Morenie,a w czwartek na Chełmie. Jak coś tam jeszcze będzie to sprzedam :twisted:

Na jakiej zasadzie ta karma jest rozdysponowywana? Nie było mnie na dwóch ostatnich zebraniach, więc jestem w tyle z informacjami, przepraszam. Ja bym chętnie coś mokrego przygarnęła, cokolwiek, bo moje w ogóle nie dostają, nie stać mnie.. Ale jeśli są bardziej potrzebujące ogony gdzieś, to spoko.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto sty 31, 2012 22:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Monika zostaw u sibie tyle karmy ile trzeba, podziel sie z dziewczynami, ktore sie do Ciebie zglosza, miejcie z Dorota na karmienie kotow takze w gdansku, mile widziane zdjecia oraz krotki opis na maila. Kaleidostar i inne dziewczyny z Gdanska umowmy sie na czwartek na zakupy na Morenie lub Chelmie. Ktora godzina pasuje, mi kazda do 18, o tej porze chce byc juz w domu. Do poniedzialku musimy sprzedac kalendarze, wiec mamy jescze ten weekend na dzialanie. Jak mozecie isc i sprzedawac to super, zostalo razem 54 kalendarze.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto sty 31, 2012 22:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

W czwartek mi pasuje caly dzień, bardziej Chełm, bo bliżej, ale na Morenę w sumie też dobry dojazd.Wolę bardziej po południu, bo będę po nocce..ale i to do obejścia, i tak ostatnio prawie nie śpię, bo nie mam czasu ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro lut 01, 2012 0:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dobra to umowmy sie na chelm na czwartek na godzine 15, ok? Kto do nas dolaczy? Seja, Echtom, Doro, Aga? Mozemy sie podzielic, z 2 ma Morene z 2 na Chelm :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lut 01, 2012 8:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Monika zostaw u sibie tyle karmy ile trzeba, podziel sie z dziewczynami, ktore sie do Ciebie zglosza, miejcie z Dorota na karmienie kotow takze w gdansku, mile widziane zdjecia oraz krotki opis na maila. Kaleidostar i inne dziewczyny z Gdanska umowmy sie na czwartek na zakupy na Morenie lub Chelmie. Ktora godzina pasuje, mi kazda do 18, o tej porze chce byc juz w domu. Do poniedzialku musimy sprzedac kalendarze, wiec mamy jescze ten weekend na dzialanie. Jak mozecie isc i sprzedawac to super, zostalo razem 54 kalendarze.

ja mam jeszcze 3szt kalendarzy u siebie i kwestia ile jest u dr Kasprzyka podpytam jak pojade do lecznicy po fakturę,
Marlena podeślij mi prosze rozpiske do fv o ile wydatki na niej sa ok. jak nie to nianies zmiany
prosze
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro lut 01, 2012 14:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ja właśnie odebrałam faktury od Łukuciów i od dr Vet - łącznie to prawie 2 tys. zł. :x
Zaraz zabieram się za zrobienie rozpisek do nich.

Styczeń się skończył - proszę o nadsyłanie spisów tymczasów.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 01, 2012 16:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:[...] miejcie z Dorota na karmienie kotow takze w gdansku, mile widziane zdjecia oraz krotki opis na maila.

Chętnie przedstawię nasze stajenkowe stadko tu na forum nawet :D
Głównie karmi je Dorota, ale nie ma czasu wstawiać zdjęć, to ja wstawię.
Stała ekipa stajenki (jak nazywamy rozwalającą się szopkę na opuszczonej działce) to 5 sztuk:
- czarna kotka Maderka
- czarny kocur Piszczałka
- bury kocur z białymi dodatkami Pan Puciek
- biała kotka w bure łatki zwana Białą lub Różową
- bura kotka - Buraska
Wszystkie kocice oczywiście wysterylizowane.
Dochodzą jeszcze czasem 2 biało-czarne koty z sąsiedniego podwórka i kocurek Pieszczoch, który wcześniej stacjonował w innym miejscu gdzie dokarmiał go starszy pan, który zmarł niedawno i teraz Pieszczoch przychodzi tam gdzie Dorota karmi.

Dodatkowo Dorota karmi jeszcze 3 koty na Ogarnej w Gdańsku, kotkę Kropkę i 2 kocury
To jest razem 8-12 kotów do karmienia
Dorota ma 5 tymczasów
Ja mam na dziś 12 tymczasów

To jest razem 25-28 kotów na nas dwie

Tutaj foty naszych stajenkowych kotów zrobione dzisiaj rano:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Marlena, wyślę Ci te zdjęcia na maila też.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 01, 2012 16:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jeśli chodzi o kalendarze, to ja mam jeszcze 18 szt., jednak z Topolówki 10szt. wraca (nie sprzedały się), 2 mi zostały i 6 szt. wróciło od Seji (4 się sprzedały - to zaraz wpłacę).
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 01, 2012 16:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Monika zostaw u sibie tyle karmy ile trzeba, podziel sie z dziewczynami, ktore sie do Ciebie zglosza, miejcie z Dorota na karmienie kotow takze w gdansku, mile widziane zdjecia oraz krotki opis na maila. Kaleidostar i inne dziewczyny z Gdanska umowmy sie na czwartek na zakupy na Morenie lub Chelmie.

To może ja zostawie to co odebrałam z zookarin dla tymczasów moich, Doroty i naszych wolnożyjących - to wypada około 2,64kg na 1 kota - więc zapas na około 1 miesiąc jak jeszcze trochę dokupimy, i w zwiazku z tym w zakupach w zookarinach my - ja i Dorota już nie będziemy brały udziału w tym mies., wtedy to co kupicie z darowizn z zookarin to kupcie dla innych DT, no chyba, że coś tam by niesprawiedliwie było to śmiało dawajcie znać to inaczej to podzielimy, bo nie wiem ile tam będziecie miały kasy do wydania, czy Wam wystarczy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 01, 2012 18:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mirmilka pisze:
adzi pisze:
adzi pisze:Słuchajcie - czy osoby, które chodzą na spotkania do UM Gdańsk w sprawie kotów wolnobytujących wiedzą coś n/t tegorocznego przetargu na sterylki w Gdańsku ?

Dziś odbierałam kalatkę od dziewczyny , która trochę sterylizuje we Wrzeszczu (oklice Wajdeloty i starego browaru) i mówiła mi , że np. Czernialewski w tym roku nie wygrał przetargu na sterylki i z tego co ona wie wszystkie steryle będzie miała lecznica na Kartuskiej 8O

Nie wiem czy i na ile to prawda, ale czy sterylizujący Gdańszczanie wiedzą coś na ten temat ?

Ponawiam pytanie - gdańszczanie/gdańszczanki sterylizujące, czy ktoś coś wie ?????

Ktoś bywa może na spotkaniach UM Gdańsk ???

Wiem , że ani Czernalewski na lelewela ani Elbląska nie wygrały przetargu 8O 8O 8O

Ulewicz jakąś małą ilość. Ogólnie z taką liczbą sterylek, brakiem kasy, pomocy miasta, z niektórymi lecznicami które mają talony, a dzików nie potrafią obsłużyć, trudnością z zapisami, brakiem terminów, obstawianiem sterylek na "swoich karmicieli" i inne kwiatki to ja czarno to widzę.

Na Elbląskiej od środy są nowe, wyższe ceny :?

http://www.pkt.pl/s/gdansk/1392198/amicis.html

Gdzie jest Zalewski ???

Na stronie "Promyka" znalazłam informacje o tegorocznych syerylizacjach
http://schroniskopromyk.pl/sterylizacje/
poczyniłam obliczenia : 6 lecznic x 50 sterylizacji = 300 x 100 zł = 30 000 :ryk: 8O :evil: :ryk: 8O :evil:

Sprostuję, aby nie wprowadzać niepotrzebnego zamętu - dr Z. nadal na Elbląskiej , osobiście mi kastracje konsultował w pon. Ceny podniósł dr U. w zeszłym tyg :( :( :(

Liczba sterylizacji jest żenująco niska (w zeszłym roku był 410 albo coś koło tego i to było mało :!:
część klinik w programie to pomyłka :twisted: :twisted: :twisted:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

[poprzednia][następna]