Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 15, 2011 10:09 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Super :ok: :ok: :ok:

Aniu a jak się mają Twoje cmentarniaczki ?
Wiesz.. tak mi wpadło do głowy.. w AFN można zostać "rodzicem chrzestnym" maluchów i wpłacając pieniądz np na szczepienie można nadać imię kociakowi.. tak sobie myślę, że może i z brwinowiakami tak by zrobić.. zwłaszcza, że imion nie mają...

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon sie 15, 2011 10:23 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Twoje maluchy obrobione, na razie jeść nie chcą (za 2-3 dni same zaczną, na razie trzeba dokarmiać) ,oczka zakropione,kleją się jeszcze,, sa wystraszone
jeden ma dość duży wrzód na oku
są grzeczniutkie
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon sie 15, 2011 10:26 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Gdzie jest numer konta dla tych kotkow? Chce pomoc, to straszne co tam sie dzieje :(

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Pon sie 15, 2011 10:33 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Pieniądze wpłacamy do Fleur i do Ani Rylskiej, one rozdzielają fundusze.
Namiary na konto dziewczyny wysyłają na pw.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon sie 15, 2011 10:34 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

zapraszam na bazarek na sterylki :arrow: viewtopic.php?f=20&t=131730
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon sie 15, 2011 11:10 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Film powala po prostu. :cry: Tragedia. Jutro wyślę paczuszkę do Fleur jak obiecałam. Może coś się sprzeda na bazarku. Podziwiam Was dziewczyny i ślę ciepłe myśli!

Łatulka

Od: Wto lip 26, 2011 15:23

Post » Pon sie 15, 2011 11:48 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

na cmentarz przychodzą też psy, które zagryzają, rozszarpują koty,a te chore kociaki, wiadomo nie mają szans

Anna Rylska

Post » Pon sie 15, 2011 12:03 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Co za tragedia :cry:
Kto jeszcze dorzuci się do sterylek :?: :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon sie 15, 2011 12:14 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Juz dostalam namiary, dziekuje.
Zaraz ide do banku.
Dlaczego takie rzeczy sie w ogole dzieja? Nie moge sie z tym pogodzic, jak te koty cierpia :(

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Pon sie 15, 2011 12:28 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

CheshireCat1 pisze:Juz dostalam namiary, dziekuje.
Zaraz ide do banku.
Dlaczego takie rzeczy sie w ogole dzieja? Nie moge sie z tym pogodzic, jak te koty cierpia :(

Takie rzeczy sie dzieja - gdyz na swiecie jest nadmiar nieodpowiedzialnych ludzi, ktorzy traktuja koty jak maskotki a jak asie znudza wyrzucaja :?
To nie wina kotow, ze rozmnazaja sie niekontrolowane - tylko "ludzi" :evil: Jak zwykle - zawinil czlowiek.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon sie 15, 2011 13:01 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

podobnie odpisałam...

nie chcę nikogo dołować... ale jedzenia też mi brakuje :( nie mogę tak podkradać wolszczakom, bo nie będę miała za co odkupić :( sterylki najważniejsze, ale dobrze by też było trochę podratować (szkoda ze nie ma tu ikonki głowy walącej o ścianę)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon sie 15, 2011 13:13 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Fleur może zamów worek karmy - kitena sanabelle z tych pieniędzy sterylkowych i trochę jakiś puszek- w telekarmie jest tanio i promocja
na pewno nikt się nie obrazi, nie będzie miał nić przeciwko? bo jeśli mas zjeździć raz w tygodniu karmić też musisz zmieć czym karmić
ja na razie też nie mam czym tez karmić, zabieram karmę moim grodziskim
karmy potrzeba naprawdę dużo, na ok. 40 kotów

Anna Rylska

Post » Pon sie 15, 2011 13:58 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Kochani

Widziałam filmik - no tragedia...

15 - 20 kotek, większość ciężarnych? :strach:

Mam takie małe uwagi, może się przydadzą...
Pod filmikiem warto w opisie zamieścić streszczenie problemu, jakiś adres maila, apel o pomoc.

Nie czytałam całego wątku, tylko przebiegłam szybko, ale czy kontaktowałyście się z zarządem cmentarza? Zarządowi chyba też powinno zależeć, żeby liczba tych kotów zmalała. Niech rzucą groszem, chociażby na sterylki.
Nie jestem pewna, komu bezpośrednio podlega cmentarz: parafii, urzędowi miasta?

Niech się zgodzą na wywieszenie przy wejściu widocznej informacji o aktualnej sytuacji kotów i tym, jak najlepiej można ten problem rozwiązać.
Może warto to zrobić przez jakąś organizację, bo będzie miała większy posłuch i respekt niż prywatne osoby "kociary"...
Ludzie koty trują, bo nie chcą żeby tam były. My, tzn Wy konkretnie - też tego nie chcecie. Jeżeli zobaczą że coś jest w tym kierunku robione, jest szansa ze część z nich zechce współpracować. Trzeba znaleźć wspólny język, tak będzie najlepiej.

Wiem, że łatwo się gada, ale ponieważ przyszło mi to do głowy, to szybko się dzielę wnioskami.

Czy jest już wydarzenie na FB ? może zrobię?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon sie 15, 2011 14:18 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Pon sie 15, 2011 16:53 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Zarząd cmentarza prawdopodobnie zechce załatwić problem kotów raz na zawsze i niekoniecznie humanitarnie, ja bym nic nie mówila a juz na pewno nie wieszała ogloszenia na cmentarzu
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]