Buli odszedł, Bulinka czeka na DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 1:41 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

Te uszątka biedne..i oczka:((( W jakiej one są kondycji? Bo trudno po zdjęciu ocenić:(
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Czw mar 24, 2011 18:17 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

Jeszcze biedactwa w schronie :( :( :( :( :(
Anna Kubica

Post » Czw mar 24, 2011 21:40 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

W którymś poście chyba pisałaś, Asiu, że one jednak widzą.. szczątkowo? .. nie pamietam? Ale na zdjęciu ostatnim kotuś wygląda jakby oczka byly całkiem jasne, w sensie wyblakłe.. :cry: - jak z tym widzeniem? wiesz coś, potrafisz stwierdzić?
Tylko , please, jeśli nie wiesz :o , to nie przepraszaj :wink: , bo ja się już boję o coś pytać.. :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw mar 24, 2011 21:42 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

hhaha:P ok już nie przepraszam:D mówią w schronie, że coś widzą niby Buli lepiej i nawet Buli oczka ma ładniejsze ja się o Bulinke obawiam...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Pt mar 25, 2011 9:44 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

a jakiś odzew na ogłoszenia... choć malutki ..?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 25, 2011 10:52 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

Buli :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Bulinka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt mar 25, 2011 11:45 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

DLA KOCIAKÓW :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob mar 26, 2011 22:17 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

Kibicuję Bulinkom.
Trzymam kciuki za dobry domek. :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie mar 27, 2011 13:04 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

Asiaaaa :!:
Dzwonią do Ciebie domki :?:

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 27, 2011 19:05 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

nic:( cisza... :( zero odzewu niestety:(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Nie mar 27, 2011 20:05 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

o, żesz...
Asia, - wiem, wiem, wtorek itd :lol: - ale może spróbujesz im sie im przyjrzec jak najblizej? w jakiej są kondycji, czy wyglądają na zdrowe, no wiesz, czy jest nadzieja, ze nie załapały się na nic poważnego? oczy, uszy i ogony wiadomo..Może ktoś mądry sie wypowie tu, co im może grozić przyszłościowo po takim przemrożeniu?
Może dasz radę, żeby jak najwięcej informacji... pozytywnych? :wink: , również o zachowaniu [wiem, wiem..]
Wygląda na to, że jeśli forum się nie zlituje, to nawet dt nie będą miały :cry:
Może powtórzymy ogłoszenia, ale z większa ilością danych.. , co ?

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 27, 2011 20:29 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

Ja mam właśnie na DT (jutro już idzie do DS :D ) kicię z odmrożonymi uszkami. Nie ma na nich futerka, czubeczki są zaróżowione. Nic się z uszkami nie dzieje, nie mam ich niczym smarować. Mam je po prostu obserwować czy nie wypada dalej futerko (czy nie wdała się jeszcze grzybica). Ale nic nie wypada, nic jej nie boli :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Nie mar 27, 2011 20:58 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

Jak kicię nie boli to najważniejsze. Strona estetyczna uszek mniej ważna - kotu wisi. Ale mnie chodzi o tzw skutki dalekosiężne --może jakiś wet/wetka tu zagląda? Czy mogą takie być?
Udało Ci się znaleźć ds ? :ok: to może i im sie uda..

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 27, 2011 21:02 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

Udało :D I kicia była u mnie tylko 2 tygodnie :D Od jutra ma wspaniały Domek :) (rzecz jasna długo pracowałam nad sobą żeby sobie wytłumaczyć, że nie tylko MÓJ dom jest dla niej najlepszy i że nie TYLKO JA dam jej wszystko czego potrzebuje ;) )
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Nie mar 27, 2011 21:07 Re: 2 prawie niewidome odmrożone koty... schronTrzcianka!

Ja mam taką kotkę już 5 lat.
Jedno uszko na czubku ma łyse.
Nic się nie dzieje zimą, ale latem jest wrażliwe na długie przebywanie na słońcu.
Robi się czerwone i lekko łuszczy się skóra. Nic poza tym.

Wetka powiedziała mi, że gdyby coś się działo to wtedy przycina się te łyse końcówki,
by zapobiec rozwojowi choroby skóry.

Poza tym słyszałam, że bardziej wrażliwe są koty, które maja uszy białe.
Myślę, że to prawda, bo moja Basia ma jedno ucho zdrowe, to które jest czarne.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

[poprzednia][następna]