Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mziel52 pisze:Te hormony tarczycy jednak warto zbadać. Znany jest tu na forum przypadek kota Brucka z atakami padaczki nie reagującej na żadne leczenie, a okazało się, że to hormony - i kota wyciągnęli z bardzo nieciekawego stanu.
viewtopic.php?f=1&t=101645
Może napisz do Anji, który z wetów postawił właściwą diagnozę i poproś o namiary na tego weta, ona mailowo konsultowała, w Warszawie nikt nie umiał sobie z tym poradzić.
Te objawy mogą wskazywać na niedobory w elektrolitach czy jakieś inne.
Ja odnoszę wrażenie, że Twoja kotka ma neuropatie.
Te hormony tarczycy jednak warto zbadać.
U ludzi to się chyba miastenia nazywa i jest to zdaje się jakaś choroba autoimmunologiczna.
Fredziolina pisze:mziel52 pisze:Te hormony tarczycy jednak warto zbadać. Znany jest tu na forum przypadek kota Brucka z atakami padaczki nie reagującej na żadne leczenie, a okazało się, że to hormony - i kota wyciągnęli z bardzo nieciekawego stanu.
viewtopic.php?f=1&t=101645
Może napisz do Anji, który z wetów postawił właściwą diagnozę i poproś o namiary na tego weta, ona mailowo konsultowała, w Warszawie nikt nie umiał sobie z tym poradzić.
Te objawy mogą wskazywać na niedobory w elektrolitach czy jakieś inne.
Ja tez mam takie wrażenie.
Moje dwa koty miały przez długi czas dziwne drgawki i skurcze. Te skurcze pojawiały się podczas snu i podczas odpoczynku.
Przebadałam oba koty wszerz i wzdłuż. Badania na nic nie wskazywały. Wet machnął ręka, że one tak maja i już.
W międzyczasie zmieniłam kotom dietę. Zaprzestałam karmić koty suchą karmą, a wprowadziłam dietę BARF.
Dieta ta oparta jest na rożnych gatunkach mięs, podrobach i suplementach takich jak: tauryna, drożdże piwne, algi morskie, żółtka, sól himalajska, itp.
Dopiero po pół roku stosowania tej diety oba koty normalnie oddychają, podczas snu nie miewają żadnych skurczy.
Tak wiec, teraz jestem pewna, że przyczyna ich stanu były niedobory składników odżywczych, w tym tauryny![]()
Ja odnoszę wrażenie, że Twoja kotka ma neuropatie.
W USA można kupić XOBALINE.
To jest bardzo dobry suplement diety z Wit B12, który stosuje u kotów z neuropatią.
Jest on bezpieczny i bardzo pomaga w leczeniu neuropatii. Aktualnie podaje go Guciowi, który cierpi na neuropatie kończyn z powodu cukrzycy. Na pewno działa, Gucio chodzi więcej i już się tak nie męczy.
Mnie się udało kupić trzy opakowania w cenie dwóch za 40 USD.
Dorota pisze:Jak Chudynia?
Kciuki!
Jak Chudynia?
Moja kotka od zawsze miała takie jakby drgawki podczas snu. Wyglądało to tak, jakby jej się coś śniło i trwało bardzo krótko. Wet nie widział w tym nic złego. [...] Czy objawy mojej koteczki też mogą świadczyć o neuropatii? Tak jak już pisałam Weci nie widzą w objawach nic niepokojącego.
MaryLux pisze:Mocne
kwinta pisze:MaryLux pisze:Mocne
Bardzo mocne![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 19 gości