PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 29, 2012 10:50 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

:ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie sty 29, 2012 11:43 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

na zdjęciach kotów, które trafiły do schroniska po 01.01.2012 są 2 małe rude kocurki, czy one nadal są w schronie? czy są zdrowe?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie sty 29, 2012 16:47 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

iwona66 pisze:Małgosiu czy zostawić jeszcze na "potem" pojemniki
czy rozdać dalej :?:

Opiekunowi kociego szpitalika który był wczoraj , pojemniczki bardzo przypadły do gustu. Pls zostaw na "potem" . W sytuacjach osobowo-kryzysowych nie będą się bawić w mycie misek tylko skorzystają z tych jednorazówek .Wielkie dzięki :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie sty 29, 2012 17:50 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

A jakie to pojemniczki? U mnie w pracy często kupujemy zupy i sałatki w takich okrągłych pojemnikach z przykrywką. Mam tego cały zapas, bo mrożę w nich jedzenie dla moich futer. Jeżeli o takie chodzi, to mogę się podzielić swoimi lub poprosić kolegów, żeby nie wyrzucali :D
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sty 29, 2012 22:26 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

Goyka pisze:na zdjęciach kotów, które trafiły do schroniska po 01.01.2012 są 2 małe rude kocurki, czy one nadal są w schronie? czy są zdrowe?

Dawno ich nie ma. Poszly jak swieze bułeczki :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Nie sty 29, 2012 22:42 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

:) dla mnie szkoda, dla nich całe szczęście :kotek:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto sty 31, 2012 22:47 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

Jest zima i jest zimno, a jak wiadomo koty to ciepluchy niesamowite.
Kończy się to słabo.

:(

Przedstawiam Patkę, która tydzień temu wyglądała tak:
Obrazek
a przedwczoraj tak:
Obrazek

:arrow:
Szeregi grzybów zasiliła zaraz po sterylce urocza i przemiła Eulalia:
Obrazek

jest także bezogonka i z połową uszka... USZKA cudne stworzonko o poczciwej mince:
Obrazek

Rekordy pobytu w sali grzybów pobijają Szumka i PRZYLEPKA, z któą jest znowu gorzej i nie wiem czy nie zastaniemy jej znowu na katarach:
Obrazek

KATARY:
Trochę lepiej ma się RYJEK (kolega z ADHD) i dołączył do zakatarzonego stadka:
Obrazek

ANTEK
z grzybów dołączył do katarów. Absurd- jest miesiąc krócej niż Przylepka i tak jak ona spędza młodość w schronie :(
Obrazek

zaraz po kwarantannie trafił na leczenie mój absolutny faworyt, dla którego tracę głowę- TYMOTEUSZ zwany TYMKIEM o fizjonomii Włóczykija. Siada i patrzy. Patrzy i mruczy. Mruczy i siedzi. Przystojniak!!
Obrazek

Jest też wystraszona PLAMKA, któa lgnie do człowieka, ale obawia się takiej ilości innych kotów:
Obrazek
Nie na tej samej sali, ale nadal daleko mu do bycia okazem zdrowia- Niuniek:
Obrazek
:!: :!:
PILNE: :!: :!:

No i dzielące pomieszczenie z Patką:
MALENA:
Obrazek

Zaraz po kwarantannie GUMKA:
Obrazek

LAWA:
Obrazek

TURBO (zdjęcie fatalnej jakości bo kręci się przeokrutnie. Płacze za człowiekiem, taki pingu-natręt;) ):
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lut 01, 2012 1:32 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

Takie może nie na miejscu pytanie... ale czy koty na Paluchu mają tam chęci do zabawy? Bo mogłabym przywieźć nasze kocie zabawki, już zupełnie nieużywane, np. tunel z ikea lub o to: http://youtu.be/ONbzQdvUdEk.
U mnie tylko leżą i się kurzą... Z góry przepraszam jeśli ta propozycja jest nie na miejscu, ale nie znam realiów schroniskowych...
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro lut 01, 2012 9:54 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

qlenka, w schronie są także kocie dzieciaki- chętne do zabawy, a skoro liczba kotów oscyluje wokół setki to pytanie wcale nie jest nie na miejscu :)

Choćby dziewuchy- atomówki spędziły całe dzieciństwo w schronisku, nie znają innego życia, rozrabiają jak pijane zające- bardzo ucieszą się z zabawek :ok:
Bójka i Brawurka:
Obrazek

EDIT:

Asia2, serdecznie dziękujemy za pomoc $!!!
Rozliczenie uzupełnię na pierwszej.

W związku z tym, że zimą bardziej niż zwykle potrzebne paluszkom dobre jedzenie aby miały energię na przetrwanie zamawiam dla nich:
20*410g Bozity, i po dwa 24-o paki*100g niemieckich whiskasa i felixa dla niejadków. To 13 kg niedzielnych obiadów ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lut 01, 2012 13:36 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

zaznacza
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lut 01, 2012 20:31 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Przeklejam z wątku Zoltara.

alareipan pisze:Dziś Zoltar "upokożony" :mrgreen: A mianowicie, jak doniosła monia1, dżentelmen wczoraj stracił swoje klejnoty :ok: :ok: Znosił to tak....

Obrazek Obrazek Obrazek
Foty: monia1

I z dobrych wieści - wyniki krwi ma super! :ok: :ok:

Jajka stracił też Niuniuś :ok: :ok:

Trzeci do jajek miał być Dziadzio Mróz... Niestety wyniki krwi ma fatalne :cry:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lut 01, 2012 21:57 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa!prosimy o DT! Daisy już nie ma:(

jamkasica pisze:qlenka, w schronie są także kocie dzieciaki- chętne do zabawy, a skoro liczba kotów oscyluje wokół setki to pytanie wcale nie jest nie na miejscu :)

Choćby dziewuchy- atomówki spędziły całe dzieciństwo w schronisku, nie znają innego życia, rozrabiają jak pijane zające- bardzo ucieszą się z zabawek :ok:
Bójka i Brawurka:
Obrazek

to kiedy mogę te zabawki przywieźć? :) postaram się też jakieś jedzonko zakupić - jakieś szczególne zamówienia? :)
ps. nigdy nie byłam w schronisku... najwyższa pora!
ps2. nie mam w domu starych koców, u mamy chyba są jakieś stare obrusy, ale to pewnie na nic się nie nada?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro lut 01, 2012 22:03 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Z tego co wiem, to obrusy też mogą się przydać :D Jamkasica i Alareipan bywają na Paluchu w niedziele. Natomiast przyznaję się bez bicia, że nie wiem kto jeździ tam w soboty :oops:
A ja uparcie zbieram ścinki z niszczarki... najwyżej gdzieś je upchnę. Dajcie znać jak będą potrzebne.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lut 02, 2012 8:00 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Ja też mam zamiar na Paluch pojawić się w niedzielę, mam ścinki i gazety
I może wyjadę z jakimś futerkiem.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw lut 02, 2012 9:33 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Przeczytałem cały wątek i melduję, że za niedługo zmieniam auto i będę bardziej mobilny. Tak więc kursy do Medicavetu, Smarti czy na Paluch to jak najbardziej ja.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

[poprzednia][następna]