21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 28, 2011 10:58 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

pewnie jeszcze ma Yorka przy budzie co pilnuje obejścia :ryk:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro wrz 28, 2011 11:03 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

:** pisze:A czy moge wiedziec czy jakis kociak bedzie mozliwy do zadoptowania? Mam rocznego persa i chcialabym kogos do zabawy z nim. Tylko jest problem bo za miesiac wyprowadzam sie z okolic katowic do kalisza. Mam duzy ogrod i kot moglby swobodnie chodzic po nim. Mam wysoki plot wiec kot nie dal by rady uciec a wokol jest las i pola. Karmie kota royal fibre response i 2 razy dziennie whiskasem puszkowym.

To nie jest łatwe adoptować kota z miau,bo każdy kto ma tyczasa martwi się by coś mu się nie stało.Kupę kasy wkładają w leczenia i szczepienia,czy sterylki.Ciekawa jestem jakiego kota chcesz i w jakim wieku?Whiskasa nie dawaj,jedynie od święta.Wiem że taniej wychodzi,ale to już Animonda jest lepsza i dostępna w sklepach zoologicznych.Szukasz kota czy kotki?Jest wykastrowany Twój pers?Najlepiej jak się już przeprowadzisz to zdecyduj czy chcesz drugiego kota.Nie bierz w ciemno bez testów na białaczkę i Fiv bo pewnie Twój nie miał tych testów,a w tym wypadku powinien mieć je zrobione bo nie wiesz skoro wychodzi czy nie złapał czegoś.Jeśli
okazałoby się że ma białaczkę bez objawów to wtedy możesz tylko kota z tym wirusem mieć do towarzystwa.To tylko moje zdanie.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro wrz 28, 2011 11:09 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

:** pisze:... Karmie kota royal fibre response i 2 razy dziennie whiskasem puszkowym.

Fibre Response to karma lecznicza. Na zaparcia (max kuracja to 3 tygodnie). Nie wolno jej stosować na stałe jako jedyną karmę suchą. Można jedynie dosypywać niewielkie ilości jako dodatek do karmy podstawowej.
O Whiskasie już tu napisano.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro wrz 28, 2011 11:15 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

vailet pisze:
:** pisze:A czy moge wiedziec czy jakis kociak bedzie mozliwy do zadoptowania? Mam rocznego persa i chcialabym kogos do zabawy z nim. Tylko jest problem bo za miesiac wyprowadzam sie z okolic katowic do kalisza. Mam duzy ogrod i kot moglby swobodnie chodzic po nim. Mam wysoki plot wiec kot nie dal by rady uciec a wokol jest las i pola. Karmie kota royal fibre response i 2 razy dziennie whiskasem puszkowym.

To nie jest łatwe adoptować kota z miau,bo każdy kto ma tyczasa martwi się by coś mu się nie stało.Kupę kasy wkładają w leczenia i szczepienia,czy sterylki.Ciekawa jestem jakiego kota chcesz i w jakim wieku?Whiskasa nie dawaj,jedynie od święta.Wiem że taniej wychodzi,ale to już Animonda jest lepsza i dostępna w sklepach zoologicznych.Szukasz kota czy kotki?Jest wykastrowany Twój pers?Najlepiej jak się już przeprowadzisz to zdecyduj czy chcesz drugiego kota.Nie bierz w ciemno bez testów na białaczkę i Fiv bo pewnie Twój nie miał tych testów,a w tym wypadku powinien mieć je zrobione bo nie wiesz skoro wychodzi czy nie złapał czegoś.Jeśli
okazałoby się że ma białaczkę bez objawów to wtedy możesz tylko kota z tym wirusem mieć do towarzystwa.To tylko moje zdanie.

Vailet, Ty byś serio dała kota takiej osobie??? 8O 8O 8O
I Ty, zabers?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro wrz 28, 2011 11:18 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

zabers pisze:
:** pisze:... Karmie kota royal fibre response i 2 razy dziennie whiskasem puszkowym.

Fibre Response to karma lecznicza. Na zaparcia (max kuracja to 3 tygodnie). Nie wolno jej stosować na stałe jako jedyną karmę suchą. Można jedynie dosypywać niewielkie ilości jako dodatek do karmy podstawowej.
O Whiskasie już tu napisano.

Zgadzam się,może bardzo zaszkodzić jak długo jest podawana :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro wrz 28, 2011 11:19 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

magaaaa pisze:
vailet pisze:

Vailet, Ty byś serio dała kota takiej osobie??? 8O 8O 8O
I Ty, zabers?

Nie,ja pytam z ciekawości :)
Obrazek ,

vailet

Post » Śro wrz 28, 2011 11:26 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Moj kot jest z hodowli w tychach i nie podoba mi sie ta hodowla a tak wlasciwie pseudohodowla. Chociaz bylby bardziej chory niz jest i tak bym go nie oddala jak to coponiektorzy robia. Nie ja go kupowalam tylko dostalam. A gdybym byla podczas kupna na pewno bym sie nie zgodzila. Mial robione wszystkie bada nie lacznie z krwiom i moczem jest regularnie odrobaczany. Aleks jest sympatyczny mily i nie boi sie ludzi an i zwierzat zyje w zgodzie z psami ( 2 wyzly niemieckie) i nie ma nic przeciwko gdy ktorys go wylize. Ma swobode ale i ograniczenie ( np chodzenie po stolach) Nie jest kanapowcem i nigdy nim nie bedzie. Kocha chodzenie po ogrodzie i odkrywanie swiata. Osoby ktore nie maja ogrodu lub maja koty ktore nie wiedza co to jest podworko nie wiedza jak koty ktore posmakowly wolnosci sa nieszczesliwe siedzac w domu. Czy zdziwilybyscie się widzac dachowca z nornica w pysku? A pers to tez jest kot tylko jego instynkty zostały zniekształcone w procesie hodowlanym. Czy możesz napisac dlaczego zdyskwalifikowalam się do adopcji? A to ze babcia się nim opiekowala to moim zdaniem normalne. Mialam zostawić go w domu samego? A do szpitala zabrać go nie mogłam wiec co miałam zrobić? Nie jest wykastrowany bo zrobie to dopiero po przeprowadzce bo kot po operacji nie za bardzo nadaje sie na dluga podroz a nie chce zeby przekazywal swoich wad ani rozpowszechniac pseudo. Karme ma od 2 mies. wczesniej dostawal hair & skin. A ta animmonda to puszka? Aleks nie ma problemu ze zgodzeniem sie z mlodszymi kotami ale do starszych nie napawa przyjaznia. Koleguje sie z kotem mojej matki do ktorej jezdze co jakis czas. Kot jest 2 letnim kocurkiem rasy mine coon z ktorym chodza razem wszedzie (nawet do kuwety). A kotka 4 letnia ktora jest razem z tamtym w domu nie bawi sie z nim ale tez nie ma problemow.

:**

Od: Wto wrz 27, 2011 20:29

Post » Śro wrz 28, 2011 12:00 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

magaaaa pisze:Nieporozumienie to jest wychodzący pers, a nie płot :idea:

No tak, ale to nie jest watek o wychodzeniu lub nie :( boje sie, ze sprawa tych dlugowlosych znowu zniknie w przepychankach kto i dlaczego i jakiego kota moze adoptowac :( Nie jest to absolutnie atak na Ciebie, ale moze trzymajmy sie tematu, jestem ciekawa jak zdrowie kotow, ich dalsze postepy i fajnie by bylo o tym czytac. Przeciez bylo powiedziane, ze zaden z nich nie jest na razie do adopcji wiec nie ma o czym mowic. Blagam, nie robmy tu adyskusji o zupelnie inne sprawy :( To nie watek o zywieniu zwierzat ani wypuszczaniu ich do ogrodu.

Skoncentrujmy sie na dlugowlosych z interwencji :)Dzieki za wiesci o nich, Adria.

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Śro wrz 28, 2011 12:11 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

magaaaa pisze:...
I Ty, zabers?

Ale co konkretnie "I Ty, zabers"?
Nie wiem, czy dobrze rozumiem o co Ci chodzi, więc odpowiem tak:
Treść postu dotyczyła wyłącznie tego kota, który już jest - nie powinien być na stałe karmiony wyłącznie Fibre Response (bo to nie "bytówka", a lecznicza). O to mi chodziło. :)

Nowy kot - nie, nie w tej chwili. Woliera i zmiana sposobu żywienia, i wtedy można przystąpić do rozmów.

OT
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro wrz 28, 2011 12:30 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

:** pisze:Moj kot jest z hodowli w tychach i nie podoba mi sie ta hodowla a tak wlasciwie pseudohodowla. Chociaz bylby bardziej chory niz jest i tak bym go nie oddala jak to coponiektorzy robia. Nie ja go kupowalam tylko dostalam. A gdybym byla podczas kupna na pewno bym sie nie zgodzila. Mial robione wszystkie bada nie lacznie z krwiom i moczem jest regularnie odrobaczany. Aleks jest sympatyczny mily i nie boi sie ludzi an i zwierzat zyje w zgodzie z psami ( 2 wyzly niemieckie) i nie ma nic przeciwko gdy ktorys go wylize. Ma swobode ale i ograniczenie ( np chodzenie po stolach) Nie jest kanapowcem i nigdy nim nie bedzie. Kocha chodzenie po ogrodzie i odkrywanie swiata. Osoby ktore nie maja ogrodu lub maja koty ktore nie wiedza co to jest podworko nie wiedza jak koty ktore posmakowly wolnosci sa nieszczesliwe siedzac w domu. Czy zdziwilybyscie się widzac dachowca z nornica w pysku? A pers to tez jest kot tylko jego instynkty zostały zniekształcone w procesie hodowlanym. Czy możesz napisac dlaczego zdyskwalifikowalam się do adopcji? A to ze babcia się nim opiekowala to moim zdaniem normalne. Mialam zostawić go w domu samego? A do szpitala zabrać go nie mogłam wiec co miałam zrobić? Nie jest wykastrowany bo zrobie to dopiero po przeprowadzce bo kot po operacji nie za bardzo nadaje sie na dluga podroz a nie chce zeby przekazywal swoich wad ani rozpowszechniac pseudo. Karme ma od 2 mies. wczesniej dostawal hair & skin. A ta animmonda to puszka? Aleks nie ma problemu ze zgodzeniem sie z mlodszymi kotami ale do starszych nie napawa przyjaznia. Koleguje sie z kotem mojej matki do ktorej jezdze co jakis czas. Kot jest 2 letnim kocurkiem rasy mine coon z ktorym chodza razem wszedzie (nawet do kuwety). A kotka 4 letnia ktora jest razem z tamtym w domu nie bawi sie z nim ale tez nie ma problemow.

Animonda jest i w puszkach i w saszetkach i sucha.Ja się tu nie wtrącam bo nie znam tematu co do tych MCO z pseudo.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro wrz 28, 2011 20:28 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Adria pisze:Dzisiaj będę miała wszystkie wypisy i zaświadczenia o stanie kotów w ręce, wtedy napisze to bardziej szczegółowo.

Jak się mają kociaste???

Adria pisze:W interwencji w łaziskach brała udział pewna osoba, którą Grzegorz znał od jakiegoś czasu, która podawała się za wolontariuszke, inspektora...zwał jak zwał. Osoba ta powołując się na władze miasta skłamała, że ma pozwolenie aby zabrać 10 kotów na DT do siebie.
Grzegorz ufając tej osobie wydał te koty w dobrej wierze. Dokumentację mieli przekazać sobie później, żeby zwierzaki już nie czekały. W szybkim czasie wyszło, po rozmowie z władzami, że ta osoba żadnego zezwolenia od nich nie dostała i zabrała te koty bezprawnie.

Informacyjnie dla pewnej osoby i NIE JEST NIĄ LIWIA jak to trolaste sugerowało ,
na wyniszczonych futrach nie zarobisz, więc z łaski swojej zwróć kociastych przyjaciół ludziom, którzy uratują je od dalszego cierpienia.

Adria pisze:W związku z tym, że dostaje bardzo dużo tel i @ z zapytanie o adopcję, o chęć rezerwacji tych kotów a nawet o wpłacenie zaliczki, żeby koty zarezerwować informuję,
żaden z tych kotów do czasu wyjaśnienia sprawy w sądzie nie jest do adopcji!!
Jeśli wyrokiem sądu tej pani zosatną odebrane te zwierzaki wtedy dopiero rozpoczniemy procedury adopcyjne.
Wszystkie koty do nowych domów trafią dopiero po sterylizacji!!
Nie przyjmujemy żadnych zadatków, zaliczek na poczet adopcji kota jakiegokolwiek!!
Wszystkie nasze adopcje są bezpłatne!!

W późniejszym czasie, kiedy to stan prawny MCO zostanie uregulowany, przyszli adoptujący powinni według mnie partycypować w kosztach leczenia, sterylizacji, wyżywienia itp. :ok:
Podkreślam jest to moje prywatne zdanie.
Obrazek
"Jeśli masz psa, który cię wielbi, powinieneś - dla równowagi - kupić sobie kota, aby cię ignorował."

katlis

Od: Pon lut 21, 2011 22:02

Post » Śro wrz 28, 2011 20:36 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

dżizas, toż to u mnie na wsi te pseuduchy.... 8O :x
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Śro wrz 28, 2011 20:51 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Jakby co to ja juz ten dom z Kalisza sprawdze
inspektor mos 8)
a na powaznie, kibicuje i wspieram , :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw wrz 29, 2011 13:36 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Witam chętnie damy dom kocurkowi w typie MC mamy z adopcji 4 letnia koteczke tej rasy problemem moze byc odległość bo jesteśmy z za Gdańska .Mańki

maniekkm

Od: Wto sie 09, 2011 13:32

Post » Czw wrz 29, 2011 14:12 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

dziewczyny dajcie znać jak się odnajdą te pozostałe koty - i proszę nie odpuszczajcie, niech policja szuka do skutku
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]