Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 7:59 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Ja mam w piwnicy pniak drzewa, co stał u mnie mna balkonie ale nie wiem czy się nadaje :(, trzebaby go na pewno obrać z kory i spryskac czyms na robale...
Hanka, Lena i Perełka są chore... leczą sie ale na razie bez efektów. Lenie łzy płyną jak rzeka, Perełka kicha po 50 razy w 1 serii a samych serii dziennie ma z 20. Ja im zdjęcia zrobię i allegro i trzeba to będzie potem skopiowac dalej.
W KCh jest żwirek w takich workach zielonych czy szarych (2 worki są przy kiblu a w drugiej części 1 za pudłem ze żwirem, a jeden wsypany) - jest b. drobny - oceńcie czy Wam pasuje a jak nie to następnym razem będzie inny :P . Rachunek za żwirki leży na regale w części z Guido.
Nie mogłam znaleźć Tobrexu więc nie wiem czy się nie skończył :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto gru 07, 2010 9:28 Re: kocia chatka

Dorota Wojciechowska pisze:Oj to moze ja nawyrabialam. Ja dalam jakis czas temu wolne klucze Wiesiowi wtedy jak mial brac Kruszynke i przywiezc nowa lampe na stojaczku :oops:

Filomen pisze:moje klucze mialy brelok różowy jak majtki Dody

Te klucze co mi dała Dorota mają fioletowy breloczek z napisem"Dobre" a za bardzo nie pasuje klucz do kwarantanny do górnego zamka-trzeba napasować :wink:
Ewa już otwierała tymi kluczami jak przywiozły z Jadzią Albercika do K.Ch. i nie mówiła że to Jej klucze :)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto gru 07, 2010 9:42 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Kruszyna
Obrazek

Obrazek

Warka
Obrazek

Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto gru 07, 2010 11:01 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:Ja mam w piwnicy pniak drzewa, co stał u mnie mna balkonie ale nie wiem czy się nadaje :(, trzebaby go na pewno obrać z kory i spryskac czyms na robale...
Hanka, Lena i Perełka są chore... leczą sie ale na razie bez efektów. Lenie łzy płyną jak rzeka, Perełka kicha po 50 razy w 1 serii a samych serii dziennie ma z 20. Ja im zdjęcia zrobię i allegro i trzeba to będzie potem skopiowac dalej.
W KCh jest żwirek w takich workach zielonych czy szarych (2 worki są przy kiblu a w drugiej części 1 za pudłem ze żwirem, a jeden wsypany) - jest b. drobny - oceńcie czy Wam pasuje a jak nie to następnym razem będzie inny :P . Rachunek za żwirki leży na regale w części z Guido.
Nie mogłam znaleźć Tobrexu więc nie wiem czy się nie skończył :(

Mara napisz mi proszę na pw co, w jakich dawkach która bierze i od kiedy ?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto gru 07, 2010 13:07 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

ja dostałam taki pniak drzewa i stał chwile w mojej kuchni to Mrówka odrazu go pokochala
niewiem o jaki wam chodzi czy taki wysoki do obicia czy poprostu drzewo "gołe" do drapania,bo koty lubia takie "gołe" chyba
ja swojego niestety niedam bo juz porąbany i spalił się w piecu ;)

Kropeczka z kluczami to tez tak mam ale pomału pomału nabieram wprawy do odpowiedniego wkładania...klucza :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto gru 07, 2010 18:36 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

a gdzie wszyscy pouciekali :roll:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto gru 07, 2010 19:57 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Bylam u weta - Hanka ma kontynuowane leczenie ale teraz ten sam antybiotyk w tabletkach a nie w zastrzykach i za 10 dni do kontroli...

Lena - ma oczy tragiczne :( - ma brac Summamed przez 3 tygodnie, do tego krople do oczu robione + Difadol. Dodatkowo zrobiłam Lenie test Fiv/Felv ale to juz z własnej kasy i na szczeście wyszedł ujemnie. Problemy z oczami Leny będą wracać do końca jej życia...

Wszystkie koty u mnie (6) mają brać coś na wzmocnienie i to f-lysine byłoby wskazane więc jeśli Ewa możesz załatwić to załatw proszę dla moich 4 tymczasów i 2 stałych kotów. Ponadto będą wszystkie pić imunoglukan.

Poza tym wetka Karina powiedziała, że są już wstępne wyniki Rudej i ma ona na pewno kociego grzyba, co więcej ma, okaże się z czasem - najwcześniej w czwartek. Póki co dostałam fioletowe smarowidło - do smarowania Rudej wszelkich ran - raz na 4 dni - jutro jej posmaruję więc potem trzeba będzie pilnować kolejki. Czy jutro rano ktoś przyjdzie na dyżur?

Mara S

Post » Wto gru 07, 2010 20:02 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Ciekawe czy wątroba wytrzyma te trzy tygodnie summamedu :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto gru 07, 2010 20:07 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

No ma brać Summamed 3 dni a później juz co 3-ci dzień aż miną 3 tygodnie.
Na dodatek Lena brała wcześniej Unidox przez 8 dni a zaraz potem - do dzisiaj rana z 3 dni Cefaseptin....

Mara S

Post » Wto gru 07, 2010 20:18 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

a to co innego
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto gru 07, 2010 20:51 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto gru 07, 2010 21:28 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Iweta pisze:Zapraszam viewtopic.php?f=20&t=121202

ale pyszności chyba sama coś zacznę licytować :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto gru 07, 2010 21:39 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Dziewczyny, nie wiem czy to aktualne, ale może akurat:
http://www.morusek.pl/ogloszenie/38301/ ... a--kotke-/
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto gru 07, 2010 21:57 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:Poza tym wetka Karina powiedziała, że są już wstępne wyniki Rudej i ma ona na pewno kociego grzyba, co więcej ma, okaże się z czasem - najwcześniej w czwartek. Póki co dostałam fioletowe smarowidło - do smarowania Rudej wszelkich ran - raz na 4 dni - jutro jej posmaruję więc potem trzeba będzie pilnować kolejki. Czy jutro rano ktoś przyjdzie na dyżur?

Jutro rano podejdzie Gosia, ale zdąży tylko podać kociakom jedzenie ewentualnie posprząta troszkę więc wszystkie leki trzeba podać po południu, Ewa dziś zrobiła rozpiskę co komu podawać więc dopisz ewentualnie na niej smarowanie Rudej z konkretnymi dniami na jakiś czas do przodu i każdy będzie musiał odchaczać smarowanie Rudej w konkretnych dniach, albo lepiej wpisywać do ewidencji choć z tym są jak zwykle problemy. Proszę zostaw to smarowodło w witrynce z lekami i opisz że to dla Rudej.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto gru 07, 2010 22:03 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.12.-19.12.2010
13.12. pon. rano brak wie. brak
14.12. wt. rano brak wie. brak
15.12. śr. rano brak wie. brak
16.12. czw. rano brak wie. brak
17.12. piat. rano brak wie. Teresa
18.12. sob. rano Martyna wie.brak
19.12.niedz. rano brak wie. brak
Ja niestety odpadam jak na razie z częstszego dyżuru niż raz na tydzień :( byłam w kociarni wczoraj, będę jutro w czwartek, piatek i sobotę - w tym jeden dyżur czyli na 7 dni jestem 5 razy w kociarni nie dam rady wziąść jeszcze jednego dyżuru.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]