Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 10, 2010 22:35 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Łooo matko Pani Prezes :wink: to ja jutro przy takim napiętym planie muszę chyba wstać o siódmej srańca :cry: a w sobotę to ja nawet nie wiem gdzie taka godzina jest na zegarku bo z reguły wstaję o 12 w południe :mrgreen: cholera chyba się zastrzelę z samego rana :evil: no nie albo po powrocie ze schronu :ryk: chyba jestem niezby narmalna :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob wrz 11, 2010 7:20 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Więc sobie dziś przypomniałam.
Obróżki można kotom zakładać.
One mają kartoteki, ale możemy wprowadzić swój system numeracji.

W schronisku system jest taki kartoteka np 123 przez identyfikator, ale to jest problematyczne i skomplikowane.
Łatwiej było by lecieć od 1 przez rok, czyli buraska z zielonym 1/10, z czerwonym 2/10 itd.
Co myślicie?

tereniu1 nienormalna to jestem ja, wczoraj S-c dziś K-ce :twisted:
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Sob wrz 11, 2010 12:26 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Miałam dzisiaj możliwość zobaczenia Schroniska w Sosnowcu 8O- kociarni. Wiecie z opisów wyobrażałam sobie że jest źle :evil: Ale to co zobaczyłam przeszło moje wyobrażenie :evil: Wstyd, wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd dla miasta i jego władz że coś w takiej formie istnieje. Toż to 19 wiek :evil: Powinno się narobić zdjęć i pokazać przy spotach wyborczych.
Po prostu brak słów żeby to opisać :evil:
:strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob wrz 11, 2010 13:58 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Co do okna, rozmawiałam z Anetą.
Oni je mają po prostu wstawić, nie kupujcie wywietrznika, to że im się nie chce nie znaczy, ze trzeba im dawać gotowca.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Post » Sob wrz 11, 2010 14:01 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Dziś był dzionek schroniskowy :) Zostałam zagoniona do pracy z samego rana :wink: normalnie wtałam o ósmej podczas gdy w sobotę to o tej porze przewracam się na drugi bok 8O Ekipa w składzie Piotrek, ja, Ewa i nowa wolontariuszka do kotów Kasia :lol: W starej kociarni pełno kociaków do wyboru do koloru - na dzień dziesiejszy jest 17 kotów w tym 5 maluszków 2 podrostki reszta dorosła niestety kilka kotów typowo domowych :cry: w tym jedna cudna kicia 6 letnia oddana z powodu standardowego alergia :twisted: Serce się kraje jak się na nią patrzy tyle smutku w jej oczach, i z taką godnością to znosi że aż to jest wzruszające. Mnie z kolei na kolana powalił czarny maluszek w klatce siedzi taki smutny z takim wyrzutem w tych swoich maleńkich oczkach :cry: jak go wzięłam na ręce tulił się normalnie ze łzami w oczach wsadziłam go do klaty, a on się ożywił miaukolił jakby mówił weź mnie na ręce i przytul :cry: Jak się odrobię postaram się wstawić parę fotek.

terenia1

Post » Sob wrz 11, 2010 14:37 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Sorki za zaśmiecanie wątku kociego - psinką, ale może Rybka przekleji to na dogo.
W okolicy Ostrogórskiej jest takie ogłoszenie
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob wrz 11, 2010 14:46 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Tereniu ktoś do mnie pisał o Twojego kociaka, podam Twoj telefon, może ta osoba zadzwoni.

A info o beaglu zaraz przekleję.

Rybka_39

Post » Sob wrz 11, 2010 14:55 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Rybka_39 pisze:Tereniu ktoś do mnie pisał o Twojego kociaka, podam Twoj telefon, może ta osoba zadzwoni.

:ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob wrz 11, 2010 16:10 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Rybka_39 pisze:Tereniu ktoś do mnie pisał o Twojego kociaka, podam Twoj telefon, może ta osoba zadzwoni.

Dzięki Sylwia :D kurcze gdyby moje 2 tymczasiki znalazły swoje miejsce na ziemi mogłabym zabrać maleńtasy ze schronu, mam nadzieję że to końcówka.
Sylwia napisz mi na pw swojego maila wyślę Ci linki z naszych kocio-chatkowych kotów do adopcji.
A dasz radę też robić ogłoszenia bo mam kupę zdjęć - tylko trzeba by pisać zdawkowo w ogłoszeniach bo za wiele o kotach nie wiemy :( Kasia która dziś była też będzie robiłą ogłoszenia - może to jakoś wszystko pójdzie :)

terenia1

Post » Sob wrz 11, 2010 18:02 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

majencja pisze:Miałam dzisiaj możliwość zobaczenia Schroniska w Sosnowcu 8O- kociarni. Wiecie z opisów wyobrażałam sobie że jest źle :evil: Ale to co zobaczyłam przeszło moje wyobrażenie :evil: Wstyd, wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd dla miasta i jego władz że coś w takiej formie istnieje. Toż to 19 wiek :evil: Powinno się narobić zdjęć i pokazać przy spotach wyborczych.
Po prostu brak słów żeby to opisać :evil:
:strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:

Majka nie pisze, że nas odwiedziła z darami, serdecznie dziękujemy :1luvu: , będziemy sukcesywnie dowozic do schroniska> Jest strasznie szczegolnie jak pada, dziś sprzatałysmy kwarantannę, Piotrek siedział na dachu żeby zamontować banerek i folię zeby się na glowy nie lało. niestety lało się do środka i zastanawiałam się czy najpierw nas prąd kopnie ( właczone ogrzewanie i światlo) czy Piotrek spadnie nam na głowy bo dach nie wytrzyma. Przy zyciu trzyma nas nadzieja przeprowadzki w przyszłym tygodniu mam nadzieję.
Piotrek odarł ściany z folii i jutro bedzie malował.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob wrz 11, 2010 18:07 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Rybka_39 pisze:Co do okna, rozmawiałam z Anetą.
Oni je mają po prostu wstawić, nie kupujcie wywietrznika, to że im się nie chce nie znaczy, ze trzeba im dawać gotowca.

Rybko okna są za duże i będzie duza strata ciepła oraz konstrukcja melaminy moze tego nie wytrzymać. Okna powinny miec maksymalnie 100x100 cm. Kupilismy juz 5 wywietrzników. Zadzwonię do Anety i Janki i wyjaśnię. Niestety nie moge sie do nich dodzwonic. Najwyżej wstawimy okna na wiosnę. Przeprowadźmy się juz jak najszybciej bo oszaleję w tym małym pierdolniku zalanym wodą :evil: Przepraszam co wrażliwszych za słownictwo ale kurde masakra - lało nam się dzisiaj z sufitu po plecach :evil:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob wrz 11, 2010 18:22 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

No dobra to zaczynamy :D zdjęć jest dużo niestety jakość jest jaka jest :( bo mój aparat taki sobie, ale lepsze takie niż nic, postaram się wkleić wszystkie bo zawsze jeśli ktoś by chciał zrobić ogłoszenia można je s forum skopiować jeśli ktoś chce prześlę na maila.
Na dzień dzisiejszy w schronisku jest 18 kotów - 5 maleńtaów, 2 podrostki i 11 dorosłych nie wiem czy wszystkim zrobiłam zdjęcia, małe komentarze będą przy zdjęciach.
Ale na początek mała zgaduj-zgadula kto to jest, i co ma na nogach :mrgreen:
ObrazekObrazek
To tak na wesoło :mrgreen:

terenia1

Post » Sob wrz 11, 2010 18:25 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Ujęcia ze starej kociarni - gdzie teraz są wszystkie koty i dosłownie leje się woda z dachu do środka :evil:
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Sob wrz 11, 2010 18:29 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Ujęcia z nowej kociarni :) kafelki położone jutro malowanie i mam nadzieję, że niebawem przeprowadzka :mrgreen:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Sob wrz 11, 2010 18:42 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Teraz kolej na kociaki zaczynam od maleńtasów na początek jednej z najmniejszych maluszków - został sam z rodzeństwa jest biedny i taki zrezygnowany, wzięłam go na ręce to się tulił tak pragnie człowieka, normalnie ze łzami w oczach wsadziłam go do klaty - wtedy się ożywił patrzył z takim wyrzutem na mnie jakby chciał powiedzieć dlaczego mnie tam wsadziłaś :cry: muszę coś dla niego wykombinować :!:
ObrazekObrazek
Obrazek

terenia1

[poprzednia][następna]