[*]MISZKA ze schroniska Wawa-szuka swojego Domu!-ZA TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2011 14:33 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Obrazek
To uszko faktycznie wygląda na przycięte, ale może warto by ją dla pewności ogolić i blizny poszukać?
Brak rujki przy anemii raczej nie dziwi, a i z uszkami to różnie bywa (patrz Czarcik ;) )

Szalony Kot pisze:Ech. Dzisiaj pogryzła dwie osoby, w tym mnie.
Tak z zaskoczenia, bez powodu.

Czasem przestaję za nią nadążać :(

Za szanującą kocicą chciałoby się nadążać?! :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon maja 30, 2011 15:01 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Jedziemy w środę na badania krwi + golenie + ewentualnie sterylka. Także trzymać kciuki za nas! :>

Ona nie wiem, czy jest szanująca się. Na pewno jest gryząca :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon maja 30, 2011 15:03 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Szalony Kot pisze:Jedziemy w środę na badania krwi + golenie + ewentualnie sterylka. Także trzymać kciuki za nas! :>

Ona nie wiem, czy jest szanująca się. Na pewno jest gryząca :>

Po to ma zęby :twisted:
Będziemy trzymać, co trzeba :ok:

OKI

Post » Śro cze 01, 2011 6:47 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw cze 02, 2011 0:22 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Szalony Kot pisze:Co do Miszki - pani wet doszła do wniosku, że mam szatana nie kota :ryk:
Wyjęta z transporterka Miszka od razu panią wet podrapała. Więc zdecydowano o obcięciu pazurków, mimo moich zniechęt "ostatnio w trzy osoby to robiliśmy i wszyscy wyszliśmy poszkodowani...".
Pani wet się uparła. Miszka została zawinięta w ręcznik, trzymana była z każdej możliwej strony, warczała, syczała, rzucała się, gryźć chciała. Udało się obciąć niemal wszystkie pazurki, ale o pobieraniu krwi TYLKO W DWIE OSOBY to można pomarzyć.

Więc udzieliłam instruktażu, czego Miszka nie lubi i gryzie:
- nie głaskać po brzuchu
- nie dawać za mało jedzenia i skąpić jej sosiku z mokrego
- nie głaskać za dużo przy ogonie
- nie głaskać za dużo w ogólności
- nie głaskać jak leży spokojnie

Pani wet powiedziała, ze ta kotka chyba niczego nie lubi :roll:
A to nieprawda przecież!
I wcale mi nie chciała uwierzyć, że Miszka jest kochana i naprawdę przytulasta...
Zwłaszcza, jak ta zołza rzuciła się z pazurami i zębami na panią wet, która tylko sprzątała stół kawałek dalej :lol:

Ogólnie krew pobrana będzie jutro z rana. Zgolony też zostanie brzuszek, żeby poszukać blizny po sterylce (ma cięte ucho, nie miała rui).
W piątek wyniki krwi. I jak będzie wszystko ok, to wróci jak trochę chociaż zarośnie.

Także póki co siedzi w klinice.
Ale zgaduję, że zadzwonią do mnie szybko, żebym zabierała Szatana :ryk: bo pod koniec to pani wet nawet jej się dotknąć bała, tylko "niech pani ją przestawi", "niech pani ją przesunie", "niech pani ją przytrzyma"... :ryk:

Mój kochany szatan :1luvu:

Szalony Kot

Post » Czw cze 02, 2011 8:42 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Szalony, instruktaż do Miszki, to prawie jak instruktaż do Szelmy :lol:
A przecież znasz ją - pierwsza się pcha do człowieka, na kolana, do głaskania itd. ;)
Fakt, teraz już rzadko jej się zdarza dziabnąć, czy podrapać, ale jest już u mnie 9 latek :twisted:

OKI

Post » Czw cze 02, 2011 8:49 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

No właśnie wiem, ale jak ktoś, kto ją widzi w tym rozeźlonym stanie ma mi uwierzyć, że to kochane kocisko? :mrgreen:

Cała wizyta przebiegła pod hasłem "Pani, trzymaj pani tego potwora!" :ryk: :ryk:

Szalony Kot

Post » Czw cze 02, 2011 8:55 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Szelmiasta jeszcze nigdy nie wycięła żadnego numeru u weta, ale minę ma taką i odgłosy wydaje, jakby miała zamiar rozpirzyć cały gabinet w drobny mak. Pytanie standardowe każdego na jej widok: Czego się można po tym kotku spodziewać? :strach: Wszystkiego, jak po każdym innym :twisted:

OKI

Post » Czw cze 02, 2011 9:13 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Nooo, to Miszki ostrzeżenia to są naprawdę ostrzeżenia i jeśli nie odpuści się wszelkich działań leczniczo - weterynaryjnych, to przechodzi do zaawansowanych posunięć :twisted:
Przecież to dzięki tej "kochanej koteczce" zalałam krwią cały stół u weta...

Pani wet bardzo pochwaliła podawanie kotce drożdży, była lekko zaskoczona i tak jakby sama zaskoczyła w faktach. Dziękujemy, cioteczko OKI :1luvu:

Szalony Kot

Post » Czw cze 02, 2011 9:15 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Się polecam ;) Pomału robię specjalizację w anemiach :twisted:

OKI

Post » Czw cze 02, 2011 19:04 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Czyli Miszka jest jak prawdziwa kobietka, swe humory ma:) A co ją tam będzie ktoś badał, gdy one nie chce :)

olafen

Post » Sob cze 04, 2011 20:01 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

I jak badania, jest wysterylizowana, czy jeszcze nie wiadomo :?:

olafen

Post » Nie cze 05, 2011 16:22 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Krew ok. Wysterylizowana była rzeczywiście.

I ma chętnych na dom...

A ja wcale tego nie chcę, durna ja......

Szalony Kot

Post » Nie cze 05, 2011 17:45 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Szalony Kot pisze:Krew ok. Wysterylizowana była rzeczywiście.

I ma chętnych na dom...

A ja wcale tego nie chcę, durna ja......

Masz tylko 2 opcje - masz rezydentkę, albo masz tymczaskę ;)
To jest PRAWIE proste :mrgreen:

OKI

[poprzednia][następna]