SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 26, 2010 21:10 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

TOZ prosił mnie o rozpowszechnienie informacji, że teraz z każdą chwilą będzie się zwiększanie zapotrzebowanie na koce, stare ubrania i wszelkie inne "materiały grzewcze". Jeżeli ktoś ma, chętnie odbiorę i przekażę.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie wrz 26, 2010 22:02 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Napiszcie więcej o Śnieżynce i Łatce.
Wyślijcie mi tekst na PW wraz z numerem osoby, do której można dzwonić w sprawie adopcji.

Dziewczyny na bazarku i pchlim targu oferują zrobienie ogłoszeń.
Opłaciłabym im taki pakiet ogłoszeń.

Może to zwiększyłoby ich szanse na ( wspólny ) dom.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie wrz 26, 2010 22:07 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Ja mam prześcieradło które ostatnio zapomniałam zabrać :roll: Ale to jak będę w schronie to dam. Jeszcze w sumie spróbuje poszukać w lumpku jakieś koce itp itd.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie wrz 26, 2010 22:46 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Mulesia, dziękuję :1luvu: Wysłałam pw.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie wrz 26, 2010 22:51 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

A ja tylko chciałam przekazać, że Persio zwany Gerardem dotarł do mnie. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. W środę się umówiliśmy do mojego weta, zabiorę wiec i jego na ogólny przegląd...

I powiem tyle : matulu kochana jaki to jest gość:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie wrz 26, 2010 23:43 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!!

Kruszyna pisze:891/10 3-letni kocur z urazem kręgosłupa i złamana miednicą, nie rusza tylną częścią ciała w ogóle :(

Niestety nie jest wykastrowany :( Miły, daje się głaskać, ale jak ma już dość, to potrafi to pokazać. Jest w izolatce, pod opieką pracowników kociarni.

Ktoś ma pomysł, co z nim zrobić?

Obrazek

Czy on sam sika, czy trzeba go odsikiwać?

W lecznicy spotykam ludzi, którzy "firmowego" (przedtem wolnozyjący dochodzący do nich na jedzenie) kocura w podobnej kondycji(chyba go ktos kopnął) od 3 miesięcy codziennie przynosza na odsikiwanie i rehabilitację.
Podobno sa jakieś postępy.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie wrz 26, 2010 23:48 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!!

JaEwka pisze:Wstaw zdjęcia tutaj też. Można by przeszukać ogłoszenie w necie czy komuś nie zaginął.

Teraz myslę, ze on mógł nawet z daleka przyjść tak idąc za różnymi ludźmi.
Nie zgubił się wczoraj. Chudy, głodny(podobno trawę skubał) i trochę brudny.

ossett

Post » Nie wrz 26, 2010 23:57 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

_leśna_ pisze:Jemu to nie tylko będzie ta łapa w adopcji wadzić ale i wiek.
Dużo ludzi przychodzących twierdzi że roczny kot to już stary.
Niektórzy tak się zachowują jakby za chwilę ten kot miał umrzeć :]

To naprawdę trzeba mieć silne nerwy, że takie gadanie znieść w miarę uprzejmie.

Kiedyś (nie tak bardzo dawno temu) był w schronisku taki czarny bezłapek(a chyba raczej bezłapka), który po dachach skakał, a dużo był starszy. Zdaje się, że został wyadoptowany...

Ten też wygląda na sprytnego, chociaż jest taki smutny:

864/10 kocur, brak P.T, spokojny

Obrazek

ossett

Post » Pon wrz 27, 2010 8:42 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

ile bidotków
poszukam jakiś kocyków itp co mogło by się nadać
mogę pomóc w ogłoszeniach jak trzeba
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon wrz 27, 2010 9:22 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!!

ossett pisze:
Kruszyna pisze:891/10 3-letni kocur z urazem kręgosłupa i złamana miednicą, nie rusza tylną częścią ciała w ogóle :(

Niestety nie jest wykastrowany :( Miły, daje się głaskać, ale jak ma już dość, to potrafi to pokazać. Jest w izolatce, pod opieką pracowników kociarni.

Obrazek

W lecznicy spotykam ludzi, którzy "firmowego" (przedtem wolnozyjący dochodzący do nich na jedzenie) kocura w podobnej kondycji(chyba go ktos kopnął) od 3 miesięcy codziennie przynosza na odsikiwanie i rehabilitację.

Z tego, co mi wiadomo, sika sam. Pod siebie, ale sam. Qpale chyba też robi, ale tego nie jestem pewna. Wywiem się i napiszę.

Chyba wczoraj pojawił się wątek o Panu Sowie z Krakowa, któremu trzeba pomagać w wypróżnianiu. Ponoć to nie żadna wielka sztuka.
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon wrz 27, 2010 9:39 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!!

Kruszyna pisze:
ossett pisze:

Obrazek

Z tego, co mi wiadomo, sika sam. Pod siebie, ale sam. Qpale chyba też robi, ale tego nie jestem pewna. Wywiem się i napiszę.

Chyba wczoraj pojawił się wątek o Panu Sowie z Krakowa, któremu trzeba pomagać w wypróżnianiu. Ponoć to nie żadna wielka sztuka.

No jak sam sika to nie byłoby większego problemu dla domu.
Odkupić łatwiej samemu.
Mnie, na przykład, zapach kocurzy mniej szkodzi niż te wszystkie pachnidła w galeriach handlowych, ale niestety jestem zbyt zakocona i mam nieszczelne drzwi.
Śliczny jest i tak mądrze patrzy.

ossett

Post » Pon wrz 27, 2010 10:13 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

ossett pisze:
_leśna_ pisze:Jemu to nie tylko będzie ta łapa w adopcji wadzić ale i wiek.
Dużo ludzi przychodzących twierdzi że roczny kot to już stary.
Niektórzy tak się zachowują jakby za chwilę ten kot miał umrzeć :]

To naprawdę trzeba mieć silne nerwy, że takie gadanie znieść w miarę uprzejmie.

Kiedyś (nie tak bardzo dawno temu) był w schronisku taki czarny bezłapek(a chyba raczej bezłapka), który po dachach skakał, a dużo był starszy. Zdaje się, że został wyadoptowany...

Ten też wygląda na sprytnego, chociaż jest taki smutny:

864/10 kocur, brak P.T, spokojny

Obrazek

Masza - bezłapek, bezogonek, jest u Bożeny. I tak skacze na 3 łapkach aż miło, ledwo transporter utrzymałam tak mi w nim wierzgał ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 27, 2010 12:22 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Gibutkowa pisze:Obrazek

Masza - bezłapek, bezogonek, jest u Bożeny. I tak skacze na 3 łapkach aż miło, ledwo transporter utrzymałam tak mi w nim wierzgał ;)

Gibutkowa, właśnie.... my to wiemy że taki kotek świetnie sobie radzi ale nie wiem czy ludzie przychodzący do schroniska mają taką świadomość :roll: Z resztą takich ludzi jak Bożena jest niewielu na tym świecie :1luvu:
Chyba bez cudu forumowego.... jego życie nie zapowiada się sielankowo :(
Biedny kotek :cry: :cry: :cry: serce pęka :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon wrz 27, 2010 12:24 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Zaznaczam :ok: dzisiaj będą :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon wrz 27, 2010 13:34 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Agness78 pisze:
Gibutkowa pisze:Obrazek

Gibutkowa, właśnie.... my to wiemy że taki kotek świetnie sobie radzi ale nie wiem czy ludzie przychodzący do schroniska mają taką świadomość :roll: Z resztą takich ludzi jak Bożena jest niewielu na tym świecie :1luvu:
Chyba bez cudu forumowego.... jego życie nie zapowiada się sielankowo :(
Biedny kotek :cry: :cry: :cry: serce pęka :cry:

Może by jakieś filmy propagandowe tym ludziom pokazywać...

Przecież taki niepełnosprawny kotek to żaden kłopot, a z małymi kociakami samo utrapienie i wcale nie ma pewności, że wyrosną na uległe miziaki ...

ossett

[poprzednia][następna]