Brzydkie słowa cisną mi się na usta
Ja zadałam sobie "trud" przeczytania watku do końca, bo niejako - będąc klientka Wila-vetu - jestem zainteresowana sprawą. Byc może komu innemu nie chciałoby sie czytac do końca. I smrodek by pozostał.
Nie jest tak ze zawsze byłam w 1000% zadowolona z hm... bardziej spraw administracyjnych niż jakości opieki medycznej. Nic o czym warto by wspominać i co sie po prostu czasem nie zdarza.
Do Wila-vetu trafiłam zrażona kilkoma innymi lecznicami. Nie mam najmniejszych zastrzeżeń co do wiedzy i umiejętności dr. Ściskalskiej i dr. Cygańskiej (u nich leczymy nasze stado). Nie odnoszę się tutaj do kwestii organizacji szpitalika, nie mam dostatecznej wiedzy w temacie.
Ale w tym przypadku uważam, że Sacilla zachowała się obrzydliwie
Pieniactwo
Nie powinno oburzać, gdy młodszy lekarz wykonuje jakąś czynność może mniej sprawnie, jesli nie powoduje zagrożenia lub bólu dla zwierzaka. Bo - do diaska - wprawy nabywa się wraz z praktyką. Ale mam wątpliwości, czy w tym przypadku można mówć o jakiejś, hm... nazwijmy to "niezręczności" zakładania wenflonu

Ponadto sama wiem, że bez współpracy z właścicielem zwierzaka i doświadczony wet może mieć z kłopoty z niektórymi czynnościami. A jeśli właściciel wręcz przeszkadza, to cóż... Nigdy nie było sytuacji gdy miałam zastrzezenia co do pracy pozostałego personelu, natomiast pamiętam z jakim poświęceniem zajmowano się naszym tymczasikiem z PP - nocami, w Wigilię i Boże Narodzenie. Niestety, Zombiak przegrał - być może pomoc przyszła zbyt późno z winy weterynarza u którego do tamtej pory chodzimy. To była nasza pierwsza styczność z Wila-vetem. Zostaliśmy. I chce nam się dojeżdżać z Konstancina, mimo że znacznie blizej mamy kilka innych lecznic i gabinetów
Zofia pewnie pamięta w jakim stanie była Ninka z Boguszyc - zastarzały uraz: wyrwane, dyndające, prawie że gnijące oko. U kilkutygodniowego (4-5) szczeniaczka. Dzięki operacji tu przeprowadzonej mała żyje i jest 40 kg szczęśliwym pakerem

Tu ciachałam naszą To-to, tu leczylismy tymczasy i rezydentów sztuk wieeele.