Nim5..niewidomy Puszek w schronisku :((SchŁódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 22:40 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

casica pisze:
ewan pisze:a czy Piegusek jest na wątku dla nerkowców, może tam skradnie komuś serce?

I serio myślisz, że ktoś, kto ma nerkowca w ciężkim stanie weźmie sobie kolejnego?
Nie wiem, mówię po sobie. Bardzo mi żal Pieguska, ale nie jestem w stanie wziąć teraz kolejnego nerkowca wymagającego intensywnych zabiegów.

Nie koniecznie każdy kot z problemami nerkowymi jest w ciężkim stanie, jak Piegusek w tej chwili. A jak słusznie zauważyła kiche_wikczyca spróbować można.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon sty 23, 2012 22:42 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

jeśli ktoś się orientuje w dziale kotów nerkowych
to bardzo bym poprosiła o wstawienie Pieguska,
nie wiem do którego wątku można informację o nim wstawić...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sty 23, 2012 22:52 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

dołaczyłam ,rozesłałam i trzymam ogromne kciuki za Kocia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto sty 24, 2012 8:28 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

Kciuki za Diego. Ciepła, pamiętaj ... ;)

Piegusek ... czy - zapytam ponownie, bo pytanie już padło - nie dałoby się go wziąć do lecznicy :?: Tej Magicznej Lecznicy :?: :?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto sty 24, 2012 10:04 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

Myszeńk@ pisze:Kciuki za Diego. Ciepła, pamiętaj ... ;)

Piegusek ... czy - zapytam ponownie, bo pytanie już padło - nie dałoby się go wziąć do lecznicy :?: Tej Magicznej Lecznicy :?: :?

Myszeńko a gdzie?
Żadne miejsce nie jest z gumy - gdyby się dało to pewnie już by tam był
lecznica zresztą moim zdaniem nie jest rozwiązaniem, co potem? Ile mógłby w niej czekać, kto płacił by za jego pobyt? To nie jest takie proste
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto sty 24, 2012 11:37 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

Trzymaj się koteńku :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 24, 2012 11:51 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

ruru pisze:jeśli ktoś się orientuje w dziale kotów nerkowych
to bardzo bym poprosiła o wstawienie Pieguska,
nie wiem do którego wątku można informację o nim wstawić...

Na podforum dla kotów nerkowych trzeba Pieguskowi założyć wątek.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto sty 24, 2012 12:16 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

Miałam kota chorego na nerki... Mój najkochańszy kot - przeżyliśmy razem prawie 20 lat...
Mogę tylko powiedzieć, że opieka nad takim kotem jest naprawdę wykonalna. Pamietam opory mojego kota przed kroplówkami. Najpierw jeździłam z nim do lecznicy, potem podawałam w domu. W telewizji coś do oglądania, a ja z kotem na nogach. Czasem mu sie nie podobało :roll:, wtedy do akcji wkaczał TŻ z pomocą. Potem tylko osowiałość mojego pełnego życia i oddanego kotka była dla mnie smutna. Ale nie cierpiał, dużo spał w ciepełku.
Gdybym tylko mogła to ta choroba na pewno nie powstrzymałaby mnie przed wzięciem Pieguska. To naprawdę nie jest powód żeby nie dać mu domu.

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto sty 24, 2012 16:49 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

Piegusek potrzebuje przede wszystkim spokoju i miłości.
To łagodny kocio, podawanie mu kroplówek nie jest trudne. Mógłby jeszcze sporo pożyć, ale w domu. Żadna lecznica nie zapewni takiego spokoju i troski jak dom.
Podawałam kroplówki dożylne dwa razy dziennie własnemu kotu (tu byłyby kroplówki podskórne najprawdopodobniej) i ten czas wspominam jako czas największej zażyłości i przenikania z kocią istotą. Możliwy chyba tylko gdy ten kogo kochamy, jest bardzo chory...
Pieguska mi żal. Strasznie żal. Piszę teraz, a to pisanie nic mu nie pomaga, nie przybliża domu, ani nie daje nadziei.
Zajęłam się Emu, ale to Piegusek może być moim wyrzutem sumienia.
Cichutki, spokojny, kot-którego-jakby-nie było
mógłby dać więcej niż 99% zdrowych kotów
w czasach, gdy bezinteresowna miłość jest deficytem, taki skarb
niczyj

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto sty 24, 2012 16:54 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

szkoda że nie moge :(
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rapadura

Od: Czw lip 15, 2010 16:42

Post » Wto sty 24, 2012 18:01 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

Piegusek w nerkowym dziale:
viewtopic.php?f=36&t=138286&start=0
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto sty 24, 2012 19:27 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

Ponawaim pytanie o Perełkę bo też było nieciekawie, czy ktoś może skrobnąć słówko co nią.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto sty 24, 2012 19:32 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

Ja nic nie wiem jak Perełka,
bo nie byłam w lecznicy,
może Duszek coś wie
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto sty 24, 2012 19:43 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

Perełka gorzej coś :( zwymiotowała, Ania zrobiła jej test na panleukopenię, póki co - jest ujemny
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 24, 2012 19:45 Re: Nim5..PIEGUSEK umrze za kilka dni..błagamy o dom! Sch.Łódź

a temperatura jak?
Obrazek
Obrazek

ruru

[poprzednia][następna]