Wrocław - Pilnie DT/DS dla 4; 5 kociaków w DT szuka DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2011 9:20 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Martuś to może chociaż wytłumaczyć im konieczność podania kotom Unidoxu w jedzeniu. Wszystkie trzebaby przeleczyć i duże i małe. Karmiciele mogą to zrobić czy z nimi się nie da dogadać?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw lip 28, 2011 9:29 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Nie da rady podać horm., bo nie wiemy ktory kot zje, a który nie.
Ja nie umiem do końca się z nimi dogadac, ale może ja jestem nie ten tego :roll:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw lip 28, 2011 9:31 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

To raczej oni są nie ten tego ;)

ja się kiedyś spotkałam z przepisem: 1 tabletka na 1 kota niezależnie od płci na 1 tydzień - taką radę uzyskałam na jednym z portali weterynaryjnych, jak prosiłam o radę w sprawie podwórkowych kotów.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 28, 2011 9:38 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Aga, powiem uczciwie, że ja sama przy takim stadzie nie umiałabym podać :( :oops:
Nie wiadomo, które koty są zrobione, ktory gdzie zje, bo miejsc karmienia jest kilka. ( w jednym jakgdyby miejscu miejsc karmienia, czyli wykładania jedzenia jest kilka)
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw lip 28, 2011 9:58 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

rozumiem. Mam nadzieję, że uda się szybko połapać do kastracji te koty, które zostały :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lip 28, 2011 10:04 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

nie wiem, oj nie wiem jak to będzie, tam roboty jest na kilka osób :(
malutkie chore :cry:
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw lip 28, 2011 10:05 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Te dwa małe, które są u mnie ładnie zdrowieją, ale niestety w sobotę pojada do schronu :(
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw lip 28, 2011 19:00 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Mała Tri, która od zeszłego piątku (albo soboty) w DT jest już piękną zdrową pannicą! Jeszcze na antybiotyku, ale po dwóch dniach przypominała już kota i to pięknego kota :) Mała ma ponoć troszkę dłuższe futerko, jest bardzo fajna i straszny z niej miziaczek. Jak będę mieć tylko jej zdjęcia, to wstawię. Myślę, że w weekend/po weekendzie będzie można zacząć ją ogłaszać. Bardzo się cieszę, że jej się tak udało.

A u nas cały czas Mały Zdzichu i Czarny szaleją. Byliśmy dzisiaj ze Zdzichem na wizycie (ale tylko towarzyskiej) u naszej Pani wet. Zdzichu 7 tygodni i waży... 1,25 kg. No tak, wcale się nie dziwię, skoro jedzenie na miesiąc dla Fredzi maluchy zjadły w 2 tygodnie :mrgreen: I do tego góra puszeczek.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw lip 28, 2011 22:42 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

wow! no to nieźle maluch sobie waży! Niby moje kociaczki w tym samym wieku, a Pusiaczek waży 980g, a Łobuz 1050g /chociaż jak do mnie przyszły to coś koło 700-750 ważyły, więc chyba nie jest źle jak na równo 2 tyg pobytu...do tego Pusia była chora/, chociaż u mnie to może Bąblowiec niezłą szkołę psotowania i ganiania im daje, więc więcej od razu spalają :ryk:

Super, że Tri jest już piękna i zdrowa!
Kto wie co za kocur tam króluje, bo i Pusia ma taką ciut dłuższą sierść :wink:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt lip 29, 2011 5:04 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

turkawka pisze:Mała Tri, która od zeszłego piątku (albo soboty) w DT jest już piękną zdrową pannicą! Jeszcze na antybiotyku, ale po dwóch dniach przypominała już kota i to pięknego kota :) Mała ma ponoć troszkę dłuższe futerko, jest bardzo fajna i straszny z niej miziaczek. Jak będę mieć tylko jej zdjęcia, to wstawię. Myślę, że w weekend/po weekendzie będzie można zacząć ją ogłaszać. Bardzo się cieszę, że jej się tak udało.

A u nas cały czas Mały Zdzichu i Czarny szaleją. Byliśmy dzisiaj ze Zdzichem na wizycie (ale tylko towarzyskiej) u naszej Pani wet. Zdzichu 7 tygodni i waży... 1,25 kg. No tak, wcale się nie dziwię, skoro jedzenie na miesiąc dla Fredzi maluchy zjadły w 2 tygodnie :mrgreen: I do tego góra puszeczek.

Oj tak maluchy są w stanie zjeść b.dużo , o wiele więcej niż dorosłe ( no, ale one rosną i nadrabiają )- Wiem coś na ten temat :mrgreen:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pt lip 29, 2011 7:30 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

XAgaX pisze:
martka pisze:Aga, jak dla mnie to nie jest do zrobienia- ze względu nna ogromną ilośc kotów. Jedne są już zrobione, inne to kocury ....

tyle, że hormony kastratkom ani kocurom nie zaszkodzą- tylko wyrzuci się kasę w błoto :twisted:

?

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt lip 29, 2011 8:05 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

jessi74 pisze:krótko i prosto pisząc - tam jest jedna wielka rozmnażalnia kotów i męczarnia dla maluchów-, chore, koci katar, sami na pewno nie damy rady... ktoś mógłby zjaąć sie pisaniem od takich instytucji jak Toz, może jakaś Fundacja?
my niestety nie mamy środków ani czasu...
umówiłam się że martką będziemy łapać od czasu do czasu po jednej kotce...ale to jest nic w świetle tego ile kotów tam potrzebuje pomocy...

Parę miesięcy temu słyszałam od godnej zaufania i oddanej kotom osoby, że była propozycja aby schronisko zatrudniło na etat osobę, która pomagałaby ludziom łapać kotki do kastracji, ale zabrakło na to pieniędzy bo jest tam teraz więcej trawników do pielęgnacji... :(

No i spotykam starsze panie, które wspominają dawne dobre czasy kiedy złapana kotka była odwieziona do schroniska, tam świetnie zoperowana, przetrzymana do czasu wyzdrowienia, wyleczona z ciężkich chorób (jeśli było to potrzebne) przez tamtejszego znakomitego lekarza(nadal tam pracuje...) i odwieziona na swoje miejsce na ziemi.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt lip 29, 2011 8:28 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

ossett pisze:
XAgaX pisze:
martka pisze:Aga, jak dla mnie to nie jest do zrobienia- ze względu nna ogromną ilośc kotów. Jedne są już zrobione, inne to kocury ....

tyle, że hormony kastratkom ani kocurom nie zaszkodzą- tylko wyrzuci się kasę w błoto :twisted:

?

na jaki język mam przetłumaczyć? angielski, niemiecki, francuski?

jak kocur albo kastrowana kotka zje Promonvet, nie zaszkodzi jej/mu to, ale nie zostanie osiągnięty efekt polegający na zapobieganiu ciąży u kotki niekastrowanej. Dlatego poradzono mi, żebym nie znając płci kotów podawała 1 tabletkę na "sztukę" kota. Uprzedzając ewentualne pytania- zdaję sobie sprawę, że przy takim dawkowaniu i tak nie ma pewności, że kotki zjedzą wystarczająco dużo tabletek, ale warto spróbować. Oczywiście tymczasowo- zakładam, że dążymy do kastracji wszystkich płodnych kocic.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 29, 2011 8:32 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

A jak to jest jak zjedzą za duo tych tabletek? I czy to się podaje raz na tydzień czy codziennie? Mogę spróbować pogadać z panem. No i ile takie tabletki kosztują?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pt lip 29, 2011 8:35 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

turkawka pisze:A jak to jest jak zjedzą za duo tych tabletek? I czy to się podaje raz na tydzień czy codziennie? Mogę spróbować pogadać z panem. No i ile takie tabletki kosztują?

Ania to może pogadaj o Unidoxie i przelecznieu kotów skoro wszsytkie mają koci katar.
A ja chętnie zobaczyłabym jak teraz wygląda mała tri :-) musi być śliczna :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]