UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 23:02 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

ten kotek o którym piszecie dziewczyny nie był prywatnym kotkiem Mruczeńki 1981 , to był kotek ze schroniska i na tamten czas dt u Iki - dla kotka oznaczał opiekę i życie , z tego co wiem, Mruczeńka pośredniczyła w przekazaniu kotka do IKI Niemniej jednak postaramy się zebrać tutaj we Wrocku i sprawdzić co teraz dzieje się z kotkiem , jak byłam w marcu br u IKI - nie działo się nic niepokojącego

p.s. magaaa - może znasz kogoś kto nie będzie :lol: "zasłaniał się " malutkim dzieckiem i mógłby sprawdzić co się dzieje z kotkiem ? naprawdę dysponujemy mocno ograniczonym czasem :oops:
Ostatnio edytowano Sob paź 23, 2010 22:18 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt paź 22, 2010 23:28 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

viewtopic.php?f=13&t=117831&start=30

przepraszam dziewczyny,ale zajrzyjcie proszę bo boję się o tą koteńkę że skonczy w schronie a nikt na ten wątek nie zagląda...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 23, 2010 15:40 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

p.s. magaaa - może znasz kogoś kto nie będzie "zasłaniał się " malutkim dzieckiem i mógłby sprawdzić co się dzieje z kotkiem ?

Którego odpowiedzialnie umieściłyście u Iki i jeszcze odpowiedzialniej tam trzymacie mimo ze wiecie co tam się dzieje i w jakim stanie jest ten nieszczęsny kot???
Oj, "kociary"...
Wstydziłybyście się dziewczyny, jak słowo...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob paź 23, 2010 21:10 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Wybaczcie offa ale myśle, że mam prośbę, troszkę jakby na temat.
Poszukujemy domów tymczasowych dla 30 kotów.
W Chrzanowie jest zbieraczka z prawdziwego zdarzenia. Do tej pory ŻADNA!
organizacja nie zajęła się tematem. Koty niestety mogą być chore.
Na leczenie postaramy się uzbierać środki. Każdego, kto ma możliwość przyjęcia choćby jednego
egzemplarza prosimy o info na Pw.

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Sob paź 23, 2010 22:13 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:
p.s. magaaa - może znasz kogoś kto nie będzie "zasłaniał się " malutkim dzieckiem i mógłby sprawdzić co się dzieje z kotkiem ?

Którego odpowiedzialnie umieściłyście u Iki i jeszcze odpowiedzialniej tam trzymacie mimo ze wiecie co tam się dzieje i w jakim stanie jest ten nieszczęsny kot???
Oj, "kociary"...
Wstydziłybyście się dziewczyny, jak słowo...

nikt nie broni abyś Ty zachowała jak prawdziwa i odpowiedzialna "kociara" :lol: skoro MY :roll: jesteśmy nieodpowiedzialne :?

jessi74

Post » Nie paź 24, 2010 7:17 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

jessi74 pisze: nikt nie broni abyś Ty zachowała jak prawdziwa i odpowiedzialna "kociara" :lol: skoro MY :roll: jesteśmy nieodpowiedzialne :?

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, ze rozmawiam z dzieckiem.
Żenujące.
Usiłowałam potrząsnąć, ale nie pomaga.
Szkoda Maszki...

Dopiero teraz widać, jak Zosia i ci wszyscy, którzy koty pozabierali są wyjątkowi.

magaaaa

Post » Nie paź 24, 2010 8:32 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Magdo, czy jak ty się tam nazywasz dziewczynko. Mam nadzieję,że z takim podejściem nie jesteś i nigdy nie będziesz matką. Załóżmy nawet, że zostawię "swojego noworodka", który ma teraz 3 miesiące i udam się do Rudy Śląskiej. Tylko jak mam znaleźć Ikę, skoro nikt nie chce mi podać adresu lub chociaż numeru telefonu? Jeśli jesteś tak poprawna i bez skazy, jak próbujesz tu siebie przedstawić, to pomóż mi zdobyć te dane. Będziesz miała swój wkład w ratowanie kota, którego ja skazałam na pewną śmierć, gorszą niż w schronisku. Udowodnij, że oprócz pisania postów i grzania tyłka przed komputerem, potrafisz coś jeszcze.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie paź 24, 2010 8:39 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Są na forum osoby, które znają dane kontaktowe Iki. Zadaj sobie choć to minimum trudu aby je zdobyć.
To Ty masz tam sprawę do załatwienia :evil:

No. A my się tu zastanawiamy dlaczego tymczasy z forum sa cały czas u Iki.
Szkoda słów.
I kotów.

magaaaa

Post » Nie paź 24, 2010 8:41 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Wiedziałam,że jak przyjdzie do konkretów, to się wykpisz. Niestety wpisuję cię do osób ignorowanych i nie będę miała już przyjemności czytać twoich postów.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie paź 24, 2010 8:44 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Mialam coś napisać ale właściwie nie wiem nawet co.
W obliczu takiej bezczelności i przerostów wszelakich nie warto się wysilać.

magaaaa

Post » Nie paź 24, 2010 10:02 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:
jessi74 pisze: nikt nie broni abyś Ty zachowała jak prawdziwa i odpowiedzialna "kociara" :lol: skoro MY :roll: jesteśmy nieodpowiedzialne :?

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, ze rozmawiam z dzieckiem.
Żenujące.
Usiłowałam potrząsnąć, ale nie pomaga.
Szkoda Maszki...

Dopiero teraz widać, jak Zosia i ci wszyscy, którzy koty pozabierali są wyjątkowi.

Widzę że ci chyba bardziej pani Zofia "gryzie" serce ..... nie wiem czemy skojarzyłaś mnie od razu z kotem Maszko? ale to niestety twój problem - nie nasz....
NIE BĘDĘ ODPOWIADAŁA NA TWOJE ZACZEPNE POSTY - ZRESZTĄ JUŻ SPORO WCZEŚNIEJ ZAUWAŻYŁAM TWOJĄ NIECHĘĆ DO ....WROCŁAWIA CHYBA :lol: CHYBA NAJLEPIEJ WPISAĆ CIEBIE NA LISTĘ OSÓB IGNOROWANYCH ...
ZAPRASZAM DO WROCŁAWIA....POTĘŻNA AGLOMERACJA I MNÓSTWO MNÓSTWO KOCIEJ BIEDY.... NA KAŻDYM OSIEDLU ROZMNAŻAJĄCE SIĘ KOTY, GŁODNE UMIERAJĄCE Z CHOROBY.... TO JEST NAPRAWDĘ STRASZNE JAK TO WYGLĄDA...MIMO ŻE TYLU WOLONTARIUSZY STARA SIĘ COŚ ROBIĆ ... CO I RUSZ W NOWYM MIEJSCU ...POJAWIA SIĘ WĄTEK...O KOTACH W CENTRUM, NA OŁTASZYNIE, NA WOJSZYCACH, POPOWICACH, SZCZECIŃSKIEJ...
PANI ZOSIA TO OSOBA KTÓRA POŚWIĘCIŁA SWÓJ PRYWATNY CZAS I PIENIĄDZE ABY SPRAWIĆ CHOCIAŻ W NIEWIELKIEJ CZĘŚCI ŻEBY TYCH KOTÓW BEZDOMNYCH I ŻYJĄCYCH PO PIWNICACH BYŁO MNIEJ... I ZGADZA NIE JEST TO JAKAŚ "MATKA SUKCESU" CZY "KOCIA SIOSTRA MIŁOSIEDZIA" ALE ONA NAPRAWDĘ DUŻO ZROBIŁA ŻEBY MNIEJ KOTÓW UMIERAŁO W MĘCZARNIACH..... OBECNIE MA OKOŁO 15 TYSIĘCY DŁUGU - PRZEZ CO WŁAŚNIE PRZEZ TO ŻE DBAŁA PRZEZ PONAD 20 LAT ŻEBY KOTY NIE BYŁY GŁODNE, A JESZCZE KILKA LAT NIE BYŁO BEZPŁATNYCH STERYLEK I NASZEJ POMOCY TEZ NIE MIAŁA... KTO NIE CHCE NIE MUSI JEJ POMAGAĆ.... I NIE MUSI WIERZYĆ W JEJ WYJATKOWOŚĆ ..... to taka mała riposta na zaczepkę nt pani Zosi, zawsze tak odpowiem jak ktoś bezmyślnie i bez wyobraźni klepał bzdury....

A CO DO MRUCZEŃKI I KOTA MASZKI..
NIE MUSZĘ SIĘ TUTAJ NIKOMU TŁUMACZYĆ.... ALE MRUCZEŃKA 1981 POMOGŁA W WYADOPTOWANIU - SETEK- CHYBA KOTÓW Z WROCŁAWSKIEGO SCHRONISKA.... MASZKO TO KOTEK KTÓRY DAWNO BY NIE ŻYŁ GDYBY WTEDY ZOSTAŁ W SCHRONIE...NIE WYPOWIADAM SIĘ TUTAJ NT DOMU TYMCZASOWEGO IKI GDYŻ NIE ZA WIELE WIEM NA TEN TEMAT
ALE KOT JEST JUŻ ROK U IKI ....
ZAPEWNIAM ŻE WIELE WOLONTARIUSZEK MARTWI SIE TYMI SYGNAŁAMI ZE MASZKO JEST ZANIEDBYWANY U IKI, NAJBARDZIEJ MARTWI SIĘ PEWNIE MRUCZEŃKA ...ZAMIAST TUTAJ JĄ ATAKOWAĆ PROPONUJĘ POMYŚLEĆ JAK WSPÓLNIE MOŻNA SPRAWDZIĆ TE NIEPOKOJĄCE INFORMACJE I W RAZIE POTRZEBY POMÓC MASZKO
BIEDNY KOT ZE SCHRONU, STARY NIECHCIANY, NIKOMU NIEPOTRZEBNY I CHORY JESZCZE DO TEGO, WSZYSCY SIĘ ODRACALI OD JEGO KLATKI, MÓGŁ LICZYĆ TYLKO NA MRUCZEŃKĘ....WZIĘŁA GO IKA, PEWNIE JEST U NIEJ NA SWÓJ SPOSÓB SZCZĘŚLIWY....
MASZKO dalej może liczyć na Mruczeńkę :ok: na pewno sprawdzi co sie dzieje z kotkiem, jaki jest jego stan i czy jest to przyczyna jego zaniedbania...
nie widzę powodu aby każdy krok w kierunku tego sprawdzenia opisywać tutaj na wątku i proszę mieć trochę wyobaraźni zanim obrazi się kogoś , że nie pakuje w pociąg trzymiesięcznej córeczki i nie pędzi do Katowic..... :x
ehhhh, ale się rozpisałam ..... ale to wszystko po to aby zamiast obrażał mnie ktoś w stylu " dziecinne wypowiedzi" uruchomił troszkę swoją wyobraźnię i zastanowił się " jakie słowa tłucze w tą klawiaturę" naprawdę chcę być daleka od obrażania się i kłótni... w końcu jestesmy tutaj na forum wszscy dla kótów... po co tracić energię na jakieś potyczki słowne.. odpisałam raz i już wiecej nie napiszę.... szkoda mi na to czasu...

i zapewniam, na ile uda mi się pomóc - przyczynię się do tego aby sprawdzić czy kotu nie dzieje się krzywda
ZAPEWNIAM - ŁATWO KOMUŚ COŚ NAKAZAĆ - SKRYTYKOWAĆ TUTAJ NA FORUM, MOŻE TĄ ENERGIĘ TRZEBA SKUPIĆ NA TYM JAK POMÓC KOTU, BO TO NIE JEST KOT TYLKO MRUCZEŃKI , KAŻDY MOŻE MU POMÓC! BYLE ROZSĄDNIE I BEZ SZUKANIA SENSACJI!

jessi74

Post » Nie paź 24, 2010 10:12 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

przepraszam za wypowiedzi nie na temat, już wiecej nie będę zaśmiecać wątku :oops:

jessi74

Post » Nie paź 24, 2010 11:18 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Jessi74, wydaje mi się, że magaaaa pisząc o Zosi miała na myśli forumowiczkę Zofię&Saszę, a nie p. Zosię z Wrocławia (która chyba nie ma nic wspólnego z omawianą tu sprawą). Więc nie ma się o co oburzać :roll:
I proszę Cię, nie krzycz.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie paź 24, 2010 12:05 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

już nie będę krzyczeć :oops: ale zawsze "rozwala" mnie brak wyobraźni i bezmyślne krytykowanie innych przez kogoś kto naprawdę niewiele wie w danym temacie
co do Zofii, nie wiem kogo dokładnie miała na myśli magaaa i w ogóle nie wiem co miała na myśli obrażając nas
jeśli nie panią Zofię, nic nie szkodzi - też dostaję zgryźliwie komentujące ją PW, więc przy okazji się wypowiedziałam - ale mogę zedytować :)

jessi74

Post » Pon paź 25, 2010 11:06 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zlitujcie się... IKA 6 czyta wątek i śmieje się w kułak :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]