Agn pisze:Trzecia powieka [tak się nazywa ta błona] jest oznaką, że kot się źle czuje.
Powtarzam raz jeszcze - 39,1 to nie jest gorączka u kota. Najwyraźniej nie jest to infekcja, choć nie zawsze brak temperatury wyklucza infekcję.
No i jak piszesz - utrata wagi to okres ok. półtora miesiąca - to już brzmi sensowniej. Choć spadek wagi o ok. dwa kg w tym czasie jest niepokojący.
Zdecydowanie kotu coś jest. Pierwsze próby diagnozy okazały się być może chybione lub też po prostu leczenie nie zdążyło jeszcze zadziałać.
Czy kot jest wychodzący?
Czy zostało wykluczone ciało obce w przewodzie pokarmowym?
Czy wykluczono możliwość zatrucia - środkami chem., kwiatkiem doniczkowym, czy innym?
Badania krwi [morfologia+biochemia], oraz USG/RTG.
Plus podłączenia kota do wlewu dożylnego, bo słaniać może się po prostu z osłabienia odwodnieniem
Weta mam dopiero od 16.00
Nakarmiłam go ryzem-marchewką i kurczakiem.Teraz śpi jak zresztą cały dzień. Zaniepokoiła mnie dzisiaj ta powieka i te tylnie nóżki. Teraz go przykryłam bo jest troszkę zimnawy i nos tez ma taki...
1.To kot niewychodzący...
2.Robaków nie ma no [b]chyba że tabletka nie zadziałała co raczej chyba mało prawdopodobne/wetka powiedziała że to niestrawność.
3.Nie zauważyłam żeby zjadał coś, ale tego nie wiem na 100%
Agn pisze:Badania krwi [morfologia+biochemia], oraz USG/RTG.
Plus podłączenia kota do wlewu dożylnego, bo słaniać może się po prostu z osłabienia odwodnieniem.
To napewno zrobie... nie obchodzi mnie ile zapłace najwyżej narobie sobie długu NIE DAM MOJEMU KOTU ODEJŚĆ ona ma dopiero 14mies

Dopisek-wstał i poszedł na okno jest troche cieplejszy