Cz-wa 6-kociąt już w domkach, szylkretka znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 15:05 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Tylko nadal nie wiemy DO KTÓREJ GODZINY kotka ma jutro czas...

oleczka

Od: Wto wrz 26, 2006 19:37

Post » Czw paź 21, 2010 15:14 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Znalazłam hotelik "Kamiron" w Częstochowie, cena o wiele niższa, bo 15 zł z wyżywieniem za dobę, kicia byłaby w klatce w ogrzewanym domu, płatne z góry na określony okres. Czyli gdyby to miało być od jutra do niedzieli, to 9 nocy x 15 zł, myślę, że jesteśmy w stanie uzbierać taką sumę :D Problem niestety w tym, że ja jutro wyjeżdżam na cały dzień z Częstochowy i nie będę mogła jej tam zawieźć. Ewentualnie mogę poprosić męża o pomoc, ale musiałabym znać konkretnie godzinę, o której można kotkę zabrać, tak żeby wszystko sprawnie przebiegło.
Gdyby się udało i kotka poszłaby do hoteliku, to co będzie z nią w niedzielę za tydzień? Gdzie pójdzie i kto ją odbierze?
Cały czas liczę na to, że w międzyczasie odezwie się jeszcze ktoś ze znajomych.

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 15:21 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Oleczko, a to na pewno hotelik dla kotów? bo na ich stronie jest tylko oferta dla psów...
no i czy pani wie, że to kocica po sterylce z ulicy i niezaszczepiona?
w sprawach logistycznych to chyba musisz się z Samanthą dogadać
w każdym razie, gdyby co... czekam na PW z nr konta do wpłaty :)

amcia

Od: Czw lis 01, 2007 19:23

Post » Czw paź 21, 2010 15:27 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Dzwoniłam do właścicielki, wie, że po sterylce i bezdomna, o braku szczepień nie rozmawiałam, bo nie wiedziałam. Przyjmują też koty, nie tylko psy. Nie pytała, czy jest szczepiona, więc może nie byłby to problem.
W każdym razie jest już jakieś rozwiązanie. Jeśli nic innego się nie wyklaruje, to jutro można tam kotkę zawieźć. Kwestie organizacyjne leżą w gestii Samanthy i dziewczyny, u której kotka teraz przebywa, ja nie wiem nawet gdzie to jest, mogę pomóc w dowozie, o ile mój mąż będzie mógł, bo mnie jutro nie ma w Cz-wie.
Trzeba tylko zadbać o to, żeby kotkę odebrać za tydzień i ustalić kto będzie za to odpowiedzialny i kto się nią dalej zajmie :?

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 16:05 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Jestem, nie wyłączyłam się z "akcji", choć adrenalina i zmartwienie dla mnie nieleczonej są zagrożeniem, wczoraj udzielała mi pomocy aptekarka,
Więc tak, kotka ma przetrzymanie u Marty do jutra do godz. 18.00 i chyba nic się nie zmieni w tym zakresie. Na razie nie odebrała telefonu - mieli łapać dziczki, więc nagrałam się. Nie mam pojęcia, co to za hotelik Kamiron, może Florida Blue go potwierdzi, bo może ma lepsze rozeznanie skoro przyjmują tam psy.
W Zwierzyńcu wczoraj byłam, dowiedziałam się dokładnie to samo, jeśli dalej te boksy są takie jak sprzed roku, gdzie umierała moja kotka po operacji, to.....
W przyszłą niedzielę mogłąby iść do Kakadu (Galeria) , niewyadoptowana musi być jednak zabierana z powrotem, a ta niedziela to taka już grobowa (31.X), może nikt nie przyjść adoptować kota.
Dałam ogłoszenie do GW, ale jest kolejka......

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Czw paź 21, 2010 16:09 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Niestety nie jestem w stanie dowieźć kotki jutro do hoteliku- tak jak pisałam wyjeżdżam z Cz-wy na cały dzień i właśnie się okazało, że mój mąż też nie jest dostępny. Tak jak obiecałam dołożę się do kosztów hoteliku dla kotki czy ewentualnego wyżywienia, szczepienia.
Problem polega jedynie na tym, że nie wiemy na ile dni kotka ma do hoteliku iść i kto i kiedy miałby ją odebrać. Tu jest kontakt do hoteliku: http://www.psy.kamiron.com/
Dziewczyny z Elpisa powiedziały, że jest nikła szansa na jej adopcję w Kakadu za tydzień, bo chętni chcą tylko małe kocięta, a mają do wystawienia już jakieś swoje fundacyjne koty też, tak, że sytuacja też nie wygląda tak, że hotelik miałby być tylko do niedzieli (a tak zrozumiałam Samantho z rozmowy z Tobą). Jak się dowiedziałam Elpis nie jest odpowiedzialny za odłowienie kotki i nie zobowiązywał się, że zapewni jej DT (zakładając, że byłaby wzięta do Kakadu i nie znalazła tam domu).
Samantho działaj więc, dowiedz się kto i kiedy mógłby jutro kotkę do Kamironu zawieźć, na początek dobre i to, kilka chętnych już się zgłosiło do pomocy finansowej, można też pomyśleć o bazarku.

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 16:14 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Samantha pisze:Nie mam pojęcia, co to za hotelik Kamiron, może Florida Blue go potwierdzi, bo może ma lepsze rozeznanie skoro przyjmują tam psy.

Myślę, że można im zaufać, poleciła mi go pewna pani, do której mam zaufanie, pomagała mi wcześniej przy ratowaniu Tosi. Poza tym nie mamy za bardzo innej opcji, więc jeśli do jutra nikt nie weźmie kotki na DT, to nie ma co wybrzydzać (a jest różnica między 15 zł a 50 zł za dobę). Ważne jest, aby jutro zadzwonić do Kamironu odpowiednio wcześniej i umówić się na przywiezienie kotki, jeśli nic innego się nie wydarzy, a na razie niestety cisza... :(

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 16:45 Re: Cz-wa 6-kotki z opieką, szylkretka jutro na ulicę?!!!

Z zawiezieniem kotki do hoteliku, którego nie znałam,( teraz przeczytałam stronę), nie ma problemu, ul. Malownicza to jeszcze Częstochowa, a ja jutro kotkę odbiorę. Cena faktycznie do przyjęcia. Czasokresu nie przewidzę, do adopcji, do wyleczenia......
Rzeczywiście Elpis kotki sam nie odławiał we wtorek, ale radził, bym ją na wtorek dała do sterylki, więc zgłaszałam, że jeśli bezdomna kotka nie odejdzie to ja ją dostarczę, Elpis nie zabrał też maluchów, bo informował ,że nie ma DT. (rozmawiałam przecież w sobotę z Kamilą),więc sprawę poprowadziłam sama , bo czas gonił, bo maluchy marzły, bo właściciel domostwa (przebywający gdzie indziej) wypowiedział się, że "nie chce u siebie tego dziadostwa". A o Kakadu ? - też rozmawiałam, co zrobić by ratować kotkę przed ulicą..........
[b]Ona nie ma opiekuna, jest faktycznie bezdomna, a zimowy właściciel ,który ją na [/b]wiosnę wyrzucił na ulicę rujkującą lub ciężarną jest nikomu nieznany. Nie z tej ulicy szeregówek, bo tu ludzie się znają i znają ich wychodządzące koty. Rozpytywałam wczoraj o tę kotkę, niczyja, po prostu udało jej się przeżyć lato, pamiętali,że zjadała na ulicy przez 2 dni przejechanego gołebia........

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Czw paź 21, 2010 17:40 Re: Cz-wa szylkretka po sterylce ma piwnicę Elpi do jutra g.18!!

dziewczyny wielkie i mocne kciuki za to by się udało :ok: Za szybki i dobry dom!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw paź 21, 2010 18:28 Re: Cz-wa szylkretka po sterylce ma piwnicę Elpi do jutra g.18!!

Uff, to dobrze Samantho, że możesz ją zawieźć jutro do hoteliku :ok:

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 18:33 Re: Cz-wa szylkretka po sterylce ma piwnicę Elpi do jutra g.18!!

W razie czego tez mogę się dorzucic do kosztów hoteliku , tylko proszę o dane.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw paź 21, 2010 18:36 Re: Cz-wa szylkretka po sterylce ma piwnicę Elpi do jutra g.18!!

Super! To już jest co najmniej 4 chętnych do zrzutki na hotelik! :1luvu:
Samantha, pamiętaj tylko, żeby od razu rano jutro zadzwonić do Kamironu i umówić się konkretnie, no i niestety trzeba wpłacić określoną kwotę z góry. Będziesz mogła założyć do poniedziałku?

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 18:39 Re: Cz-wa szylkretka po sterylce ma piwnicę Elpi do jutra g.18!!

Ja deklaruję 100 zł na, dziewczyny napiszcie proszę ile możecie wpłacić, od kwoty będzie zależało ile dni kotka może być w hoteliku
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw paź 21, 2010 18:42 Re: Cz-wa szylkretka po sterylce ma piwnicę Elpi do jutra g.18!!

Ja 100 zł na pewno. Jeśli Samantha przysłałaby dzisiaj na PW namiary na przelew, na jutro na 18tą powinien już dojść :)

amcia

Od: Czw lis 01, 2007 19:23

Post » Czw paź 21, 2010 18:54 Re: Cz-wa szylkretka po sterylce ma piwnicę Elpi do jutra g.18!!

Ja na razie mogę dać 40 zł, więc mamy już 240 zł, a to już jest 16 dni!! :dance2: :dance:
Może na razie dogadać się na tydzień, może zdarzy się jakiś cud w przyszłym tygodniu, a jeśli nie, to wtedy przedłużymy o kolejny tydzień? Jak myślicie?

oleczka

[poprzednia][następna]