Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Erin pisze:Szczepiłaś Rudolfa na FelV?
Erin pisze:Ale nie ma czegoś takiego, jak dodatnio - ujemny.
Jest albo jedna kreska albo dwie, ta druga ewentualnie niewyraźna.
Wtedy bada się ogólnie kota - jak ma np. węzły powiększone, to raczej na pewno jest dodatni.
Tak było u Psotusia - druga kreska była bardzo "niewyraźna", ale kocio miał mocno powiększone węzły.
A potwierdzić takie wątpliwe badanie najlepiej inną metodą, np. PCR-em.
Dobrze, że Rudolf ujemny
Erin pisze:No to pewnie w tym sensie wetka mówiła o niepewnym wyniku.
Najważniejsze, że kiciuś się trzymak"
A z RC Calm to nie wiem, czy moje futra by jadły.
A darmowych próbek nie widziałam nigdzie. Szkoda
MonaKicia pisze:
Nooooo kciuki pomagają![]()
![]()
Jak coś to mogę dac próbkę na spróbowanie, ale jak nie masz newrowych czy bojaźliwych kotów to taka karma Ci nie potrzebna.
Erin pisze:Nerwowych nie, ale bojażliwe niektóre tak.
Więc chętnie spróbuję.
MonaKicia pisze:Erin pisze:Współczuję przejść
Z padaczką nie pomogę, bo nic nie wiem na ten temat.
Ale co w końcu z białaczką - robiłaś testy?
Weci ustalili, czy Ryś jest chory, czy nie?
Nie robiłam żadnych testów - decyzja świadoma. Przymierzałam się do PCR - ale cena znów podskoczyła - ok 180 zł i na razie to dla mnie sporawy wydatek. W elisa nie wierzę. Wyniki testów i tak nic mi w leczeniu nie zmienią.
Choć wetka ostatnio wspominała, że jakbym zrobiła pcr to ona mogłaby podjąć decyzję czy może dać steryd na dziąsła.
BOZENAZWISNIEWA pisze:Testy elisa trzeba powtórzyć po ok 4-6 tyg.jeśli ma plus trzeba go izolowac od drugiego(drugiemu tez test nalezy zrobić0Moje miały testy elisa,podwójnie i potrójnie powtarzane.Dlatego tez wiem ,ze sa białaczkowe.Były izolowane od pozostałych które zaszczepiłam ...Dziwie sie ,ze piszesz o białaczce, a testu nie zrobiłaś
Erin pisze: Ale to w końcu o wirusowej czy nowotworowej?
Bo to jest jednak różnica - ta pierwsza jest zaraźliwa.
Erin pisze:A zastanawiałaś się, czy Rudolfa nie zaszczepić, skoro test wyszedł ujemny podwójnie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: imatotachi, kasiek1510, MruczkiRządzą i 79 gości