~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 15, 2010 15:06 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

No i brawo Antek!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw lip 15, 2010 23:49 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

no to na legalu będzie mógł poszaleć na wyprawce ;)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie lip 18, 2010 22:31 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Co wchodzi w skład tej magicznej wyprawki...? jeśli mogę oczywiście zapytać ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie lip 18, 2010 23:25 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

No cóż... Ania pisała o drapaku, który kupiłam dla Antka do nowego domu :oops:.
Antek będzie moim młodszym braciszkiem... :D

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Pon lip 19, 2010 3:26 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Anielka, słodka kocia dama nadal szuka domku.

Jest delikatnym i spokojnym kotkiem. Teoria o wpływie imienia na charakter istoty, która je nosi, w przypadku Anielki jak najbardziej się sprawdza :).

Nie domaga się uwagi, ale jest szczęśliwa kiedy ją otrzymuje. Wystarczy się do niej odezwac, zaraz odpowiada: grucha lub pomiaukuje. Uwielbia zabawy z wędką, zmienia się wtedy w akrobatkę :). Potrafi też się bawic sama, np. zakrętką od butelki :).

Po zdjęciu kaftanika przestała syczec na kocięta. Nie traktuje ich jednak już jak swoje dzieci, raczej jak zaprzyjaźnione koty. Bawi się z nimi i gania, ale jak przesadzają potrafi prychnąc.

Ostatnio jej ulubioną miejscówką stała się jedna z półek z książkami. W związku z tym, że ledwo się mieściła, zabrałam książki. Anielka jest z tego powodu bardzo zadowolona :).

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Pon lip 19, 2010 3:40 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

W przypadku Alutki teoria z imieniem też się sprawdza. Przypomina mi czasem postac o tym samym imieniu z pewnego polskiego serialu :).
No cóż... Alutka jest czasami małą histeryczką. Płacze, bo braciszek ją pogonił, płacze, bo zabrał jej zabawkę. Płacze, bo chce żeby ją pogłaskac, płacze, bo chce już, natychmiast jeśc :).

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Pon lip 19, 2010 12:52 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

monikah pisze:W przypadku Alutki teoria z imieniem też się sprawdza. Przypomina mi czasem postac o tym samym imieniu z pewnego polskiego serialu :).
No cóż... Alutka jest czasami małą histeryczką. Płacze, bo braciszek ją pogonił, płacze, bo zabrał jej zabawkę. Płacze, bo chce żeby ją pogłaskac, płacze, bo chce już, natychmiast jeśc :).

Hi,hi, słodka dziewczynka :1luvu:
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Pon lip 19, 2010 12:59 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

monikah pisze:W przypadku Alutki teoria z imieniem też się sprawdza. Przypomina mi czasem postac o tym samym imieniu z pewnego polskiego serialu :).

Zupełnie taka, jak moja Lili :lol: Lili wszak jest zdrobnieniem od Alicji :lol: Przesłodkie są takie bezbronne, biedne kotunie, szukające ratunku u ludzia :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lip 19, 2010 13:01 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

monikah pisze:Anielka, słodka kocia dama nadal szuka domku.

Jest delikatnym i spokojnym kotkiem. Teoria o wpływie imienia na charakter istoty, która je nosi, w przypadku Anielki jak najbardziej się sprawdza :).

Nie domaga się uwagi, ale jest szczęśliwa kiedy ją otrzymuje. Wystarczy się do niej odezwac, zaraz odpowiada: grucha lub pomiaukuje. Uwielbia zabawy z wędką, zmienia się wtedy w akrobatkę :). Potrafi też się bawic sama, np. zakrętką od butelki :).

Po zdjęciu kaftanika przestała syczec na kocięta. Nie traktuje ich jednak już jak swoje dzieci, raczej jak zaprzyjaźnione koty. Bawi się z nimi i gania, ale jak przesadzają potrafi prychnąc.

Ostatnio jej ulubioną miejscówką stała się jedna z półek z książkami. W związku z tym, że ledwo się mieściła, zabrałam książki. Anielka jest z tego powodu bardzo zadowolona :).

Obrazek

Ja również mam w regale półkę bez książek, bo Pancuś lubi tam się wylegiwać. :ryk:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lip 24, 2010 2:49 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Najnowsze zdjęcia dziewczynek szukających kochającego domku:

Anielka:
Obrazek

Obrazek

Alutka:
Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Sob lip 24, 2010 23:04 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Dzisiejsza sesja słodkiej Anielki, która znalazła nową miejscówkę :):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdziwiony Alutek :):
Obrazek

monikah

Post » Nie lip 25, 2010 9:56 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

No i czy bure nie są cudne? :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw wrz 09, 2010 22:46 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Wracamy, po ponad miesięcznym niebycie (z powodów technicznych) w świecie wirtualnym.
Dużo się u nas działo, i tych dobrych i tych złych rzeczy. Przeżyliśmy paskudną, pokręconą infekcję. Było nawet podejrzenie FIP-a, skończyło się na zapaleniu nerek i innych drobniejszych powikłaniach.
Antek poszedł do swojego domku, Alutka już się pakuje. Jeszcze tylko Anielka czeka na opiekunów.

monikah

Post » Czw wrz 09, 2010 22:47 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Amelka, która pierwsza znalazła dom, zaaklimatyzowała się w nim całkowicie. Wszyscy ją kochają i rozpieszczają. Efekty widać w kwestiach jedzeniowych, stała się wybredna i potrafi urządzać strajki głodowe, dopóki nie otrzyma swojej ulubionej puszki. Niestety nie mam jej zdjęć z nowego domku.

monikah

Post » Czw wrz 09, 2010 22:55 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Antek, vel Banderas, vel Filutek, vel Fil, vel Kot - też się dobrze urządził i już wychował odpowiednio swoich opiekunów. Jest najmądrzejszym, najgrzeczniejszym i najładniejszym kotem na świecie - według swoich Dużych, którzy przytaczają mnóstwo przykładów na poparcie tej tezy :wink:. Kiedy jego Duży wraca z pracy, musi wziąć Antka na ręce i ponosić go po całym domu. Poza tym Antek tylko czeka, żeby ktoś usiadł, bo uwielbia spać na kolanach. Bardzo lubi też gości, wita wszystkich w drzwiach. Ponadto Antek kocha też chudą wołowinkę i jajecznicę smażoną na masełku :).

Moje królestwo
Obrazek

Obrazek

Co to jest? Takie dziwne i głośne. Na wszelki wypadek położę się trochę dalej.
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 09, 2010 23:20 przez monikah, łącznie edytowano 1 raz

monikah

[poprzednia][następna]