UMRZEĆ... Czesio FeLV + i PNN. Potrzebne wsparcie FINASOWE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 10:57 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Maryla pisze:
AnielkaG pisze:ja chcę zabrac z lecznicy kotkę z białaczką, prawdopodobnie matkę kociąt które zbieram od 2 lat i ... karmicielka zadzwoniła i zabroniła jej wydać...

jesli lecznica z Toba wspolpracuje to moze przeciez powiedziec, ze kot im uciekl przy sprzataniu np. klatki
to wcale nie odosobniony przypadek

szlag

albo zszedł...

ale szlag
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw mar 24, 2011 21:33 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Niestety nie udało mi się dzisiaj nic dowiedzieć o Czesiu :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw mar 24, 2011 22:34 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU szuka DT/DS na CITO!

Szalony Kot pisze:Asiu, Ty mnie ostatnio śledzisz? :>

Zrobię FB, tylko potrzebuję dane mail i tel.
Tel nawet mam :mrgreen: Ale to raz jeszcze.

Czy on jest na FB?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw mar 24, 2011 22:40 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Nie ma, w końcu nie zrobiłam.
Bo usłyszałam, że nie ma sensu, a niestety faktem jest, że tam dla zdrowego kota ciężko znaleźć tymczas, a co dopiero dla chorego...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt mar 25, 2011 8:59 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Biedny Czesio. Czas ucieka. Czesio nie ma go wiele, chudnie... Potrzebny mu ktoś, kto PRZYWRÓCI MU RADOŚĆ ŻYCIA I DA DOM!!!
Pilnie!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt mar 25, 2011 10:50 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Cześ :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt mar 25, 2011 11:17 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

udało się wczoraj odebrac kotkę z bialaczką z lecznicy, decyzją administracyjną pod opiekę fundacji, jest u mnie
odowodniona, lekki glut, zęby masakra i ciąża :( była tydzień w lecznicy i ani nie została zbadana ani nie byla leczona, nawet kroplówki nie dostała, bo FeLV+, mój wet mówi że nie jest tragicznie, może jej założę wątek dla zachęty - może ktoś się zlituje nad Czesiem.
AnielkaG

Post » Pt mar 25, 2011 11:26 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

nie dostała kroplówki :roll:
Jak dobrze, że jest już bezpieczna u Ciebie :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt mar 25, 2011 16:53 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

AnielkaG pisze:udało się wczoraj odebrac kotkę z bialaczką z lecznicy, decyzją administracyjną pod opiekę fundacji, jest u mnie
odowodniona, lekki glut, zęby masakra i ciąża :( była tydzień w lecznicy i ani nie została zbadana ani nie byla leczona, nawet kroplówki nie dostała, bo FeLV+, mój wet mówi że nie jest tragicznie, może jej założę wątek dla zachęty - może ktoś się zlituje nad Czesiem.

AnielkaG
Strasznie się cieszę kciuki za was :ok: :ok: :ok:
Mądra decyzja :ok:
pwpw

Post » Pt mar 25, 2011 17:15 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Uff, już myślałam, że znowu zwycięży ludzka głupota i podłość. Swoją drogą to podziwiam Cię, Anielka... I trzymam kciuki za was no i za Czesia :ok:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pt mar 25, 2011 17:24 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

To teraz Czesiowi musi się udać :ok: :ok: :ok:
pwpw

Post » Pt mar 25, 2011 20:49 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Są wyniki krwi. Podwyższone są nerkowe parametry, ale nie jest tragicznie. Prawdopodobnie ze stresu posypało się zdrowie Czesia :( Może te nerki jeszcze długo by nie dały znać o sobie gdyby nie śmierć Pani i utrata domu? Poza tymi nerkami wyniki są dobre.
Na razie Czesio jest płukany kroplówkami. Jak lekarz zdecyduje będzie powtórzone badanie krwi i zapadanie decyzja o zabiegu.

Bardzo trudno będzie mu się podnieść w klatce. Bardzo bardzo potrzebuje domu!

AnielkaG - kciuki dla kici :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob mar 26, 2011 0:23 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Czyli te wyniki nie są takie złe, stan zdrowotny Czesława nie jest tragiczny,ale pilnie potrzebuje domu :( Nadal podtrzymuję moją ofertę comiesięcznej darowizny dla kotka, żeby dorzucić się do kosztów utrzymania/leczenia kotka i nieco odciążyć dom, do którego kotek (mam nadzieję ) trafi. :ok:
Może jednak warto umieścić go na FB . Nic nie szkodzi spróbować, czasami cuda się zdarzają :D A wiara czyni cuda, jeśli mocno uwierzymy, że Czesio znajdzie dom, to większe prawdopodobieństwo, że tak się stanie. Nie spisujmy go na straty. Może jednak znajdzie się jakiś miłośnik kotów o wielkim sercu, który ma warunki na przygarnięcie go. :D

Czy apele o adopcję Czesława są też publikowane na innych portalach poświęconych adopcji kotów, portalach społecznościowych, itp? Nie mam konta na FB ani na NK, ale jestem zalogowana na dość uczęszczanym forum społecznościowym Wizaż, gdzie jest także sekcja poświęcona miłośnikom zwierząt Wizooż, jest dużo aktywnych forumistów, różnych akcji na rzecz zwierząt, apeli o adopcję. Mogłabym jutro założyć tam nowy post poświęcony Czesławowi i wrzucić w swój podpis link do tego wątku. Może będzie jakiś odzew....

ggabi

Od: Wto mar 22, 2011 22:48

Post » Sob mar 26, 2011 14:59 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

podnoszę

i za kicię :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob mar 26, 2011 15:27 Re: UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU FeLV + szuka DT/DS na CITO!

Wrzucajcie go gdzie się tylko da! Jak ktoś ma konto na FB, to poproszę o wrzucenie.

Widziałam dzisiaj Czesia. Oczki bardzo biedne, nic się nie leczą :( W klatce to on się nie wyleczy. Oby zakwalifikował się do zabiegu po tych kroplówkach. No musi być wykastrowany.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]