18 października 2011 o godz. 12,00 odbyła się kolejna rozprawa - Sławomira M. przed wydziałem karnym SR w Gliwicach - Sąd wysłuchał zeznań wnioskowanego przez obrone biegłego weterynarii - który zeznał z całą stanowczością i pewnością - kot został podpalony przy użyciu substancji łatwo palnej, którą wcześniej został polany - futerko kota nie pali się samoistnie po kontakcie z ogniem. Sąd dopuścił ponadto dowód z opinii KWP labolatorium kryminalistyki które pisze - w petardach nie ma substancji płynnych. Sprawa została odroczona Sądy wyznaczył ostatni termin na 10 listopada godz. 10,00 w sali 202...dam znać jaki zapadł wyrok
Terminy ostatnich rozpraw i wydania wyroków (!!!):
10.11.2011 – sprawa Sławomira M. – sygn.akt: IX K 2173/10 – godz.10,00 sala 202 – Wydział IX Karny Sądu Rejonowego w Gliwicach
15.11.2011 – sprawa Dawida O. i Tomasza M. – sygn.akt: IV Now 218/10 – godz. 13,45 sala 110 – Wydział IV Rodzinny i Nieletnich Sądu Rejonowego w Gliwicach
To nie wiarygodne, że dzieci potrafią być tak okrutne,bo przecież to byly jeszcze dzieci Aż strach myśleć co im w dorosłym wieku przyjdzie wyczyniać Sama mam córcie, serce by mi złamała jakby stała się takim zwyrodnialcem ... Oby spotkała ich zasłużona kara!
to zakrawa na kpinę...7.11.2011 po godz. 9,00 - sekretariat Wydziału IX Karnego - Sądu Rejonowego w Gliwicach poinformował telefonicznie - oskarżycieli tzn.mnie i męża- że 10.11.2011 – sprawa Sławomira M. – sygn.akt: IX K 2173/10 – nie odbędzie się!...jako powód podano problemy zdrowotne sędziego...następny termin jest nieznany ! odbył się już 17 rozpraw...mam wrażenie że Sąd celowo opóźnia wydanie wyroku...nie wiem co mam o tym myśleć...
13.12.2011 - Sąd Rejonowy w Gliwicach - Wydział IV Rodzinny i Nieletnich w sprawie Dawida O. i Tomasza M. - sygn.akt: IV Now 218/10 - UZNAŁ WINĘ NIELETNICH W ZAKRESIE POPEŁNIENIA CZYNU OBLANIA KOTA ŁATWOPALNĄ CIECZĄ I PODPALENIA DOPROWADZAJĄC DO JEGO MĘCZARNI I KONIECZNOŚCI UŚPIENIA !!! NIELETNI ZOSTALI OBJĘCI NADZOREM KURATORA SĄDOWEGO. postanowienie sądu nie jest prawomocne.
20.12.2011 – odbędzie się sprawa Sławomira M. – sygn.akt: IX K 2173/10 – Wydział IX Karny Sądu Rejonowego w Gliwicach-miejmy nadzieję że wyrok będzie poważniejszy
27.12.2011 - Sąd Rejonowy w Gliwicach - Wydział IX Karny - w sprawie Sławomira M. – sygn.akt: IX K 2173/10 – odczytał wyrok : SĄD UZNAŁ OSKARŻONEGO SŁAWOMIRA M. ZA WINNEGO POPEŁNIENIA CZYNU – DZIAŁAJĄC WESPÓŁ I W POROZUMIENIU Z NIELETNIMI – DAWIDEM O. I TOMASZEM M. – OBLANIA KOTA BENZYNĄ I PODPALENIA DOPROWADZAJĄC W SPOSÓB BESTIALSKI DO JEGO MĘCZARNI I KONIECZNOŚCI UŚPIENIA.... SĄD SKAZAŁ SŁAWOMIRA M. NA: - 1 ROK i 6 MIESIĘCY POZBAWIENIA WOLNOŚCI, ZAWIESZAJĄC WARUNKOWO WYKONANIE KARY NA OKRES PRÓBY LAT 4 – DODATKOWO PODDAJĄC SŁAWOMIRA M. DOZOROWI KURATORA SĄDOWEGO W OKRESIE PRÓBY (4 LAT) - PONADTO SĄD UKARAŁ SŁAWOMIRA M. GRZYWNĄ W WYSKOŚCI 50 STAWEK DZIENNYCH PO 10zł (ZALICZAJĄC OKRES DWÓCH DNI ZATRZYMANIA JAKO 2 STAWEK DZIENNYCH) – NAWIĄZKĘ W KWOCIE 2000zł NA RZECZ STOWARZYSZENIA SYMBISIS Z GLIWIC i 500zł WYDATKÓW SĄDOWYCH. SĄD RÓWNIEŻ W SENTENCJI WYROKU ZARZĄDZIŁ PODANIE WYROKU DO PUBLICZNEJ WIADOMOŚCI I JEGO PUBLIKAJĘ NA STRONACH INTERNETOWYCH KOMENDY WOJEWÓDZKIEJ POLICJI PRZEZ OKRES 3 MIESIĘCY. Wyrok nie jest prawomocny.