Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 18:32 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

a czy on ma michę czynną bez przerwy?
bo może on glodny jest po prostu?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro gru 22, 2010 20:24 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Nie ma michy pełnej bo zjada od razu. Dostaje dwa posiłki dziennie (tak wcześniej też było) w ilości wręcz nieco powyżej zalecanych dawek. Nie jest kotem, który bardzo dużo biega więc nie potrzebuje więcej, choć trzeba przyznać, że jest bardzo szczupły. Mam jednak teorię, że tak się drze, bo dajemy mu coś, co mu bardzo smakuje. Jedzenie, które przyniosła Małgosia ledwo tknął, a puszki (niemiecki felix, sheba, animonda) które kupiliśmy zjada, aż mu się uszy trzęsą. Podobnie jest z suchym.

Zosia G

Od: Pt lis 19, 2010 21:45

Post » Pt gru 24, 2010 2:14 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Słyszałam kiedyś metodę oduczania kota wskakiwania na blaty.
Na czas wyjścia trzeba krawędzie blatów obkleić taśmą klejącą, obustronną. Podobno uczy koty natychmiastowo...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob gru 25, 2010 16:07 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Czy mogę prosić administratora wątku o zmianę tytułu?

Leon aklimatyzuje się coraz bardziej. Dziś pół nocy przespał u nas w sypialni, coraz więcej mruczy, daje się głaskać i drapać za uchem. Odnośnie miauczenia chyba nie ma żadnych planów i zostanie gadułą. ;)

Zosia G

Post » Pon gru 27, 2010 12:30 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

I jak tam Leonek po świętach? :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon gru 27, 2010 13:16 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Leon ma się świetnie! My nieco gorzej. Takiego zbója to ja jeszcze w domu nie miałam! Łazi po blatach nawet przy nas, kradnie jedzenie, wskakuje nawet na najwyższe szafki (wiszące w kuchni, 2,10!), raz dziennie coś zrzuca, a to garnek, a to kryształowy wazon.

Tak jak mówię, on ma się świetnie. Ciągle jest głodny mimo posiłków wielkości jak trzeba, wypróżnia się regularnie, sporo pije, bawi się, biega, skacze. Zaczynam mieć wątpliwości czy rzeczywiście ma 14 lat!

Zosia G

Post » Pon gru 27, 2010 13:57 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

W sprawie zmiany tytułu napisz PW do joluka - jako założycielka wątku będzie mogła zrobić zmianę :)
Czasem w staruszkach drzemie niespożyty potencjał ... widzę to po moim 12latku :mrgreen:

No i chyba warto byłoby przenieść wątek na "Koty", ale to już praca dla moda :D

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto gru 28, 2010 15:40 Re: Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

W Leonie ten potencjał chyba właśnie się obudził. ;-) Chociaż zrobił mi dziś prezent urodzinowy i spędził noc bez jakiejkolwiek spektakularnej akcji wymagającej natychmiastowej interwencji. Dzięki mu wielkie! Poza tym zaczął sam z siebie wskakiwać na kolana, daje się wziąć na ręce, przychodzi do łóżka, a awantury robi głównie rano i wieczorem. ;-) Jeszcze się dogadamy.

Zosia G

Post » Wto gru 28, 2010 17:52 Re: Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

Druga młodość Leońskiego :piwa:

Ja też myslę, ze się "dotrzecie" :ok:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto gru 28, 2010 21:00 Re: Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

Zosia G pisze:W Leonie ten potencjał chyba właśnie się obudził. ;-) Chociaż zrobił mi dziś prezent urodzinowy i spędził noc bez jakiejkolwiek spektakularnej akcji wymagającej natychmiastowej interwencji. Dzięki mu wielkie! Poza tym zaczął sam z siebie wskakiwać na kolana, daje się wziąć na ręce, przychodzi do łóżka, a awantury robi głównie rano i wieczorem. ;-) Jeszcze się dogadamy.

Koziorożec :1luvu: urodzinowe :piwa: (mogłabym dołączyć jutro gdyby nie antybiotyk :twisted:
Bardzo się ciesze że poznałaś Leona :1luvu: Powodzenia :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 29, 2010 22:13 Re: Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

Leon dziś rano znów wymiotował (drugi raz odkąd u nas jest). Po wymiotach przez jakiś czas jest osowiały i zmęczony, a potem wszystko niby wraca do normy. Za pierwszym razem pił więc się nie odwodnił, a zjadł trochę kwiatka, uznałam, że nic poważnego się nie dzieje. Ale dziś kwiatek nie był grany, a po jednych wymiotach był osowiały pół dnia. W ogóle nie podoba mi się do końca jego reagowanie na jedzenie i picie dość sporych ilości wody. Stwierdziłam, że nie ma na co. czekać i pojechaliśmy na kontrolę do weta. Ten obawia się o nerki, jutro będą wyniki krwi to się dowiemy. Poza tym wszystko wygląda dobrze, a Leon nam już wybaczył porwanie i smacznie śpi.

Zosia G

Post » Czw gru 30, 2010 10:51 Re: Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

Ojjj trzymam kciuki żeby Leosiowi nic poważnego nie dolegało :roll:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw gru 30, 2010 19:06 Re: Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

No więc dobrze nie jest, a co dalej dowiemy się jutro. Z nerkami jest ok, za to wątroba wygląda źle, bardzo podwyższone enzymy. Jutro rano jedziemy na usg i się okaże czy to zapalenie czy (odpukać) coś gorszego. Trzymajcie kciuki.

Zosia G

Post » Czw gru 30, 2010 19:30 Re: Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

A cukier jest w normie? bo skoro pije dużo może mieć cukrzycę. Ale to daje się leczyc i kot z cukrzyca może dlugo zyc
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

[poprzednia][następna]