Roleczka już u siebie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 12:47 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Jana pisze:Szczerze?
Ja bym wzięła do weta kota, pobrała krew i podała surowicę maluchowi. Jak najszybciej.

Test z kału ujemny nie znaczy, że pp nie ma! Może nie być wirusa w kale i tyle. Zrobienie morfologii mogłoby coś wyjaśnić, ale kocina jest maleńka, pobierzecie krew?

Surowica z krwi kota może tylko pomóc. A czas jest bardzo ważny, kluczowy.

krew pobraliśmy, wyniki będą jutro rano. Jak dobrze pójdzi to i surowicę będziemy dziś mieć
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon cze 21, 2010 12:51 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

No to :ok: :ok: :ok:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon cze 21, 2010 22:51 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

MAM MAŁE KIESZONKOWE"SKARPETKOWE" NA STARYM, PRYWATNYM KONCIE NA KOTKI Z PKDT, NIEWIELE TEGO ALE MOŻE CI BĘDE MOGŁA POMÓC? ILE KASY POTRZEBUJESZ? PISZ NA PRIV.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto cze 22, 2010 8:24 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

sabina skaza pisze:MAM MAŁE KIESZONKOWE"SKARPETKOWE" NA STARYM, PRYWATNYM KONCIE NA KOTKI Z PKDT, NIEWIELE TEGO ALE MOŻE CI BĘDE MOGŁA POMÓC? ILE KASY POTRZEBUJESZ? PISZ NA PRIV.

Wysłałam pw:)
Rolka od wczoraj już nie wymiotowała, raz tylko z rana... Za to Bambek zaczął , od wczoraj 3 razy. Za 15 min wychodzimy do weta...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Wto cze 22, 2010 20:09 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Co z Rolką i innymi kotami?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto cze 22, 2010 21:07 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Greta_2006 pisze:Co z Rolką i innymi kotami?

Rolka, Lena i Bamber dostały dziś surowicę.
Lena i Rolka ok.
Bamber od kilku godzin ma temp 32-36 stopni , dostaje kroplówki, dostał też leki na wstrząs...

ifciastu

Post » Śro cze 23, 2010 0:56 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Oj :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 23, 2010 7:11 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Bambi umarł w nocy mimo dogrzewania i krpolówek... Nie mam już siły...

ifciastu

Post » Śro cze 23, 2010 10:49 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

bamberek :crying: :crying: :crying:

[*] śpij malutki
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro cze 23, 2010 22:21 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

ifciastu proszę napisz mi ile kotków w końcu umarło, a ile żyje- bo ja sie już pogubiłam.....biedne kociaste maluchy, tak szybko odchodzą :cry: :cry: :cry:
mam pieniążki obiecane.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro cze 23, 2010 22:28 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Odeszły:
Danielek, Kulcia, Bambi
Jest jeszcze chora Juleczka w DS, zobowiązałam się pomóc Pani w leczeniu
U mnie:
maluchy Lena 3,5 miesiąca i Rolka 4-5tyg, cały czas leczymy
Starsze 2 kocurki: Tigo, chory, było podejrzenie choroby nerek, na szczęście fałszywy alarm, jeszcze 2 dni antybiotyku mu zostało, a potem zobaczymy
Ryżyk- najzdrowszy z całego toważystwa, trzeba wykastrować

No i 4 moich, tyle, że moje to zaszczepione i zdrowe...

ifciastu

Post » Czw cze 24, 2010 15:57 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Podniosę..
Obrazek

Marea

Post » Czw cze 24, 2010 16:35 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Rolka i Lena póki co czują się dobrze... Mam nadzieję, że nie będzie już niespodzianek... Choć obawiam się, że może przyjść tali "BUM" jak z poprzednimi dwoma maleństwami... Mam nadzieję, że taka sytuacja już się ni powtórzy...

ifciastu

Post » Czw cze 24, 2010 16:42 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

ja tez trzymam za to ogromne kciuki :ok: dziś byłyśmy u weta koteczką od Seji, coś słabo się czuje, biegunkuje, prawdopodobnie ma tasiemca, podobnie Hugoś się czuł + Hogi mała ma jakiś łysy placek, chyba grzybek..ehh
+ 2 kociaki z działek dziś złapałam-siostrę Suzi - czarno rudy szylkret... + maluszka od czarnej koteczki - czarnuszek, pojechały na DT do Agonis z Gda (zaproponowała tymczasowanie wczoraj) były u weta na przeglądzie..
Obrazek

Marea

Post » Czw cze 24, 2010 16:49 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

:ok: za maleństwa - niech już wyzdrowieją jak tyle ciotek trzyma za nie kciuki.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]