BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 17, 2011 18:12 Bardzo dziękuję :)

A życzenia odwzajemniam - wszystkiego najpiękniejszego dla wszystkich forumowych i nie tylko futerek :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Od: Wto sty 04, 2011 22:40

Post » Czw lut 17, 2011 18:13 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

A w Trójce zaraz reportaż o kotach :) :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Pt lut 18, 2011 13:19 Jest nieźle

Z badania krwi wynika, że nie ma najgroźniejszych chorób: cukrzycy, choroby nerek czy wątroby, na pewno jest leukocytoza i stan zapalny. Czeka nas leczenie antybiotykami. Uff :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Pt lut 18, 2011 13:36 Re: Jest nieźle

Justinek Warszawa pisze:Z badania krwi wynika, że nie ma najgroźniejszych chorób: cukrzycy, choroby nerek czy wątroby, na pewno jest leukocytoza i stan zapalny. Czeka nas leczenie antybiotykami. Uff :)

ufffff :D jejku Ty naprawde widziałaś jego aurę :1luvu: :1luvu:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Pt lut 18, 2011 22:07 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Uff, oby ten stan zapalny wyjasnial problemy z niekontrolowanym sikaniem Bazylego i oby sie to udalo zwalczyc rownoczesnie :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Pt lut 18, 2011 22:15 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Arcana pisze:Uff, oby ten stan zapalny wyjasnial problemy z niekontrolowanym sikaniem Bazylego i oby sie to udalo zwalczyc rownoczesnie :ok:

Za Bazylka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Pt lut 18, 2011 22:42 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

:ok:
Trzymam kciuki i ja :)
Kuracja ma trwać 5 dni, dziś zaczęliśmy. Łapka ok, chodzi już na 4 :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob lut 19, 2011 13:54 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Dziś po raz kolejny zrobił też kupkę pod siebie. Lekarz powiedział, że to zaburzenia behawioralne. Uff, wyciągniemy go z tego, musimy :ok:
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob lut 19, 2011 13:56 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Justinek Warszawa pisze::ok:
Trzymam kciuki i ja :)
Kuracja ma trwać 5 dni, dziś zaczęliśmy. Łapka ok, chodzi już na 4 :)

suuuperr :1luvu: za Bazylego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Nie lut 20, 2011 1:04 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Bazyli co u Ciebie? :D Siedzisz nadal w garderobie? :D
Justinek trzymam za Was :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Nie lut 20, 2011 3:51 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Anna Kubica pisze:Bazyli co u Ciebie? :D Siedzisz nadal w garderobie? :D
Justinek trzymam za Was :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Siedzi, a jakże. Teraz je. Kupę zrobił znów na posłanko. Ale nie sikał kilkanaście godzin, może 18! I u weta, który bardzo chciał go wypróżnić i mocz mu zbadać, też nie chciał się załatwić.
Wypuściłam go dziś na godzinę, może dwie. Pierwszą spędził na kolanach, druga pod krzesłem. To najgrzeczniejszy kot świata, gdzie go położyć, tam leży, nie atakuje, nie syczy, nie ucieka. Tylko on nie może mieć teraz kontaktu z moimi - został odrobaczony, ale nadal ma świerzba, muszę poczekać kilka dni, bo inaczej wszystkie go mieć będą :(
Żal mi go, ale cóż poradzić. Nudzi mu się tam trochę. Dziś wszedł do niego pies, ze 3 razy - i nic. Mądry chłopak :)
Poza tym musimy szybko coś zrobić z tym sikaniem, inaczej będzie sikać mi w mieszkaniu.
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Nie lut 20, 2011 8:16 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Justinku co z tym sikaniem u Bazyla? co wet na to powiedział?
Anna Kubica

Post » Nie lut 20, 2011 15:27 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Anna Kubica pisze:Justinku co z tym sikaniem u Bazyla? co wet na to powiedział?

Konsultowałam z kilkoma wetami. Przeciez po to go badaliśmy. Musimy jeszcze zbadać mocz, ale on sika na posłanie, więc nie mam jak zebrać.
Wszyscy podejrzewali: moczówkę, cukrzycę, chorobę nerek, wątroby albo zapalenie pęcherza. Wyszło, że ma jakiś stan zapalny. Dostaje antybiotyk o szerokim spektrum działania.
Najprawdopodobniej to zaburzenia behawioralne, stres, niepewność, lęki.
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Nie lut 20, 2011 15:45 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

A skorzystal choc raz z kuwety? Moze to nie tyle zaburzenia behawioralne, ile w ogole nieznajomosc kuwety. Nie wiadomo, czy kiedykolwiek uzywal. Przenos do kuwety kupala czy kawalek zalanego podkladu, probuj kuwety z ziemia, papierkami ... Ustawilabym kuwete tuz obok legowiska, jesli ją ignoruje. Uzywasz podkladow czy pierzesz kocyki? :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Nie lut 20, 2011 16:02 Re: BAZYLI JUZ NA DOMOWYM TYMCZASIE U JUSTYNKI;))))))

Myślę że jak poczuje się pewnie i bezpiecznie to problem zniknie,bardzo mi go szkoda ..a Bazyl w ogóle jest wykastrowany?
Anna Kubica

[poprzednia][następna]