[WAW]Koty spod PKiN - potrzebna pomoc doświadczonych łapaczy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 16:01 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Raczej nie, potrzebna by była druga klatka :roll: I raczej nie wiem, gdzie by ją Alix76 upchęła :roll: Ale chyba się złamałam i można do mnie przywieźć :oops:

Maluchy super - wczoraj dziewczyny siłą przepychały Basię z kontenera do klatki, a dzisiaj Toto samo przelazło, jak zobaczyło znajome wąsiki :wink: Jak wychodziłam, to siedziały skulone obok siebie, aczkolwiek nie przytulone ;) Klony dwa :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob mar 05, 2011 16:04 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Potwierdzam :twisted: - Toto przeszło samo :lol: i siedzi w misce z jedzeniem. Płeć n/n. Ja na razie wybywam, więc dalsza relacja wieczorem.
Klatki podobno można piętrować :twisted: ale nie nalegam

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob mar 05, 2011 16:06 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Nie no, można piętrować na pewno :twisted:
Zwłaszcza jak się lubi mieszkać w piwnicy, bo światła słonecznego to już chyba nie uświadczysz?

OKI

Post » Sob mar 05, 2011 16:26 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

O tej porze roku światła słonecznego i tak nie ma :twisted:
Zmieniła się konfiguracja w klatce - mamy mały pokot. Przy okazji żarcie z miseczki zniknęło, tylko nie wiem, czy zjedzone, czy przyklejone do łap :roll: . Najlepsza zaś jest Gołąbka - stoi przed klatką i drze pyszcz - chyba kolor maluchów poruszył jej serce.

Obrazek

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob mar 05, 2011 18:41 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

nie piszcie o klonach, bo na forum klony to pewien typ umaszczenia kota ;)

na oko daję im 4-5 mcy, lepiej powiem jak zajrzę w ryjki

tylko teraz pytanie co dalej - czy ktoś podejmie się oswojenia ich... jeśli nie - załatwię oczywiście sterylki i wracają...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob mar 05, 2011 18:49 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Topsz, nie są klony, są identyczne buraski :lol:
Jopop, pisałaś, że jest DT od za tydzień (o ile to są faktycznie kocięta) - to one się łapią, czy nie? Bo ja lajkonik - dla mnie to maluchy straszne :lol:

OKI

Post » Sob mar 05, 2011 18:52 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

to już stanowczo nie są maluchy ;)

obawiam się, że jeszcze zobaczysz maluchy jak będziesz z nami akcjować ;)

co do DT - nie wiem czy umie oswajać dzikuski, spróbuję to wyjaśnić...
Obrazek

jopop

Post » Sob mar 05, 2011 18:56 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Hehe, no dobra :lol: Po prostu do tej pory to mnie zdecydowanie dorosłe koty "lubiły" :lol: A one mi na takowe nie wyglądają :roll:

A czy do oswajania nie powinno ich się rozdzielić?

OKI

Post » Sob mar 05, 2011 19:03 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

U tego DT poprzednio trafili trzej królowie z łapanki w wieku własnie 4-5 miesięcy i DT dało radę :>
Ale oni byli tacy bardziej jak Toto od OKI, nie tacy jak Basia :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob mar 05, 2011 19:04 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

oczywiscie lepiej się oswaja pojedynczo.

ale na razie cierpimy raczej na niedobór niż nadmiar miejsca ;)

szczerze: jesli one sa mało rokujące to nie ma sensu zajmować kilku domów tymczasowych na kilka miesięcy oswajania dziczków. za moment będziemy zasypani KOCIĘTAMI, które bez tej pomocy padną.

na razie trudno mi to ocenić, może w poniedziałek dam radę je zobaczyć, jutro mam przerąbany dzień...

tak czy inaczej - próbujcie proszę łapać resztę, we wtorek muszę zabrać cały sprzęt na łapankę!
Obrazek

jopop

Post » Sob mar 05, 2011 19:06 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

To co, łapanka w niedzielę o 21? Ja i OKI?
Tylko potrzebujemy transportera dobrego do przekładania rzeczywiście.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob mar 05, 2011 20:52 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Szalony Kot pisze:U tego DT poprzednio trafili trzej królowie z łapanki w wieku własnie 4-5 miesięcy i DT dało radę :>
Ale oni byli tacy bardziej jak Toto od OKI, nie tacy jak Basia :>

Trzej królowie zostali zgarnięci do ręki i do transportera. To były koty oswojone z ludźmi, karmione i głaskane, o dziczeniu nie było mowy...
Może Toto i Baśka jeszcze zmienią zdanie w ciągu najbliższych dni. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob mar 05, 2011 21:31 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Z tego co wiem ta trójka złapana jesienią już nie dziczy. Nie wiem co z matką, pewno Ania tu wejdzie to sie wypowie.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Nie mar 06, 2011 9:07 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Szalony Kot pisze:To co, łapanka w niedzielę o 21? Ja i OKI?

Si :lol:
Szalony Kot pisze:Tylko potrzebujemy transportera dobrego do przekładania rzeczywiście.

W zasadzie, to wczoraj w lecznicy pani dr rozpracowała ten mój :wink:

Pytanie, co potem? Bo ja mogłabym je zawieźć do lecznicy dopiero w poniedziałek wieczorem. Chyba że podrzuciłabym rano na 9tą i ktoś by je stamtąd odebrał :roll:

OKI

Post » Nie mar 06, 2011 10:03 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Jutro wieczorem muszę być w lecznicy na kontroli z Wawerczankami, to mogłabym zabrać potencjalny łup i dowieźć do DT. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]