BAJKA-kiedyś na skraju życia,teraz przeżywa drugą młodość :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 22:44 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

Jaka żywiołowość, jaka energia i co za piękny wyraz pyszczka :1luvu:

A jak jej relacje z resztą stada?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw maja 26, 2011 7:35 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

A mnie nie chce się nic pokazać :cry: .
No cóż , tak to jest jak ma się w domu specjalistę od zabezpieczeń komputerowych :roll: .
Znowu pozakładał jakieś "filtry" i muszę poczekać do wieczora aż mi odblokuje :evil: .
I tak Bajusia jest super :1luvu: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw maja 26, 2011 9:18 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

MalgosiaZ pisze:A mnie nie chce się nic pokazać :cry: .
No cóż , tak to jest jak ma się w domu specjalistę od zabezpieczeń komputerowych :roll: .
Znowu pozakładał jakieś "filtry" i muszę poczekać do wieczora aż mi odblokuje :evil: .I tak Bajusia jest super :1luvu: .

powiedz mu, że za karę czyści wybieg! :lol:

Naline, ze stadem jest ok. Bajka bardzo lubi inne zwierzęta. Być może miała kiedyś towarzysza, a może dostatecznie oswoiła się z obecnością kotów u Anieli- w każdym razie nie boi się wcale :ok: . Niechętna część stada dała za wygraną i już nie syczy.
Z Czarnulą Jadzią komitywa pełna. Biegają, polują na siebie, a Jadzia chyba daje jej trochę fory bo jest dużo delikatniejsza niż w zabawach z Czesławem. Bajka to mały kamikadze. Wskakuje wszędzie, a tam skąd nie może skoczyć i tak przymierza się do skoku przyprawiając mnie o stan przedzawałowy :roll: Co więcej- gardzi wszelką pomocą i z pewnością wolałaby się połamać skacząc "na pałę" niż skorzystać ze "zniesienia" z wysokości. Zostaje znoszona i tak, ale nie omieszka za każdym razem pogryźć pomocnika po rękach :mrgreen:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw maja 26, 2011 9:42 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

Czyli Gryzia II.
Gratulujemy i całujemy Bajke w pysio.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw maja 26, 2011 15:41 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

piękna Bajunia :1luvu:
pamiętaj o laurce dla Pięknego :wink:
AnielkaG

Post » Czw maja 26, 2011 16:27 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

AnielkaG pisze:piękna Bajunia :1luvu:
pamiętaj o laurce dla Pięknego :wink:

8O fakt!!! :oops:

p.s.
odkąd zobaczyła kołnierz to nie liże rany :mrgreen: Tylko pokichuje od wczoraj znowu :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw maja 26, 2011 20:52 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

Obejrzałam filmiki z Bajką w roli głównej :dance2: .
Ale żywiołowy łobuziak :spin2: I całkiem tłuściutki brzunio :mrgreen: .
Cuda - Panie - cuda :ok: :ok: :ok:

Jaka laurka ? Jaki Piękny? Jakim szyfrem gadacie ? :ryk:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt maja 27, 2011 9:41 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

Cuda - Panie - cuda

nie cuda, tylko desperacja: kotki, Kasi, weta i moja

Jaka laurka ? Jaki Piękny? Jakim szyfrem gadacie ?

"Pięknym" Jamkasica ochrzciła mojego weta, obiecała mu laurkę z podziękowaniem za Bajkę (już kilka takich wisi w poczekalni). Bo jak ją przyniosłyśmy do uśpienia powiedział że "nie jest źle". Ja to bym mu musiała całe tablo ufundować. :wink: więc tylko czasem mu jakieś gifty daję. i tak jak mnie widzi w poczekalni to jęczy.
AnielkaG

Post » Pon maja 30, 2011 9:40 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

W końcu przebrnęłam przez cały wątek i się ujawniam z :ok: :ok: :ok:
Fajnie czytać o takich "cudach" :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto maja 31, 2011 9:00 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

Jak tam "dziurki" Bajusi ? Czy się troszkę zakleiły?
:1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto maja 31, 2011 9:14 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

chwilowo jest zaklejona. Chwilowo- dopóki nie zacznie się znowu wylizywać. Jeśli zacznie to bez dyskusji- dostanie kołnierz.
Ostatnio lizała się w sobotę bo była wściekła, że boli lub swędzi ją ucho. Co prawda kiedy wpuszczam jej kroplę do ucha to też jest wściekła, ale mniej niż jak ją boli ;)
Dziś jest w bradzo walecznym nastroju- morduje wszystko co napotka na drodze 8) - myszki (sztuczne), psa (prawdziwego), nos (mój).
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto maja 31, 2011 9:26 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

Jak się dziś miewasz, piękna Bajeczko?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 31, 2011 10:55 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

jamkasica pisze:Dziś jest w bradzo walecznym nastroju- morduje wszystko co napotka na drodze 8) - myszki (sztuczne), psa (prawdziwego), nos (mój).
Przynajmniej się nie nudzisz ;) :mrgreen:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro cze 01, 2011 14:34 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

Bajka to zło w czystej postaci :twisted: . Postaram się nagrać filmik jak terroryzuje psa. Znalazłam sposób na wylizywanie się- rodem z superniani- kiedy widzę, że ma ochotę na lizanko, rozpraszam ją czymś i wtedy morduje zabawki, wędkę, mnie lub psa, ale siebie zostawia w spokoju. Sama już nie wiem co sądzić o jej wieku- naprawdę zachowuje się jak kociaczek..
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro cze 01, 2011 14:40 Re: BAJKA-"dziurawa" i cierpiąca -walczy o życie. foty s. 1 i 7

naprawdę zachowuje się jak kociaczek

ale ruję miała, więc jest dorosła
pewnie nigdy nie miała dzieciństwa, dlatego szaleje
i od razu zło, jak się bawi- znaczy zdrowieje, musiała mieć do czynienia z psem, skoro wie jak go sterroryzować
moja wiekowa, bezzębna Krecia tez się bawi jak mały kociak, poluje np. na pasek od plecaka
AnielkaG

[poprzednia][następna]